Parlamenti Államtitkárság

Völner Pál

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Vezető hírek

Kihirdették az Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny eredményét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 7. 10:12

Az Alkotmánybíróság és az Igazságügyi Minisztérium közötti együttműködés keretében került megszervezésre az országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny, mely az Alkotmánybíróság teljes ülési tárgyalótermében zajlott a nyolc magyarországi jogi kar egy-egy csapatának részvételével.

A távozóban lévő Európai Bizottság még mindig ragaszkodik a migránsok magyarországi betelepítéséhez

Igazságügyi Minisztérium, 2019. október 31. 15:46

A távozóban lévő Európai Bizottság még mindig ragaszkodik a migránsok Magyarországra történő betelepítéséhez, a magyar kormány álláspontja változatlan az ügyben: sem az egyszeri, sem az állandó kötelező kvótából nem kér Magyarország - mondta az igazságügyi tárca államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

A brazil Képviselőház Brazil - Magyar Baráti Csoportja elnökének és delegációjának hivatalos magyarországi látogatása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 17. 12:43

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára október 16-án hivatalos látogatás keretében fogadta Efraim de Araújo Morais Filho, a brazil Képviselőház Brazil - Magyar Baráti Csoportja elnökét és delegációjának tagjait.

Magyarország továbbra sem fogadja el a migránskvótát, a magyar emberek erről már döntöttek

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 15. 22:58

Felháborító, hogy Brüsszel még mindig ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát. Magyarország továbbra sem fogadja el a kívülről kényszerített menekültkvótát, és erre az álláspontra kötelezi a kormányt a magyar emberek döntése is - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-nek.

Az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 13. 14:50

Az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék az európai parlamenti (EP-) választási kampányban: a Nemzeti Választási Bizottság Czeglédy Csaba ügyében politikai döntést hozott, az Országos Bírói Tanács pedig egy februári ügy miatt csak a kampányban kezdeményezte az Országos Bírósági Hivatal elnökének elmozdítását - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára hétfőn, újságíróknak.

Völner Pál levele Rádi Péternek, az NVB elnökének

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 12. 14:55

Az Igazságügyi Minisztérium mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Szegedi Törvényszék kérését, és a bíróság kezdeményezése ellenére sem függesztette fel Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselő-jelöltjének a mentelmi jogát.

Fontos a jogi akadálymentesítés

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 30. 16:13

A magyar kormány és a CESCI együttműködése nemcsak a térség, hanem egész Európa versenyképességét erősíti - többek közt erről beszélt Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a szervezet működésének tizedik évfordulója alkalmából tartott konferencia megnyitóján mondott köszöntőjében.

Völner Pál tankönyvadományt adott át a nagyszőlősi magyar iskolának

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 1. 9:53

Ezerhatszáz kötet alsó tagozatos magyar nyelvtankönyvet és hozzájuk tartozó munkafüzeteket adott át ünnepélyes keretek közt - az Igazságügyi Minisztérium ajándékaként - Völner Pál parlamenti államtitkár pénteken a kárpátaljai Nagyszőlősön a Perényi Zsigmond Középiskola tanulóinak.

Bejáráson a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 28. 14:14

Dr. Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes és Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke részvételével bejárást tartottak a Közigazgatási Felsőbíróság leendő székhelyén Esztergomban. Az intézménynek a Szent István tér 4., azaz a Déli Kanonoksor ad majd otthont. Az igazságügyi vezetők a látogatás alkalmával áttekintették a közigazgatási bírósági rendszer felállításával kapcsolatos aktuális feladatokat is.