Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Erősítik a hazafias nevelést

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 18. 13:58

Együttműködési megállapodást írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke október 18-án, pénteken a Honvédelmi Minisztériumban.

Kitüntetést adott át a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 17. 21:36

A Szövetségért Érdemjelet adta át Benkő Tibor honvédelmi miniszter Sir James Everard vezérezredesnek, a NATO Szövetséges Erők Európai Parancsnoksága főparancsnok-helyettesének (DSACEUR) október 17-én, csütörtökön, a fővárosban.

Cooperative Security 2019: Közös Védelem

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 17. 18:09

Eredményesen zárult a Cooperative Security 2019 elnevezésű nemzetközi migrációs válságkezelő gyakorlat a Veszprém melletti újmajori gyakorlótéren, október 17-én, csütörtökön. A háromnapos rendezvény során egy esetleges, tömeges migrációs veszélyhelyzet elhárítását és kezelését gyakorolták a résztvevő országok katonái.

Előadást tartott Szegeden a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 15. 15:47

A haderő fejlesztéséről tartott előadást Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 15-én, kedden Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatalban. A tárcavezető hangsúlyozta, a legnagyobb érték a béke és a biztonság, ezért ezeket fenn kell tartani.

Dr. Lippai Péter tábornoki kinevezése

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 11. 11:48

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – 2019. augusztus 16-ai hatállyal dandártábornokká nevezte ki Lippai Péter ezredest, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettesét.

Székesfehérváron tartott előadást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 10. 14:54

A Magyar Honvédségnek a legjobb, a legkiválóbb fiatalokra van szüksége - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Fejér megyei székhelyen, október 10-én.

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 9. 22:10

Egy brit felségjelű repülő miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerda este az MTI-vel.

A Magyar Honvédség jelenléte garancia a biztonságra

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 9. 15:12

Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség. Ehhez olyan polgármesterek kellenek, akik komolyan is gondolják, hogy településüket biztonságban akarják tudni - mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 9-én, budapesti sajtótájékoztatóján.

Győrben tartott előadást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 8. 18:29

Mindennek az alapja a béke és a biztonság - hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 8-án, kedden, Győrben tartott előadásán.

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

Honvédelmi Minisztérium, 2019. október 8. 18:20

Ünnepélyes keretek között rakták le a leendő MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét Szentkirályszabadján, október 8-án. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében úgy fogalmazott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési program keretén belül megvalósuló beruházás a modern kor szintjére emeli majd a haderő logisztikai képességeit.