Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Találatok száma:

Hírek

A honvédelem nemzeti ügy

Honvédelmi Minisztérium, 2019. augusztus 27. 15:09

A honvédelem nemzeti ügy - hangoztatta a honvédelmi miniszter a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot ismertetve augusztus 27-én, kedden a Veszprém Megyei Kormányhivatalban.

Ember és eszköz a haza védelmében

Honvédelmi Minisztérium, 2019. július 19. 10:25

„Meg kell becsülni azokat az embereket, akik a haza érdekében szolgálatot vállalnak” - emelte ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a Zala Megyei Kormányhivatalban július 18-án tartott előadásában Zalaegerszegen.

Az Egyesült Királyság fontos támogatója az európai biztonságnak

Honvédelmi Minisztérium, 2019. július 19. 10:20

Az Egyesült Királyság fontos támogatója az európai biztonságnak, ezért a jövőben is támogatni kell részvételüket az Európa biztonságát célzó erőfeszítésekben - fogalmazott dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere Londonban, miután találkozott Penny Mordaunt, brit védelmi miniszterrel július 17-én, szerdán.

Magyarországra látogatott a cseh védelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 21. 16:14

Katonai tiszteletadással fogadta cseh kollégáját a honvédelmi miniszter június 21-én, pénteken a Hősök terén, majd a Hotel Hadikban folytatott plenáris tárgyalás után közös sajtótájékoztatót tartottak. Benkő Tibor hangsúlyozta, nagyon jó az együttműködés a cseh és a magyar fegyveres erők között.

A V4-ek védelmi minisztereinek találkozója Szlovákiában

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 10. 21:29

Az Európai Unió csak akkor tud erős lenni, ha erős tagállamok alkotják - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 10-én, a Visegrádi Együttműködés védelmi vezetőinek találkozóján, a szlovákiai Pöstyénben.

A békét kell szolgálni és megőrizni

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 6. 8:33

Boldirevkában és Rudkinóban, az I. és II. Magyar Központi Katonai Temetőkben, folytatta oroszországi kegyeleti látogatását Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere. A megemlékezésen a tárcavezető a hősi halottak tiszteletének, emlékük ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Miniszteri látogatás az egykori hadszíntéren

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 5. 8:15

Az oroszországi Voronyezsbe érkezett Benkő Tibor június 4-én. Magyarország honvédelmi minisztere többnapos látogatás keretében keresi fel azokat a magyar katonai temetőket, ahol a doni hídfőcsaták és az 1943. január 12-én kezdődött szovjet áttörés hősi halottjai nyugszanak.

Debrecen Drive

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 25. 18:39

A Magyar Honvédségnél zajló haditechnikai fejlesztések szorosan összefüggenek a járműiparral és a magyar gazdasággal is - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Debrecen Drive nevű autó- és járműipari seregszemle szakmai fórumán május 25-én, szombaton.

Benkő Tibor nyitotta meg a haditechnikai bemutató utolsó napját

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 19. 15:21

Harmadik, utolsó napjához érkezett május 19-én a budaörsi repülőtéren a Magyar Honvédség haditechnikai bemutatója. A honvédelem napjához kapcsolódó vasárnapi programot Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitotta meg.

Lourdes-ba sokan azért térnek vissza, hogy békét keressenek

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 18. 18:52

„Mindenkit szívünkbe kell zárni. Mindenkire oda kell figyelni. Erről szól az emberi élet. Mindenkivel foglalkozni kell, mindenkivel törődni kell, s mindenkinek a legjobbat kell nyújtani, mert ez az életünk küldetése” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 18-án, a franciaországi Lourdes-ban, a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat második napján tartott magyar nyelvű szentmise elején.