Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Célegyenesben a Corvinus modellváltása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 24. 10:39

Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltása. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter szerdán Budapesten bejelentette: benyújtja a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány alapító okiratát a cégbíróságnak.

Augusztustól él az éjszakai repülési tilalom Budapest felett

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 23. 15:15

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban Budapest irányban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden Budapesten.

Elektromos gépjárművekkel segíti a kormány több segélyszervezet munkáját

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. május 23. 10:31

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 450 millió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromos gépjármű beszerzését. A támogatás célja a szociális és humanitárius szolgáltatások szélesebb körű hozzáférhetőségének elősegítése mellett az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása.

Még egy hétig lehet jelentkezni a WRO™ Legorobot verseny selejtezőire

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 18. 10:37

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi legorobot építő verseny döntőjét 2019. november 8-10. között, Győrben. Az esemény célja a robotika népszerűsítése, a természettudományos kompetenciák és a szakmai képzés erősítése. A verseny hazai selejtezőjére április 26-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 14:52

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak - jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtóbeszélgetésén, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve.

Az innovációs tárca konstruktív együttműködést vár az Akadémiától

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 17. 7:58

A kormány nem kevesebb, hanem több kutatást szeretne. Az a cél, hogy a hazai tudományos kutatásokra fordított milliárdok a magyar gazdaság hatékonyságát és versenyképességét növeljék.

Erősíteni kell a szerbiai felsőoktatási kapcsolatokat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. április 16. 10:14

Magyarország szeretné megerősíteni a szerbiai felsőoktatást, elsősorban a műszaki, informatikai, gazdálkodástudományi területen - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Agrár Szakma Sztár fesztivált rendeznek a Hungexpón Budapesten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 13:54

Idén első alkalommal rendezik meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált április 15-16-án a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvényen a szakmai versenyek döntőjével párhuzamosan bemutatkoznak az agrárszakmák - mondta a főszervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a verseny megnyitóján hétfőn Budapesten.

Rekordmértékű növekedés az építőiparban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 10:22

2019 februárjában 48%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene éves alapon. Az ágazatban ekkora mértékű bővülést még soha nem mértek hazánkban.