Trócsányi László igazságügyi miniszter 2014. június 13-án részt vett a Jogász Dékáni Kollégium ülésén, ahol a jogászképzés jövőjéről egyeztetett. Közlemény.

A miniszter röviden ismertetette a „jogászminisztérium”-ként aposztrofált Igazságügyi Minisztérium vezetésével kapcsolatos terveit, majd felvázolta elképzeléseit a jogi hivatásrendekkel való együttműködésre. A tanácskozáson Trócsányi László a hazai jogi karok vezető képviselőivel közösen tekintette át a jogászképzés jövőjét, valamint az Igazságügyi Minisztérium és a jogi karok közötti együttműködés különböző lehetőségeit.

Fotó: Véssey EndreAz új igazságügyi tárca egyik feladata a jogi képzési tevékenységet folytató egyetemek vezetőivel történő együttműködés, továbbá a jogászképzés helyzetének értékelése. Trócsányi László miniszter-jelölti meghallgatásán is előtérbe helyezte a jogásztársadalommal ápolt szoros kapcsolat jelentőségét, valamint a jogászképzés és a fiatal jogászok iránt érzett felelősséget. Az elkövetkezendő időszakban a miniszter feladatkörében eljárva értékeli majd a jogászképzés helyzetét és az eredményekről tájékoztatja a Kormányt.

Fotó: Véssey EndreKirály Miklós professzor, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar dékánja nagyra értékelte, hogy a miniszter már a kinevezését követő első munkahéten egyeztetett a jogi karok dékánjaival, ezzel is hangsúlyozva a kiemelt figyelmet, melyet a jogászképzésnek szentel.

(Igazságügyi Minisztérium)