Digitális Jólét Program

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Vezető hírek

Közel 800 oktatási intézmény jelentkezett az idei Digitális Témahétre

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Digitális Jólét Program, 2019. április 4. 9:39

A 2019. április 8-12. között megrendezésre kerülő IV. Digitális Témahét célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.

A jövő iskolája digitális: nemzetközi konferencia a robotika és algoritmikus gondolkodás fejlesztéséről a közoktatásban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Digitális Jólét Program, 2019. március 5. 9:36

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) műhelymunkával egybekötött nemzetközi konferenciát szervezett „Robotika és algoritmikus gondolkodás fejlesztése a közoktatásban” címmel február 26-án, Budapesten.

Elkészült Magyarország digitális szolgáltatás kereskedelem-fejlesztési stratégiájának szakmai tervezete

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. március 4. 8:38

Elkészült Magyarország digitális szolgáltatás kereskedelem-fejlesztési stratégiájának szakmai tervezete, amelynek célja, hogy kiszámítható, stabil és támogató szabályozási környezetet alakítson ki a hazai vállalkozások számára, emellett védje a fogyasztókat – mondta a Digitális jólét program (djp) szakmai vezetője.

A robotok nem elveszik, hanem könnyebbé teszik az emberek munkáját

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. február 13. 14:11

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére megtartotta első szakmai napját a Digitális Jólét Program (DJP) keretében létrejött Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció 2019. február 12-én Budapesten.

Megtartotta első plenáris ülését a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 29. 16:27

Megduplázta, 124 tagra bővítette taglétszámát az egy hónappal ezelőtti alakulás óta az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére a Digitális Jólét Program (DJP) keretében létrejött Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció). A koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon – mondta el megnyitó beszédében Palkovics László miniszter. Az MI Koalíció első plenáris ülésén megválasztotta a nyolcfős elnökséget, és döntött a szakmai munkacsoportok létrehozásáról.

További alapító tagokkal bővült a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. november 20. 16:10

Újabb 46 szervezet csatlakozott alapítóként az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrejött Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A jelenleg 124 tagot számláló MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon.

Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. október 9. 16:13

Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) Balatonfüreden. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta, a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

Szeptember elejétől igényelhető a digitális jólét hitelprogram az MFB Pontokon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. augusztus 27. 14:51

Szeptember elsején elindul a digitális jólét hitelprogram (djh), a kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésre kamatmentes hitelt igényelhetnek az MFB Pontokon - jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Szeptemberben indul a Digitális Jólét Hitelprogram

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2018. július 20. 10:48

2018 szeptemberétől 0%-os, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a hazai kis- és közepes, illetve startup vállalkozások.