Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság

Kaderják Péter

energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár

Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Pályázatot írnak ki elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 22. 12:37

Pályázatot írnak ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására, a keretösszeg 1 milliárd forint - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az eredményes klíma- és természetvédelem kulcsszereplői a fiatalok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 16. 16:36

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kezdeményezett klímaügyi egyeztetés-sorozat befejezéseként Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár ifjúsági és diákszervezetek képviselőivel egyeztetett a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia konszenzusos megalkotása érdekében 2020. szeptember 16-án, Budapesten.

Debrecenben kezdődik a Zöld busz program demonstrációs szakasza

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 1. 9:53

A kormány által kezdeményezett és támogatott Zöld busz program demonstrációs szakasza Debrecenben kezdődik szeptember elsején - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Nagyerdőben, ahol bemutatták a mintaprojekt keretében egy hónapon át a városban közlekedő teljesen elektromos autóbuszt.

Együttműködik az Agrárminisztérium és az ITM mintegy 650 hektár új erdő létrehozásában

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 28. 9:51

Több mint 3 millió facsemete elültetésével mintegy 650 hektár új erdőt hoznak létre az Agrárminisztérium (AM), valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) együttműködésével, a program 2020 őszén indul el - jelentette be Zambó Péter, az AM erdőkért és földügyekért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Szeptemberben indul a második magyar koordinálású projekt a LIFE Éghajlat-politika alprogramban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 25. 16:37

Az éghajlatváltozás elkerülhetetlen hatásaihoz való alkalmazkodás, valamint a hatások csökkentése érdekében szükséges a cselekvési lehetőségek feltérképezése és a konkrét együttműködések révén mintaértékű lépések megtétele a városok és az ipari övezetek között - mondta Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár a Miskolci Egyetemen sajtótájékoztatón kedden.

Tiszta hidrogénként kellene elismerni a nukleáris alapon előállított hidrogént is

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 22. 10:01

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára képviselte Magyarországot az uniós kutatási miniszterek 2020. július 21-i informális tanácsülésén. Az egyeztetés fő célja a német elnökség által bemutatott, zöld hidrogénről szóló, K+F+I-vezérelt kezdeményezés megvitatása volt. Az államtitkár felszólalásában megerősítette: Magyarország azon államok közé tartozik, amelyek úgy vélik, hogy a hidrogén nélkülözhetetlen eszköz a 2050-es éghajlat-semlegességi cél eléréséhez.

Energiahatékonysági beruházások és technológiai fejlesztések csökkenthetik az ipar környezeti terhelését

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 21. 15:34

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kezdeményezett klímaügyi egyeztetés-sorozat folytatásaként Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár a magyarországi ipari és szolgáltatói szektor nagy energiafogyasztóival egyeztetett a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia konszenzusos megalkotása érdekében 2020. július 21-én.

Magyarország stratégiai érdeke a régió klímavédelmi törekvéseinek ösztönzése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 20. 11:50

Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztossal egyeztetett Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Nyugat-Balkánt érintő integrációs folyamatról és a zöldgazdasági átállással kapcsolatos beruházási tervekről 2020. július 17-én - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

Magyarország megvédte a rezsicsökkentés eredményeit

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 20. 10:07

Nem sértett uniós jogot Magyarország azzal, hogy kizárja az energiahálózatokra kivetett különadó és a pénzügyi tranzakciós díjakhoz kapcsolódó költségek rendszerhasználati díjakban történő elismerését, ez áll a Európai Bíróság hazánkkal szemben indított uniós kötelezettségszegési eljárás kapcsán hozott ítéletében - közölte hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).