Az Igazságügyi Minisztérium elkészítette az Országgyűlés 2018. december 12-i ülésén elfogadott, a közigazgatási bíróságokról szóló és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépéséről és egyes átmeneti szabályokról szóló törvények köztársasági elnöknek aláírásra megküldött szövegének angol és francia nyelvű fordítását.

A dokumentumok itt érhetőek el.

Trócsányi László igazságügyi miniszter annak érdekében, hogy a közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos, Magyarország Kormánya nevében kért vélemény elkészítését ezzel is előmozdítsa, a lefordított törvényszövegeket megküldte a Velencei Bizottságnak. Azért, hogy az Európa Tanács emberi jogi biztosa ne csak légből kapott sajtóhírekből tájékozódhasson, Mijatovic asszonynak és az Európa Tanács főtitkárának is eljuttatta az angol és francia nyelvű fordításokat. Az igazságügyi tárca elkötelezett a szakmai párbeszéd mellett, ezért a fordításokat az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosának, Věra Jourová asszonynak is megküldte.

A fordításokat a minisztérium nem csak a honlapján tette közzé, hanem az Európai Unió tagállamainak Budapestre akkreditált nagyköveteinek, valamint Magyarország európai külképviseleteinek is megküldte.

A tárca reményei szerint a normaszövegek széles körű elérhetővé tétele hozzájárul a törvényekkel kapcsolatos véleményformálás szakmaiságának emeléséhez.

(Igazságügyi Minisztérium)