Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A bírói függetlenség kimondása mérföldkő volt a magyar jogtörténetben

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 19. 13:14

"A bírói függetlenség számunkra evidencia", de 150 évvel ezelőtt nem volt az, a bírói hatalomról szóló 1869. évi IV. törvénycikk ezért mérföldkő a magyar jogtörténetben - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az Országos Bírósági Hivatal (OBH) budapesti konferenciáján csütörtökön.

Már tegnap le lehetett volna zárni a Magyarországgal szembeni uniós eljárást

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 17. 14:15

Ha nem politikai megrendelésre zajlana (az eljárás), akkor már tegnap, tegnapelőtt, sőt, egy éve le lehetett volna zárni, hiszen jogi válaszok vannak ezekre a vádaskodásokra - mondta az igazságügyi miniszter kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról.

Bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 16. 20:26

Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását az igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Azért jöttünk, hogy megvédjük Magyarországot

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 16. 13:41

Azért jöttünk, hogy megvédjük Magyarországot - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben az uniós miniszterek tanácskozására érkezve, amelyen a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytatnak meghallgatást hétfőn.

Továbbra is szoros a magyar-német barátság

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 11. 19:09

Továbbra is szoros barátság fűzi össze a magyarokat és a németeket, és a két ország együttműködése a védelempolitikától a digitalizációig rendkívül sok területre kiterjed - hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Berlinben, ahol több vezető német politikussal tárgyalt és részt vett a Magyar-Német Fórum ülésén.

A tények minket igazolnak

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 5. 13:00

Magyarország bebizonyította, hogy képes megvédeni a határokat, gátat tud szabni a szárazföldi migrációnak; "az élet és a tények tehát minket igazoltak: az a jó bevándorláspolitika, amelyet a visegrádi országok képviselnek" - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Figyelő csütörtöki számában megjelent interjúban.

Elfogadhatatlan a kettős mérce az EU 2021-2027-es költségvetési keretében

Igazságügyi Minisztérium, 2019. szeptember 2. 18:44

Elfogadhatatlan a 2021-2027-es időszakra vonatkozó európai uniós keretköltségvetésről szóló javaslatban alkalmazott kettős mérce, ahogy a kohéziós és a közös agrárpolitika finanszírozásának tervezett csökkentése is - szögezte le Varga Judit igazságügyi miniszter, miután az EU soros elnökségét betöltő Finnország európai ügyekért felelős miniszterével tárgyalt hétfőn Brüsszelben.

A totalitárius diktatúrák áldozataira emlékezünk

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 23. 13:34

Nemzeti Hitvallásunkkal tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését – hangsúlyozta Bóka János az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapján rendezett konferencián Varsóban.

Kitüntetések az államalapítás ünnepén

Igazságügyi Minisztérium, 2019. augusztus 23. 13:41

Varga Judit igazságügyi miniszter az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából kitüntetéseket adott át az Igazságügyi Minisztériumban.