Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

Bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 16. 20:26

Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását az igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

A multicégek túlhatalma nagy kihívás az Európai Unióban

Igazságügyi Minisztérium, 2019. augusztus 11. 19:50

Az elkövetkező évtizedek egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy miként lehet szabályozni a nagy multinacionális vállalatok túlhatalmát. Az Igazságügyi Minisztériumban munkacsoport alakul a kérdés áttekintésére, hogy meddig terjed a véleménynyilvánítás és a techcégek által gyakorolt cenzúra szabadsága, mi a helyzet az adózás, az adatvédelem terén. Erről Varga Judit igazságügyi miniszter beszélt vasárnap a Sziget fesztivál európai uniós pontján.

A magyarok nem lebontják hanem védik Európa értékeit

Igazságügyi Minisztérium, 2019. július 27. 10:18

A magyarok szabadságszerető nép, az egyenes beszéd és adott szó betartásának hívei, akik nem lebontják, hanem védik Európa értékeit - hangoztatta Varga Juditigazságügyi miniszter pénteken Tusnádfürdőn, a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) Országkép, nemzetkép című pódiumbeszélgetésén.

A kormány visszautasítja a jogállami kritériumokhoz kötődő uniós finanszírozást

Igazságügyi Minisztérium, 2019. július 25. 10:04

A magyar kormány visszautasítja a jogállami kritériumokhoz kötődő uniós finanszírozást.

A köztársasági elnök kinevezte a Minisztérium új államtikárait

Igazságügyi Minisztérium, 2019. július 22. 19:32

Áder János köztársasági elnök átadta kinevezését az Igazságügyi Minisztérium új államtitkárainak.

Az Alkotmánybíróság előtt van az OBH elnöke és OBT közötti konfliktus ügye

Igazságügyi Minisztérium, 2019. május 14. 21:42

Az Alkotmánybíróság előtt van az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügye - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter kedd este az MTI-vel.

A magyar kormány nemet mond az antiszemitizmusra

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 17. 8:46

A kormány nemet mond az antiszemitizmusra, elítél minden antiszemita cselekedetet - mondta az igazságügyi miniszter a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott központi megemlékezésen kedden Budapesten.

„Az Európai Unió mindig is projektalapú építkezés volt” - Trócsányi László vendégelőadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 15. 13:16

Nagy Sándor Gyula, a BCE Világgazdasági Intézet docense meghívására Trócsányi László igazságügyi miniszter vendégelőadást tartott közel 30 hallgató számára az Európai Unió aktuális kérdéseiről és Európa jövőjéről egy szeminárium keretében.

Egyházjog – a lelki egyház szolgálatában című kötet bemutatója

Igazságügyi Minisztérium, 2019. április 3. 11:24

Trócsányi László igazságügyi miniszter, Prof. Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Prof. Dr. Csák Csilla, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánja mutatta be Boleratzky Lóránd munkásságának esszenciáját felölelő Egyházjog – a lelki egyház szolgálatában című kötetét, amely Dr. Révész Béla egyetemi docens (SZTE-ÁJK) szerkesztésében jelent meg.

Csak erős nemzetek adhatnak választ a kihívásokra

Igazságügyi Minisztérium, 2019. március 24. 17:03

Kizárólag erős nemzetek alkotta erős Európa adhat megfelelő választ a kor nagy kihívásaira, köztük a migrációs válságra - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.