Az Áldozatsegítő Központ feladatai közé tartozik az úgynevezett különleges bánásmódot igénylő áldozati csoportok felé irányuló preventív, felvilágosító programok, előadások, tréningek szervezése.

A budapesti Áldozatsegítő Központ és a Pesti Magyar Színház e célkitűzés érdekében, 2018. június 6-án, a digitális zaklatás témakörében előadással egybekötött áldozatsegítő szakmai napot tartott.

Kép letöltéseFotó: Áldozatsegítő Központ

A rendezvénynek a Pesti Magyar Színház adott helyszínt. Az Áldozatsegítő Központ meghívására több mint 70 diák (a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium és a Forrai Művészeti Gimnázium növendékei) és tanáraik vettek részt az előadáson.

Kép letöltéseFotó: Áldozatsegítő Központ

A téma a fiatalokat érintő digitális zaklatás volt. A színház művészei – egy valós esetet feldolgozva és azt dramatizálva – rövid előadás keretében bemutatták az alapkonfliktust, majd ezt közösen, illetve kis csoportokban feldolgozva elemezték.

Kép letöltéseFotó: Áldozatsegítő Központ

A foglalkozások után a diákok, a művészek és a meghívott vendégek kötetlen beszélgetés keretében mondták el tapasztalataikat, véleményüket.

(Igazságügyi Minisztérium)