A fővárosban működő Áldozatsegítő Központhoz forduló ügyfelek visszajelzései alapján valóban személyre szabott segítséget kaptak, az intézmény tehát beváltotta a hozzáfűzött reményeket – mondta a Magyar Hírlapnak Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Elmondta, hogy a Budapest VII. kerületében két hónapja megnyitott központot csaknem negyvenen keresték fel. A hozzájuk fordulók mintegy 40 százaléka nem budapesti volt. Ez is bizonyítja, hogy mielőbb szükség van más városokban is hasonló központok kialakítására, a tervek szerint Miskolcon és Szombathelyen nyílhatnak a következő áldozatsegítő központok – fűzte hozzá.

Az államtitkár fontosnak tartja, hogy a központ híre minél több olyan emberhez eljusson, aki valamely magas látenciájú bűncselekmény, például párkapcsolati erőszak, gyermekbántalmazás vagy az egyre terjedő digitális zaklatás áldozata.

Arra számítunk, hogy ezáltal kevesebb ilyen eset marad titokban, célunk továbbá, hogy csökkenjen az ilyen típusú bűncselekmények száma – fejtette ki Vízkelety Mariann a Magyar Hírlapban.

(MTI)