Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság

Steiner Attila

európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság

Vezető hírek

Közös Franciaország-V4 nyilatkozat a legfontosabb uniós témákról

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. január 8. 16:41

Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár 2019. november 28-án Prágában részt vett a V4-ek és Franciaország európai uniós főtanácsadóinak és államtitkárainak találkozóján. Franciaországot Amélie de Montchalin európai uniós ügyekért felelős államtitkára képviselte. Az egyeztetés során a felek tárgyaltak az EU bővítéspolitikájáról, klímapolitkáról, illetve a többéves pénzügyi keretről (MFF) is, a tárgyalás eredményeként a felek közös nyilatkozatot fogadtak el.

Klímavédelmi, jogállamisági, illetve a többéves pénzügyi keretre vonatkozó kérdésekről tárgyalt Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár Madridban

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. január 8. 16:39

Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár 2019. december 2-án bilaterális tárgyalást folytatott Luis Marco Aguiriano Nalda spanyol európai ügyekért felelős államtitkárral, Madridban. A találkozó során megtárgyalták az Európai Unió klímavédelmi, jogállamisági, illetve a többéves pénzügyi keretre (MFF) vonatkozó politikáját.

A madridi COP25 klímakonferencián is nyilvánvalóvá vált, hogy hazánk jó úton jár

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. január 8. 16:37

Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár 2019. december 2-án részt vett az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményében Részes Felek 25. Konferenciáján (COP25) Madridban.

Az olasz miniszter megerősítette a magyar álláspontot: a 2050-es klímacélokra vonatkozóan megfontolt hozzáállásra van szükség

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. november 27. 12:14

Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár 2019. november 20-án hivatalában fogadta Vincenzo Amendola olasz európai ügyekért felelős minisztert. A találkozón olyan aktuális uniós témákat vitattak meg, mint a bővítéspolitika, a következő többéves pénzügyi keretet (MFF), a klímapolitika, valamint a migráció.

Nem lesz decemberben MFF megállapodás, véli az Európai Bizottság költségvetési főigazgatója

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. november 12. 10:23

Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár november 5-én ismét tárgyalt Gert-Jan Koopmannal, az Európai Bizottság költségvetésért felelős főigazgatójával az Unió következő többéves pénzügyi keretével kapcsolatos kérdésekről.

Az egymás iránt tanúsított kölcsönös tiszteletünk adja az európai közösség érdekében végzett együttműködésünk alapját

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. november 22. 12:18

Észak- Rajna-Vesztfália tartományi központjában, Düsseldorfban tett látogatást az uniós ügyekért felelős államtitkár. Steiner Attila ünnepi beszédet tartott a Düsseldorfi Főkonzulátus október 23-i nemzeti ünnepi megemlékezésén, illetve düsseldorfi tartózkodását kihasználva találkozott Mark Speich szövetségi, európai és nemzetközi ügyekért felelős tartományi államtitkárral, Jürgen Mathies tartományi belügyminisztériumi államtitkárral, Antonius Hamersszel, a tartomány katolikus érsekségek és püspökségek irodájának vezetőjével.

Szoros együttműködés Varsóval a következő többéves uniós költségvetés kapcsán

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. október 18. 10:43

A 2021-2027-es többéves pénzügyi keret (MFF) tárgyalási stratégiája volt a fő téma Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár és lengyel partnere, Konrad Szymański miniszter között október 1-jén, Varsóban.

Az EU többéves költségvetéséről tárgyalt Bulgáriában az európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. október 18. 10:38

A bolgár pénzügyminiszter-helyettessel és külügyminiszter-helyettessel is tárgyalt Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára a múlt hét végén Szófiában. Az egyeztetések fő témája az unió többéves pénzügyi kerete (MFF), az intézményi ciklusváltás, illetve az újonnan felmerülő migrációs kérdések, valamint az agrártámogatások rendszere volt.

Magyarország alapvető érdeke, hogy minél több magyar dolgozzon az uniós intézményekben

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. július 30. 10:23

Hagyományteremtő jelleggel, 2019. július 19-én az Igazságügyi Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében először rendezték meg a Magyar Nemzeti Szakértők és Tagállami Diplomaták Értekezletét. A rendezvény célja, a magyar kormány, a kiküldött nemzeti szakértők és a tagállami diplomaták közötti együttműködés erősítése.