Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

Palkovics: Magyarország versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. augusztus 22. 16:50

Magyarország, a magyar gazdaság versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa, éppen ezért az alkotó, értékteremtő ember a magyar nemzet legnagyobb értéke - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, mielőtt állami kitüntetéseket adott át az államalapítás, augusztus 20-a alkalmából.

1,5 milliárd forint víziközmű-rendszerek műszaki állapotának javítására

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 21. 13:28

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából nyújtható támogatásra" című pályázati keretből 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő forrás igényelhettek a víziközművek a fenntartható működésük biztosítására és a hozzá kapcsolódó rendszerek műszaki állapotának fejlesztésére.

Minden eddiginél több település csatlakozik az Autómentes Naphoz

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 15. 11:27

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Héthez és Autómentes Naphoz kapcsolódó programok szervezéséhez. Az idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését célzó rendezvény 2019. szeptember 16. és 22. között zajlik, idei témája pedig a gyaloglás és a nem motorizált közlekedés, mottója pedig a „Sétálj velünk!”

Egyházi épületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázni októbertől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 14. 13:27

Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint - jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Ősszel írhatják ki a METÁR-rendszer pilot-tenderét

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energiaügyekért és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 12. 14:29

A megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszerrel kapcsolatos kiíráson összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni.

Magyarország rendezi 2023-ban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 12. 11:03

A Digitális Jólét Program, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatát ítélte legjobbnak a döntőbizottság, így Magyarország rendezheti 2023-ban Szegeden, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics).

Ötvenmilliárdos útfelújítás indult a Magyar Falu Programban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 5. 16:00

A Magyar Falu Program keretében az idén országosan 50 milliárd forint értékben valósulhatnak meg teljes körű útfelújítási projektek, melyek hozzájárulnak a települések lakosságának megtartásához.

További fejlesztések várhatóak a Hungaroringen

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. augusztus 4. 15:00

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a verseny előtt találkozott Chase Careyvel, a Forma-1 első emberével, akivel a pálya fejlesztéséről is tárgyalt.

Magyarország csatlakozott az ENSZ közlekedésbiztonsági programjához

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. augusztus 1. 14:12

Magyarország csatlakozott az ENSZ által létrehozott közlekedésbiztonsági programhoz.