Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Malőrmentes volt a likőrök fogyasztóvédelmi vizsgálata

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 8:14

Egy jó minőségű likőr az ünnepi vendégségek, szilveszteri bulik kiegészítője, de akár karácsonyi ajándék is lehet. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként húszféle likőrt vizsgált meg a tárca akkreditált laboratóriuma. Az üvegen, címkén található tájékoztatás és jelölések, az italok cukor- és alkoholtartalma e termékek mindegyikénél megfelelt az előírásoknak.

A Tanítsunk Magyarországért program hatása már érzékelhető

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 7:44

Már érzékelhető szemléletformáló hatása van a kistelepülésen élő általános iskolásokat tanulmányaik folytatásában és a munkaerőpiacon való tájékozódásban támogató "Tanítsunk Magyarországért" programnak - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken a Baranya megyei Véménden.

Átadták a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot Péliföldszentkereszten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 14. 7:39

Felavatták a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot pénteken a Komárom-Esztergom megyei Péliszentföldkereszten.

Csaknem kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtott végre a királyegyházi cementgyár

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 7:36

Közel kétmilliárd forint értékű környezetvédelmi célú beruházást adott át a baranyai Királyegyházán nyolcadik éve gyárat működtető Lafarge Cement Magyarország Kft. (Lafarge) pénteken.

Átadták az M70 autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. december 13. 13:15

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők.

Az építőipari termelés októberi adataival Magyarország az első helyen áll a V4-ek között

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 13. 13:13

Az építőipari termelés volumene októberben 20,5 százalékkal emelkedett éves szinten, ezzel az eredménnyel Magyarország a visegrádi országok (V4) sorában az első helyen áll - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelt megbecsülés és átlagosan 30%-os béremelés a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. december 13. 13:01

A szakképzés erősítése részeként a kormány kiemelt megbecsülést és kiemelt bérezést kíván biztosítani a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak. Ezért jövő júliustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére.

200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. december 13. 9:27

Négy egyetem - Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs - kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál a Tanítsunk Magyarországért program keretében - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Átadták az Ősi és Várpalota közötti bekötőutat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. december 12. 13:41

Átadták a Veszprém megyei Ősi és Várpalota közötti bekötőutat, mely a várpalotai elkerülő út részeként mentesíti a városközpontot az átmenő forgalomtól.