Az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Versenyjogi Egyesület (MVE) új stratégiai partnerségi megállapodást kötött 2019. április 9-én. A szerződést az igazságügyi tárca képviseletében dr. Bóka János államtitkár, az MVE részéről pedig dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán elnök írta alá.

Az Igazságügyi Minisztérium és az MVE már 2014-ben is kötött hasonló megállapodást, a felek az eddigi sikeres együttműködés elmélyítése mellett kötelezték el magukat.

Fotó: IM

A stratégiai megállapodás aláírását követően a felek eszmecserét folytattak a versenyjog aktuális kérdéseiről. A versenyhatóságok hatékonyságának megerősítését célzó, ún. ECN+ irányelv átültetésével összefüggő kérdések kapcsán dr. Bóka János államtitkár jelezte, hogy számít az MVE szakmai közreműködésére, amelyre dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán elnök az MVE nevében ígéretet tett.

Az Igazságügyi Minisztérium nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a versenyjog területén jártas elméleti és gyakorlati szakemberek észrevételei a jogalkotás előkészítő fázisában megfelelő módon megjelenhessenek, hozzájárulva a jogszabályok magas szakmai színvonalához. Az Igazságügyi Minisztérium versenyjogi jogalkotáshoz kapcsolódó feladatainak ellátása körében az MVE-re mint stratégiai partnerre tekint.

(Igazságügyi Minisztérium)