Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Átadták a honvédség új helikoptereit Szolnokon

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 13. 17:09

December 13-án adták át a Magyar Honvédség számára az első négy Airbus H145M könnyű szállítóhelikoptert. Az ünnepélyes eseményre az MH 86. Szolnok Helikopterbázison került sor.

Szlovén partnerével találkozott Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 12. 16:30

A Nyugat-Balkánon ismét erősödő migrációs nyomás mellett a NATO és az Európai Unió aktuális biztonságpolitikai témái, valamint a Nova Gorica-i katonai emlékmű is napirenden volt Benkő Tibor és Karl Erjavec december 12-ei, csütörtöki találkozóján.

Zadar: Az MSAP a jövő oktatóközpontja

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 11. 17:48

Ünnepélyes keretek között, a programban részt vevő országok védelmi minisztereinek jelenlétében nyitották meg a Többnemzeti Különleges Légiprogram oktatóközpontját (Multinational Special Aviation Programme, MSAP) a Zadar melletti Pukovnik Mirko Vukušić laktanyában december 11-én.

Koszovóba látogatott Magyarország köztársasági elnöke

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 10. 22:07

A KFOR pristinai parancsnokságánál, valamint a Magyar Honvédség KFOR Kontingensénél tett látogatást Áder János, december 10-én. Magyarország köztársasági elnöke köszönetet mondott a magyar katonák szolgálatáért és eseménymentes, békés időszakot kívánt a közelgő karácsonyi időszakra.

A boszniai kontingenshez látogatott a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 10. 9:05

Bosznia-Hercegovinában többek között azért is van béke, mert önök itt vannak – mondta Benkő Tibor december 9-én, hétfőn Szarajevóban, a Butmir táborban felsorakozott magyar kontingens tagjainak. A látogatás során a miniszter megbeszélést folytatott az EUFOR ALTHEA művelet és a NATO Szarajevói Parancsnokság (NHQ SA) parancsnokaival.

A legkiválóbbakra van szüksége a Magyar Honvédségnek

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 5. 17:56

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadást december 5-én, csütörtökön a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A Miskolci Egyetemen tartott előadást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 2. 15:20

A haza védelme össztársadalmi ügy - hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter december 2-án, hétfőn tartott előadásában, a Miskolci Egyetemen.

Összeül a bevándorlásellenes kabinet

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 1. 17:15

Az egyre erősebb migrációs nyomás miatt Németh Szilárd összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetét. A testületet vezető kormánypárti politikus, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Tovább erősödnek a koreai-magyar kapcsolatok

Honvédelmi Minisztérium, 2019. november 28. 21:17

Kiemelt figyelmet és támogatást kap összkormányzati szinten a magyar-dél-koreai kapcsolatrendszer és együttműködés – jelentette ki csütörtökön Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután tárgyalásokat folytatott Szöulban dél-koreai kollegájával. A két miniszter védelempolitikai és kutatás-fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá.

Jó úton halad a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program

Honvédelmi Minisztérium, 2019. november 28. 16:26

Egyik fő célunk a Magyar Honvédség megtartó erejének növelése - mondta Szabó István honvédelmi államtitkár november 28-án, Nyíregyházán a Biztonságról közérthetően programsorozat rendezvényén.