Igazságügyi Minisztérium

Dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

Az Alkotmánybíróság előtt van az OBH elnöke és OBT közötti konfliktus ügye

Igazságügyi Minisztérium, 2019. május 14. 21:42

Az Alkotmánybíróság előtt van az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügye - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter kedd este az MTI-vel.

A magyar kormány nemet mond az antiszemitizmusra

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 17. 8:46

A kormány nemet mond az antiszemitizmusra, elítél minden antiszemita cselekedetet - mondta az igazságügyi miniszter a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott központi megemlékezésen kedden Budapesten.

„Az Európai Unió mindig is projektalapú építkezés volt” - Trócsányi László vendégelőadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 15. 13:16

Nagy Sándor Gyula, a BCE Világgazdasági Intézet docense meghívására Trócsányi László igazságügyi miniszter vendégelőadást tartott közel 30 hallgató számára az Európai Unió aktuális kérdéseiről és Európa jövőjéről egy szeminárium keretében.

Egyházjog – a lelki egyház szolgálatában című kötet bemutatója

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 3. 11:24

Trócsányi László igazságügyi miniszter, Prof. Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Prof. Dr. Csák Csilla, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánja mutatta be Boleratzky Lóránd munkásságának esszenciáját felölelő Egyházjog – a lelki egyház szolgálatában című kötetét, amely Dr. Révész Béla egyetemi docens (SZTE-ÁJK) szerkesztésében jelent meg.

Csak erős nemzetek adhatnak választ a kihívásokra

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 24. 17:03

Kizárólag erős nemzetek alkotta erős Európa adhat megfelelő választ a kor nagy kihívásaira, köztük a migrációs válságra - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.

Semmi sem veszélyezteti a bírák függetlenségét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 18. 14:31

Az igazságügyi miniszter szerint az önálló közigazgatási testület a jogvédelmet erősíti, Trócsányi László szerint a Velencei Bizottság kiegyensúlyozott, a magyar kormány céljait és erőfeszítéseit is értékelő jelentést fogadott el a közigazgatási bíróságok önállósulásáról - írta a Magyar Nemzet.

Sikeres tárgyalás a Velencei Bizottsággal

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 15. 15:43

Trócsányi László igazságügyi miniszter sikeresnek nevezte a Velencei Bizottsággal folytatott párbeszédet a közigazgatási bíróságokról.

Ma is érvényes a 12 pont

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 14. 15:44

Az 1848-49-es események 12 pontja ma is érvényes - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, tárcájának a forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén.

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a szegedi jogi kar fejlesztését

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 11. 14:05

A kormány több mint egymilliárd forint támogatást nyújt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának helyet adó épület felújítására - közölte az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten újságírókkal.

Európának egy erős Európai Néppártra van szüksége

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 11. 9:59

Európának egy erős Európai Néppártra (EPP), az EPP-nek pedig egy erős Fideszre van szüksége - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz európai parlamenti (EP-) választási listavezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak egy interjúban, amely vasárnap jelent meg a lap hírportálján.