Trócsányi László miniszter 2014. november 11-én fogadta a Közép-európai Egyetem (CEU) rektorát, John Shattuckot és Kontler László rektor-helyettest.

Az egyetemi vezetők tájékoztatták a minisztert az egyetem eddig elért eredményeiről és középtávú terveiről, amelyekben továbbra is kiemelt szerep jut a magyarországi bázissal működő intézmény fejlesztésének. Hangsúlyozták, hogy a CEU jelentős ösztöndíjakkal támogatja a magyar hallgatókat is. Céljuk, hogy tevékenységüket az eddigi keretek között, hatékonyan láthassák el, és ehhez a miniszter támogatását kérték.

Kép letöltésefotó: Véssey Endre

A miniszter elvi támogatásáról biztosította a magyarországi idegen nyelvű egyetemi képzések megtartását, megerősítését. A Közép-európai Egyetemen folyó angol nyelvű képzés, az Andrássy Egyetemen folyó német nyelvű képzés és a Szegedi Egyetem Frankofón Egyetemi Központjában folyó francia nyelvű képzés kiemelt fontosságú ebben a megközelítésben. Hangsúlyozta, hogy abban a versenyben, amely az oktatókért és a diákokért folyik, ezeknek az intézményeknek versenyképesnek kell maradniuk. Ígéretet tett, hogy az Igazságügyi Minisztérium az illetékes tárcával együttműködve partner lesz a területet szabályozó, megfelelő jogszabályi környezet kialakításában.

(Igazságügyi Minisztérium)