Az Igazságügyi Minisztériumban 2019. január 11-én került megrendezésre az „Integrált Jogalkotási Rendszer” elnevezésű, KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00029 azonosító számú projekt szakmai rendezvénye.

A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. projektiroda vezetője, B. Tóth Annamária köszöntőjét követően a szakrendszer fejlesztéséért felelős vállalkozó képviselője nyitóbeszédében örömmel számolt be a fejlesztési projekt előrehaladásáról, valamint azon alrendszerek és modulok megvalósításának helyzetéről, amelyek bevezetését követően a jövőben gyorsabbá és egyszerűbbé válik a jogalkotási folyamat.

Kép letöltéseFotó: IM

A szakértői keretrendszer bevezetésétől magasabb színvonalú jogalkotás várható, ahol a jogszabály első tervezetének megszületésétől egészen a Magyar Közlönyben történő kihirdetéséig minden tevékenység informatikailag támogatott és összekapcsolt.

Az eseményen a megvalósításban résztvevő jogi-szakmai konzorciumi partnerek, úgymint az Országgyűlés Hivatala, Miniszterelnöki Kormányiroda és Igazságügyi Minisztérium képviselői részéről bemutatásra került az érintett alrendszerek és modulok felépítése és célrendszere, majd a fejlesztésért felelős vállalkozó által részletesen, úgynevezett „Demózás” keretében prezentálásra kerültek a rendszer eddig elkészült elemei.

A szakmai rendezvényt nagy érdeklődés övezte a minisztériumok részéről, és ezúton is szeretnénk megköszöni a színvonalas előadásokat és a résztvevők megtisztelő figyelmét.

Az Integrált Jogalkotási Rendszer projektről bővebb információt a https://www.mhk.hu/projektjeink oldalon olvashatnak.

(Igazságügyi Minisztérium)