Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Vezető hírek

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. október 14. 17:20

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzéséhez, illetve fokozásához szükség van változtatásokra az oktatásban, a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (ITM) az Európai Szakképzési Hét magyarországi megnyitóján hétfőn Budapesten.

Tíz év alatt 36 milliárd döntő részben elektromos buszokra

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 14. 9:03

A kormány a tervek szerint 2022-től kizárólag az elektromos autóbuszok beszerzését és továbbfejlesztését fogja támogatni, a nemzeti buszstratégia keretében az elkövetkező tíz évben pedig 36 milliárd forintot fordítanak döntően elektromos buszok vásárlására.

Bölcsödefejlesztés a fenntarthatóság jegyében

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 14. 8:28

Korszerűbb, 21. századi bölcsödeépülettel gazdagodott Fehérgyarmat. Az energetikai szempontból is kiemelkedő jeletőségű beruházást Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára adta át 2019. október 11-én.

Tehermentesítő út és híd épül Miskolcon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. október 14. 9:37

Tehermentesítő út, és vasúti vágányok fölött átívelő, úgynevezett Y-híd épül 13,5 milliárd forintból Miskolcon, a létesítmények alapkövét pénteken helyezték el Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén. A munka az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg, a kivitelezést a He-Do Kft. végzi.

2024-ig mintegy 3200 milliárd forintból fejlesztik az úthálózatot

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 11. 14:20

A kormány az útprogram keretében 2024-ig - túlnyomórészt hazai forrásból - mintegy 3200 milliárd forintból bővíti az úthálózatot - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Magyarország már nem az összeszerelőüzemek országa

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. október 11. 11:56

Magyarország már nem az összeszerelőüzemek, hanem az innováció országa, ezt mutatják a nemzetközi felmérések is - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi duális szakképző központ a kkv-k bevonását jelenti a képzésbe

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. október 11. 11:19

A zalaegerszegi duális szakképző központ a kis- és középvállalkozások (kkv) bevonását jelenti a képzésbe - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Zalaegerszegen nyílik meg az első duális szakképző központ

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. október 11. 12:56

Az önkormányzat, az iskolák, a városban működő vállalkozások együttműködésével és a kormány támogatásával Zalaegerszegen nyílik meg az első duális szakképző központ - közölte az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a zalai megyeszékhelyen épülő duális szakképző központ építésének projektindító rendezvényén.

15,5 milliárd forintból újul meg a bicskei vasútállomás és környezete

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. október 10. 16:03

15,5 milliárd forintos beruházással teljesen megújul a bicskei vasútállomás és környezete, ezzel létrejön a vasúti és autóbusz közlekedést összekötő intermodális központ - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter a Fejér megyei városban tartott sajtótájékoztatón.