Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Nem lehet megengedni, hogy Brüsszel csökkentse a fejlesztéspolitikai forrásainkat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 16:56

Nem lehet megengedni, hogy Brüsszel - ahogy azt tervezi - óriási mértékben csökkentse a fejlesztéspolitikai forrásainkat - jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára Pozsonyban, kedden.

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte az Émász

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energiaügyekért és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 15:23

A már többségiben német tulajdonú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében mintegy 700 ezer lakossági és ipari fogyasztót árammal ellátó Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, 1894-ben gyulladtak fel a villanyvilágítás első fényei Észak-Magyarországon; a jubileum alkalmából kedden ünnepséget tartott a cég Miskolcon.

Globális versenybe kapcsolja be Európát a járműipari tesztpálya

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 10:25

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya globális versenybe kapcsolja be Európát, hozzájárul a magyar kutató-fejlesztő tevékenységek bővüléséhez és munkahelyeket teremt - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

„A digitális jövő elkezdődött. Benne vagy?!” – Júniusban jön a II. Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 9:51

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keretében működő Digitális Jólét Program (DJP) részeként elfogadott Digitális Oktatási Stratégia (DOS) fő célkitűzése, hogy senki ne hagyja el a megfelelő digitális kompetenciák nélkül az oktatás és a képzés rendszerét.

Veszélyes kisjárműveket és gyermekgondozási cikkeket vontak ki a forgalomból

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. május 20. 9:10

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma a gyermekek biztonsága érdekében háromkerekű játékkerékpárokat, játékrollereket, lábbal hajtható kismotorokat, gyermek etetőszékeket, bébikompokat és utazóágyakat vizsgált. Az ellenőrzött közel ötven termékből tizennyolcat a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból, ahol szükséges volt, a terméket a vásárlóktól is visszahívták.

Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét és induló kreatív pályázata

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. május 20. 9:01

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva idén is meghirdeti rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát.

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modernre a közösségi közlekedésben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. május 18. 13:09

A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követően.

Gyártóbázist hoz létre a BM Heros Zrt. Kaposváron

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. május 20. 10:43

Gyártóközpontot és regionális szervizt létesít az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. Kaposváron jövő tavasszal. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: a beruházás hozzájárul egy olyan gazdasági környezet kialakításához, amely további befektetőket vonz a somogyi megyeszékhelyre.

Többen érettségiztek idén szakmai tantárgyakból emelt szinten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. május 20. 8:59

A héten rendben lezajlottak a szakmai érettségi vizsgák. Idén 26 726 diák érettségizett szakmai ismeretekből, ebből 1 986 fő emelt szinten, ami több mint 8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.