Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Egyeztettek a V4 országok védelmi államtitkárai

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 28. 15:59

A COVID-19 járvány okozta rendkívüli helyzet miatt videótelekonferencia keretében tanácskozott a visegrádi országok védelmi államtitkáraiból álló Senior Body testület május 28-án, ahol hazánkat Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára képviselte.

Honvédeinket köszöntjük

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 21. 21:19

Közösen köszöntötte a magyar katonákat a Magyar Honvédelem Napja alkalmából Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, és dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

Rendkívüli feladatszabó értekezlet Szentendrén

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 19. 20:00

A Magyar Honvédség több ezer fő foglalkoztatásával vállal szerepet a kormány válságkezelő programjában – többek között erről is beszélt Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 19-én, kedden a szentendrei MH Altiszti Akadémián.

A kormány mindent megtesz, hogy működjenek a tranzitzónák

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 17. 13:08

Magyarországon a Fidesz-KDNP többsége és a kormány mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon a kerítés, az élőerős katonai-rendőri őrizet és továbbra is működjenek a tranzitzónák - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a közmédiának a röszkei tranzitzónánál.

Már 873 idősotthonban fertőtlenítettek a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 15. 12:40

A Fővárosi Önkormányzat Tapló utcai idősek otthonában folytatták a Magyar Honvédség katonái a járványügyi veszélyhelyzet miatt szükségessé vált fertőtlenítő feladatokat. Munkájukról Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő saját körzetében, a helyszínen tájékozódott május 15-én, pénteken.

A Magyar Honvédség a legbiztosabb munkáltató

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 13. 13:51

Az ország egyik legnagyobb munkáltatójává válhat a Magyar Honvédség – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 13-án, szerdán, Budapesten.

Magyarország támogatja az EU védelmi kezdeményezéseit

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 12. 18:06

Magyar szempontból Európa biztonsága és védelme nemzeti érdek, prioritás. Ezért hazánk továbbra is határozottan támogatja az európai védelmi stratégiák és képességek fejlesztését – jelentette ki Szabó István honvédelmi államtitkár az Európai Unió védelmi minisztereinek május 12-ei, keddi videókonferenciáján, ahol a résztvevők a COVID-19 világjárvány stratégiai szintű hatásairól tanácskoztak.

Ezer év magyar katonái és hőstettei

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 12. 8:46

1000 év katonái címmel hirdetett vetélkedőt a Honvédelmi Minisztérium. A megmérettetés célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a múlt magyar katonahőseivel és a jelenkori Magyar Honvédséggel.

Légútbiztosítási berendezést adományozott a Honvédkórháznak az MVM Csoport

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 9. 17:40

Insighters iS3 típusú légútbiztosítási szettet adományozott a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak az MVM Csoport. A berendezést az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán használják majd.

Magyar és külföldi állampolgárok hazaszállításában segített a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 9. 17:33

Május 8-án, péntek este érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Magyar Honvédség csapatszállító repülőgépe. A Mali fővárosából, Bamakóból induló gép az EU misszióból hazatérő négy fős katonai állomány mellett egy magyar állampolgárt, valamint a szomszédos Szerbiának segítséget nyújtva, szerb állampolgárokat szállított Budapestre. A csapatszállító fogadásánál jelen volt dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.