Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Kiváló együttműködés

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 23. 20:38

A Budapesti Katonai Attasétestület tagjainak tiszteletére rendeztek fogadást a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, január 23-án. Az eseményen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

Kultúránk megőrzése és építése kötelesség

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 22. 19:05

A magyar kultúra napját ünnepelték január 22-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A Honvédelmi Minisztérium ünnepségén Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében a magyar kultúra fontosságára emlékeztetett.

Megerősödött vízi határvédelem

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 20. 13:50

Fokozódik a migrációs nyomás a déli határon, a Magyar Honvédség járőrhajóval is erősíti a védelmet – hangzott el Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szegedi sajtótájékoztatóján, január 20-án.

Tizennégy éve történt a hejcei tragédia

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 19. 14:53

Idén is katonai tiszteletadással emlékeztek meg a 2006. január 19-én Hejce közelében történt repülőbaleset áldozataira, amely során egy szlovák An-24-es szállítógép a település fölé magasodó Borsó-hegynek ütközött és lezuhant. A vasárnapi megemlékezésen jelen volt Benkő Tibor, hazánk honvédelmi minisztere és Peter Gajdoš Szlovákia védelmi minisztere.

Hiányoztak a sikeres védelem feltételei

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 18. 11:37

A Don-kanyarban harcolt katonák nem születtek hősnek. Akaratuk ellenére váltak azzá. Az utókornak kötelessége megőrizni, ápolni az elhunyt ártatlan emberek emlékét – hangsúlyozta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára Balatonfüreden, január 17-én, pénteken.

Meg kell becsülni a fegyveres testületek munkáját

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 17. 16:29

A fegyveres testületek hivatásos állományára vonatkozó juttatásokról tartott sajtótájékoztatót Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, január 17-én, pénteken, a Belügyminisztérium márványtermében.

A brit nagykövetet fogadta Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 16. 22:24

Hazánk szempontjából rendkívül fontos, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unióból való távozását követően is elkötelezett marad Európa biztonsága iránt - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután január 16-án, csütörtökön hivatalában fogadta Iain Lindsayt, az Egyesült Királyság Budapestre akkreditált nagykövetét.

Honvéd 70

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 16. 8:19

A Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget január 15-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Az eseményen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is.

A doni hősökre emlékeztek

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 10. 17:56

A Don melletti ütközetekre, valamint az 1943-as doni áttörésre emlékezett a honvédelmi tárca Budapesten, január 10-én. Az eseményen Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes mondott beszédet.

Az Irakban lévő katonák sértetlenek és teszik a dolgukat

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 9. 13:49

Az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák sértetlenek és végzik a feladatukat – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.