Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

A kormány három részletben emeli a bírák és az ügyészek illetményét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 20. 12:08

A kormány három részletben emeli a bírák és az ügyészek illetményét: január 1-jétől a bírák átlagosan 32 százalékos, az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesülnek, majd 2021-ben és 2022-ben 12, illetve 13 százalékos emelésben - jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A jogállamiságot egyre gyakrabban használják "politikai fegyverként"

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 19. 12:38

Egyre gyakrabban használják egyféle "politikai fegyverként" a jogállamiságot, és ez végül "teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként" - emelte ki Varga Judit a Euronews hírcsatorna honlapján kedden közzétett írásában.

A kormány elkötelezett a romaintegráció mellett

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 15. 18:31

A kormány elkötelezett a szegénység felszámolása, a romaintegráció mellett - közölte az igazságügyi miniszter Tiszaburán, a "Felzárkózó települések" elnevezésű romaintegrációs program egyik helyszínén pénteken.

Magyarország számára elfogadhatatlan a kohéziós pénzek nagyarányú megvágása

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 14. 18:23

Magyarország számára elfogadhatatlan a kohéziós pénzek tervezett nagyarányú megvágása, ugyanis az egyelőre kevésbé jól teljesítő uniós tagországok megerősödésével egész Európa gazdasága sikeresebb lesz - jelentette ki az igazságügyi miniszter Hágában, az MTI-nek telefonon nyilatkozva csütörtökön.

Együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztérium és az Oroszországi Föderáció legfőbb ügyésze

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 14. 9:52

Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán fogadta Jurij Csajka-t, az Oroszországi Föderáció legfőbb ügyészét és delegációját, akivel kétoldalú találkozó keretében együttműködési megállapodást írtak alá Budapesten.

Uniós ügyekben több pontban is egyetért Párizs és Budapest

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 13. 10:00

Magyarország és Franciaország több fontos európai kérdésben egyetért - mondta az MTI-nek telefonon Varga Judit igazságügyi miniszter, aki kedden Párizsban folytatott magas szintű tárgyalásokat.

Nem lesz decemberben MFF megállapodás, véli az Európai Bizottság költségvetési főigazgatója

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. november 12. 10:23

Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár november 5-én ismét tárgyalt Gert-Jan Koopmannal, az Európai Bizottság költségvetésért felelős főigazgatójával az Unió következő többéves pénzügyi keretével kapcsolatos kérdésekről.

Az egymás iránt tanúsított kölcsönös tiszteletünk adja az európai közösség érdekében végzett együttműködésünk alapját

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2019. november 11. 9:12

Észak- Rajna-Vesztfália tartományi központjában, Düsseldorfban tett látogatást az uniós ügyekért felelős államtitkár. Steiner Attila ünnepi beszédet tartott a Düsseldorfi Főkonzulátus október 23-i nemzeti ünnepi megemlékezésén, illetve düsseldorfi tartózkodását kihasználva találkozott Mark Speich szövetségi, európai és nemzetközi ügyekért felelős tartományi államtitkárral, Jürgen Mathies tartományi belügyminisztériumi államtitkárral, valamint Antonius Hamersszel, a tartomány katolikus érsekségek és püspökségek irodájának vezetőjével.

Kihirdették az Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny eredményét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 7. 10:12

Az Alkotmánybíróság és az Igazságügyi Minisztérium közötti együttműködés keretében került megszervezésre az országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny, mely az Alkotmánybíróság teljes ülési tárgyalótermében zajlott a nyolc magyarországi jogi kar egy-egy csapatának részvételével.