Igazságügyi Minisztérium

Dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A köztársasági elnök kinevezte a Minisztérium új államtikárait

Igazságügyi Minisztérium, 2019. július 22. 19:32

Áder János köztársasági elnök átadta kinevezését az Igazságügyi Minisztérium új államtitkárainak.

Az igazságszolgáltatás ma már a közvélemény érdeklődésének középpontjában áll

Igazságügyi Minisztérium, 2019. június 20. 18:25

Az igazságszolgáltatás hatékonysága és minősége ma már a közvélemény érdeklődésének középpontjában áll az Európai Unión kívül és belül egyaránt - mondta Trócsányi László az Igazságügyi Minisztérium és az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Magyarország Európa élvonalában az ítélkezés időszerűsége alapján

Igazságügyi Minisztérium, 2019. június 12. 16:22

Reagálás az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága kedden kiadott állásfoglalására. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ítéleteinek végrehajtását felügyelő ET miniszteri bizottsági formáció 2019. június 5-i ülésén megvitatta az eljárások elhúzódásával kapcsolatos Gazsó-ítélet végrehajtása érdekében tett magyar lépéseket.

A kormány elhalasztja a Közigazgatási Bíróságokról szóló törvény hatálybalépését

Igazságügyi Minisztérium, 2019. május 30. 12:14

Az Országgyűlés 2018. december 12. napján fogadta el a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépéséről és egyes átmeneti szabályokról szóló törvényt, amelyek az elkülönülő közigazgatási bírósági szervezet létrejöttéhez nélkülözhetetlen szervezeti, igazgatási és jogállási szabályokat tartalmaznak. Az utóbbi törvény a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének időpontjaként 2020. január 1.napját állapította meg.

Az EU szerkezetét és az európai társadalmakhoz való viszonyát is érinti a voksolás

Igazságügyi Minisztérium, 2019. május 15. 22:54

Az európai parlamenti (EP-) választás nem hagyhatja érintetlenül az Európai Unió belső szerkezetét, az európai társadalmakhoz való viszonyát, és a kontinenst gyötrő problémákkal, például a migráció ügyével is sokkal hatékonyabban kell foglalkoznia - vélekedett az igazságügyi miniszter, a Magyar Demokrata című hetilapnak adott interjújában.

Magyarország továbbra sem fogadja el a migránskvótát, a magyar emberek erről már döntöttek

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 15. 22:58

Felháborító, hogy Brüsszel még mindig ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát. Magyarország továbbra sem fogadja el a kívülről kényszerített menekültkvótát, és erre az álláspontra kötelezi a kormányt a magyar emberek döntése is - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-nek.

Az Alkotmánybíróság előtt van az OBH elnöke és OBT közötti konfliktus ügye

Igazságügyi Minisztérium, 2019. május 14. 21:42

Az Alkotmánybíróság előtt van az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügye - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter kedd este az MTI-vel.

Az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 13. 14:50

Az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék az európai parlamenti (EP-) választási kampányban: a Nemzeti Választási Bizottság Czeglédy Csaba ügyében politikai döntést hozott, az Országos Bírói Tanács pedig egy februári ügy miatt csak a kampányban kezdeményezte az Országos Bírósági Hivatal elnökének elmozdítását - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára hétfőn, újságíróknak.

Völner Pál levele Rádi Péternek, az NVB elnökének

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 12. 14:55

Az Igazságügyi Minisztérium mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Szegedi Törvényszék kérését, és a bíróság kezdeményezése ellenére sem függesztette fel Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselő-jelöltjének a mentelmi jogát.