Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az elődök emléke előtt tisztelegtek

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 23. 8:55

Helyőrségi Emlékparkot avattak a honvédelem napjához kötődő ünnepi megemlékezésen Kiskőrösön. A rendezvény fővédnöke Benkő Tibor honvédelmi miniszter volt.

Védelmi-biztonsági konferencián tartott előadást Benkő Tibor

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 22. 16:17

Rendszerben gondolkodunk, hiszen minden területen megújulást szeretnénk - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról tartott előadásában, május 22-én, Budapesten.

Csapatzászlót kapott a Magyar Honvédség Parancsnoksága

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 22. 8:42

Csapatzászlót adományozott Áder János köztársasági elnök a Magyar Honvédség Parancsnokságának május 21-én, kedden, Budapesten. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter is.

Benkő Tibor nyitotta meg a haditechnikai bemutató utolsó napját

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 19. 15:21

Harmadik, utolsó napjához érkezett május 19-én a budaörsi repülőtéren a Magyar Honvédség haditechnikai bemutatója. A honvédelem napjához kapcsolódó vasárnapi programot Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitotta meg.

Lourdes-ba sokan azért térnek vissza, hogy békét keressenek

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 18. 18:52

„Mindenkit szívünkbe kell zárni. Mindenkire oda kell figyelni. Erről szól az emberi élet. Mindenkivel foglalkozni kell, mindenkivel törődni kell, s mindenkinek a legjobbat kell nyújtani, mert ez az életünk küldetése” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 18-án, a franciaországi Lourdes-ban, a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat második napján tartott magyar nyelvű szentmise elején.

„Keresd a békét és azt kövessed!” - Megkezdődött a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 18. 13:14

A hagyományos és látványos megnyitóünnepséggel május 17-én, pénteken, az esti órákban megkezdődött a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat a franciaországi Lourdes-ban. A rendezvényen közel tizenötezer katona és civil vesz részt számos országból. Magyarországról mintegy 200 zarándok érkezett az eseményre.

Hatalmas érdeklődés övezi a honvédelem napját Budaörsön

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 18. 9:07

A modern technológia, a nemzeti emlékezet szerves részét képező katonai hagyományok, valamint a magyar katonák elszántsága és hazaszeretete a garancia arra, hogy Magyarország és az európai értékek a jövőben is biztonságban legyenek - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 18-án, szombaton a budaörsi repülőtéren.

Átadták az év katonai kitüntető címeit

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 16. 14:08

Magyarország történelme a hősökre épül. Ezeket a hősöket kell napjaink fiatalságával újra megismertetnünk – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a honvédelem napja alkalmából rendezett központi ünnepségen május 16-án, Budapesten.

Sikeresen teljesítettek a NATO válságkezelési gyakorlatán

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 15. 15:18

Magyarország sikeresen teljesítette szövetségi kötelezettségeit a NATO 2019. évi válságkezelési gyakorlata (CMX 19) során.

Európa védelmi képességeinek fejlesztésével a NATO is tovább erősödik

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 15. 9:00

Magyarország határozottan támogatja az európai védelmi képességek fejlesztését, amelyben egyúttal a NATO európai erősítését is látjuk – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Európai Unió külügyi és védelmi minisztereinek brüsszeli találkozója után.