Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Hetven éves az Országos Légvédelmi Parancsnokság

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 14. 9:40

Hetven évvel ezelőtt alakult meg az Országos Légvédelmi Parancsnokság. Az egykori szervezet létrejöttének évfordulóján tartott ünnepségen – június 13-án, csütörtökön – beszédet mondott Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára.

Átadták a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központját

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 13. 13:14

A kibertérben jelentkező fenyegetések elhárításához naprakész, magas színvonalú oktatásra van szükség. E képzést a katonák számára a Magyar Honvédség Kiber Képzési Központja biztosítja majd – hangzott el június 13-án Szentendrén, az intézmény bemutatóján.


Csütörtök délelőtt tartották Szentendrén a kiberakadémia bemutatóját. Az eseményen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Kádár Pál közigazgatási államtitkár, Erdélyi Lajos humánpolitikáért felelős államtitkár, Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, helyettese, Böröndi Gábor altábornagy, valamint a haderő vezetői.

Magyar-horvát katonai légtérvédelem

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 12. 17:47

A Magyarország és Horvátország közötti légtérvédelmi megállapodásról szóló előterjesztés vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés június 12-én, szerdán.

A V4-ek védelmi minisztereinek találkozója Szlovákiában

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 10. 21:29

Az Európai Unió csak akkor tud erős lenni, ha erős tagállamok alkotják - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 10-én, a Visegrádi Együttműködés védelmi vezetőinek találkozóján, a szlovákiai Pöstyénben.

Minden eddigi rekordot meghalad a biztonságra fordított összeg

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 8. 14:37

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 2020-as költségvetési tervezetéről tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd.

A békét kell szolgálni és megőrizni

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 6. 8:33

Boldirevkában és Rudkinóban, az I. és II. Magyar Központi Katonai Temetőkben, folytatta oroszországi kegyeleti látogatását Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere. A megemlékezésen a tárcavezető a hősi halottak tiszteletének, emlékük ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Miniszteri látogatás az egykori hadszíntéren

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 5. 8:15

Az oroszországi Voronyezsbe érkezett Benkő Tibor június 4-én. Magyarország honvédelmi minisztere többnapos látogatás keretében keresi fel azokat a magyar katonai temetőket, ahol a doni hídfőcsaták és az 1943. január 12-én kezdődött szovjet áttörés hősi halottjai nyugszanak.

A megnövekedett migrációs nyomás miatt ismét ezer honvéd vesz részt a déli határ védelmében

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 1. 13:21

Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében; ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mától katonák védik a határt

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 1. 10:46

A Magyar Honvédség a nyári hónapokra visszatér a határokra - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes június 1-én, szombaton, Budapesten.

Új értelmet nyert élet és halál

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 31. 8:56

Felújították a passiójátékáról híres Magyarpolány településének első világháborús emlékművét. A május 30-ai avatóünnepségen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes úgy fogalmazott: hőseink példája arra figyelmeztet, hogy az európai békét, magyar hazánkat, keresztény értékeinket csak közös akarattal és tettekkel tudjuk megvédeni.