Az Igazságügyi Minisztérium és Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (MIE) új stratégiai partnerségi megállapodást kötött. A szerződést az igazságügyi tárca képviseletében Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, a MIE részéről pedig Dr. Szecskay András elnök úr írta alá.

Az Igazságügyi Minisztérium és a MIE már több alkalommal – legutóbb 2018. február 15. napján – kötött hasonló megállapodást, ezen együttműködés megújítására került most sor. Az aláírás során Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter úr és Dr. Szecskay András elnök úr is kiemelte a korábbi évek során is fennálló együttműködés kiemelkedő jelentőségét, és az abból eredő pozitív munkatapasztalatokat.

Kép letöltéseFotó: IM

Az új megállapodás célja annak folyamatos biztosítása, hogy az Igazságügyi Minisztérium jogalkotási tevékenysége során a szellemi tulajdonjog különböző területein tevékenykedő szakemberek tapasztalatai figyelembe vételre kerüljenek, ezáltal pedig az adott életviszonyoknak és a közérdeknek a leginkább megfelelő jogszabályok jöhessenek létre.

Az Igazságügyi Minisztériumnak meggyőződése, hogy a MIE tagjai által képviselt széleskörű szaktudás révén kiemelkedően segítheti a jogszabály-előkészítés során a minőségi és hatékonysági szempontok érvényesülését, hozzájárulva a magas színvonalú jogszabályalkotás fenntartásához.

(Igazságügyi Minisztérium)