Parlamenti Államtitkárság

Németh Szilárd István

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Zrínyi Miklós-emlékévvé nyilváníthatják 2020-at

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 21. 8:45

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára javaslatot nyújtott be arról, hogy az Országgyűlés a 2020-as évet nyilvánítsa Zrínyi Miklós emlékévvé annak emlékére, hogy Zrínyi Miklós - akiről a tárca a honvédelmi- és haderőfejlesztési programját is elnevezte - 1620-ban, éppen 400 évvel ezelőtt született.

Budapesten a becses ereklye

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 19. 11:02

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum ad otthont a Gábor Áron által öntött rézágyúk egyetlen megmaradt példányának. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumból érkezett ágyú és további hatvan 1848-49-es ereklye több mint fél éven át vendégeskedik Budapesten. Az ünnepélyes kiállítás-megnyitón Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is részt vett november 18-án, hétfőn a múzeum dísztermében.

’56 lángjának őrzője

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 4. 15:53

A november 4-én hazánkra támadó szovjet harckocsik a szabadságszerető magyar nép vágyait nem tudták eltaposni – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Kortanúk – ’56 lángjának őrzője: Wittner Mária című film beharangozóján, november 4-én hétfőn, Budapesten.

A Magyar Honvédség jelenléte garancia a biztonságra

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 9. 15:12

Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség. Ehhez olyan polgármesterek kellenek, akik komolyan is gondolják, hogy településüket biztonságban akarják tudni - mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 9-én, budapesti sajtótájékoztatóján.

Minden magyar példaképe

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 9:06

Szülőfalujában, Boksánbányán avattak emléktáblát vitéz Szurmay Sándor vezérezredesnek, az egykori katonának és politikusnak.

Minden forintot a biztonság erősítésére fordítunk

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 25. 16:16

Megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokkal vagyunk az Európai Bizottság új elnöke iránt.

A migráció biztonsági kockázat, biztonság nélkül Európa és a nemzetek elvesznek

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 24. 14:05

A migráció biztonsági kockázat, és biztonság nélkül Európa és az egyes nemzetek elvesznek - mutatott rá Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szerdán újságíróknak nyilatkozva Tusnádfürdőn.

A nándorfehérvári diadal példát állít egész Európa elé

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 22. 15:46

A nándorfehérvári diadal hőseinek elhivatottsága példaértékű lehet nemcsak a magyarok, hanem egész Európa számára is – mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a nándorfehérvári diadal emléknapján, a budai Várban lévő Hunyadi szobornál június 22-én.

A biztonság költségvetése lesz a jövő évi

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 10. 16:17

A magyar családok és a biztonság költségvetésének nevezte a jövő évi költségvetést Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 10-én, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

170 évvel ezelőtt halt meg Vasvári Pál

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 3. 15:09

Vasvári Pál személye összeköti a nemzetet – mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, szerdán a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott konferencián és díjátadón.