Parlamenti Államtitkárság

Németh Szilárd István

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A kormány megvédte Magyarországot

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 10. 10:20

Lakossági fórumot tartottak az európai parlamenti választások kapcsán május 9-én, csütörtökön a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban. A rendezvényen az aktuális európai és hazai helyzetről, a migrációról és a választások tétjéről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Sport és egészség a honvédelemért

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 25. 11:04

A Honvédkórház megalakulásának 120. évfordulója alkalmából szerveztek tudományos konferenciát Budapesten. A megnyitón, április 25-én Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet.

Felavatták a Hősök temetőjét Sátoraljaújhelyen

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 18. 11:16

A hősök példája adott erőt a nemzet fennmaradásához, bátorságuk, hősiességük pedig ma is iránytűként szolgál – mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára április 17-én, szerdán Sátoraljaújhelyen, a felújított Hősök temetőjének avatásán.

Elismerték a bátor tűzszerészek önfeláldozó munkáját

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 11. 8:56

Mind szakmai, mind pedig emberi értelemben példát mutattak azok a tűzszerészek, akik részt vettek Budapesten a két óriásbomba kiemelésében és hatástalanításában – mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára április 8-án, hétfőn a fővárosban tartott rendezvényen, amelyen elismeréseket adtak át a katonáknak.

Kötelesség fejet hajtani a hős honvédek sírja előtt

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 5. 11:52

A mi feladatunk és kötelességünk, hogy fejet hajtsunk minden honvéd sírjánál, aki - nem törődve sebesüléssel, betegséggel, katonai esküjéhez híven - életének feláldozásával óvta az országot – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 28-án, csütörtökön, Miskolcon, a felújított első világháborús katonai nyughely, az úgynevezett Koleratemető átadásán.

Újrajátszott történelem

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 5. 11:46

Ma is ki kell állnunk nemzeti identitásunkért, állami szuverenitásunkért, ezeréves értékeinkért, keresztény hitünkért és kultúránkért, ehhez pedig – csakúgy, mint az 1848-49-es szabadságharc idején – ma is mindenkire szüksége van a hazának – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a tápióbicskei csata 170. évfordulója alkalmából rendezett hagyományőrző rendezvényen április 4-én, a Pest megyei településen.

Hivatalosan is megnyitották a II. Rákóczi Ferenc-emlékévet

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 28. 10:48

I. Rákóczi Ferenc születésnapján, március 27-én tartották a Rákóczi-emlékév nyitó rendezvényét a fejedelem szobránál, a budapesti Hősök terén. Az ünnepség katonai tiszteletadás mellett zajlott.

Lengyelországban újratemették egy I. világháborús magyar honvéd nemrég megtalált maradványait

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 19. 8:31

A délkelet-lengyelországi Hnatkowice falu katonai temetőjében örök nyugalomra helyezték január 16-án, szerdán egy első világháborús magyar honvéd nemrég megtalált maradványait - közölte az MTI-vel Körmendy Adrienne, a helyszínen lévő krakkói magyar főkonzul.

Béremelést kapnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 2. 14:36

Az eredetileg tervezettnél magasabb illetményemelést kapnak a katonák - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Erős honvédség nélkül nincs erős ország

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 12. 20:38

„Ma két olyan fontos törvényt is elfogadtunk a parlamentben, ami a honvédelem ügyét, a Magyar Honvédség átalakítását, megerősítését, egy ütőképes, modern hadsereggé alakítását eredményezi majd” – mondta Németh Szilárd sajtótájékoztatón.