Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Szoros együttműködés Varsóval a következő többéves uniós költségvetés kapcsán

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. október 18. 10:43

A 2021-2027-es többéves pénzügyi keret (MFF) tárgyalási stratégiája volt a fő téma Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár és lengyel partnere, Konrad Szymański miniszter között október 1-jén, Varsóban.

Az EU többéves költségvetéséről tárgyalt Bulgáriában az európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. október 18. 10:38

A bolgár pénzügyminiszter-helyettessel és külügyminiszter-helyettessel is tárgyalt Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára a múlt hét végén Szófiában. Az egyeztetések fő témája az unió többéves pénzügyi kerete (MFF), az intézményi ciklusváltás, illetve az újonnan felmerülő migrációs kérdések, valamint az agrártámogatások rendszere volt.

Magyarország számára nem elfogadható az unió finn soros elnökségének költségvetési javaslata

Igazságügyi Minisztérium, 2019. október 15. 20:30

Magyarország számára teljesen elfogadhatatlan az unió soros elnökségét betöltő Finnország kedden bemutatott költségvetési javaslata, az ugyanis tovább csökkenti a fejlesztési pénzeken belül a kohézióra szánt összeget is - mondta ki Varga Judit igazságügyi miniszter Luxembourgban az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó tanácsülését követően kedden.

A brazil Képviselőház Brazil - Magyar Baráti Csoportja elnökének és delegációjának hivatalos magyarországi látogatása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 17. 12:43

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára október 16-án hivatalos látogatás keretében fogadta Efraim de Araújo Morais Filho, a brazil Képviselőház Brazil - Magyar Baráti Csoportja elnökét és delegációjának tagjait.

Bóka János vett részt az Európa Tanács igazságügyi minisztereinek konferenciáján Strasbourgban

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 15. 15:11

„A digitális technológia kihívásaival szembenéző európai igazságszolgáltatás” címmel Strasbourgban megrendezett kétnapos igazságügyi miniszteri konferencián az Európa Tanács 47 tagállamának képviselői a joghoz és igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés digitális korban megnyílt új lehetőségeiről, továbbá a digitális technológia büntető igazságszolgáltatásra való hatásairól folytattak eszmecserét.

Gyümölcsöző a magyar-francia jogi együttműködés

Igazságügyi Minisztérium, 2019. október 11. 12:56

A sok évszázados magyar-francia kapcsolatokon belül különösen gyümölcsöző az igazságügyi együttműködés - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Francia-Magyar Jogi Napok elnevezésű rendezvény megnyitóján Budapesten pénteken.

A globális technológiai cégek vizsgálatára van szükség

Igazságügyi Minisztérium, 2019. október 11. 9:21

A 21. század egyik legnagyobb kihívása annak a változásnak a jogi lekövetése, amely csaknem húsz éve zajlik körülöttünk - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Zalakaroson, egy szakmai fórumon.

Bóka János részt vett a Bel- és Igazságügyi Tanács ülésén Luxembourgban

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 8. 8:54

A tanácsülés alkalmával az igazságügyi miniszterek eszmecserét folytattak a korrupcióellenes intézkedésekről. A tagállamok többsége szerint érdemes megvizsgálni egy uniós stratégia vagy akcióterv létjogosultságát, úgy vélték, hogy az EU korrupció elleni küzdelem területén betöltött nemzetközi szerepvállalásához jelentősen hozzájárulna, ha az EU teljes jogú tagja lenne az GRECO-nak.

Védjük meg eredményeinket!

Igazságügyi Minisztérium, 2019. október 5. 15:39

Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán.