Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Már 873 idősotthonban fertőtlenítettek a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 15. 12:40

A Fővárosi Önkormányzat Tapló utcai idősek otthonában folytatták a Magyar Honvédség katonái a járványügyi veszélyhelyzet miatt szükségessé vált fertőtlenítő feladatokat. Munkájukról Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő saját körzetében, a helyszínen tájékozódott május 15-én, pénteken.

A Magyar Honvédség a legbiztosabb munkáltató

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 13. 13:51

Az ország egyik legnagyobb munkáltatójává válhat a Magyar Honvédség – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 13-án, szerdán, Budapesten.

Magyarország támogatja az EU védelmi kezdeményezéseit

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 12. 18:06

Magyar szempontból Európa biztonsága és védelme nemzeti érdek, prioritás. Ezért hazánk továbbra is határozottan támogatja az európai védelmi stratégiák és képességek fejlesztését – jelentette ki Szabó István honvédelmi államtitkár az Európai Unió védelmi minisztereinek május 12-ei, keddi videókonferenciáján, ahol a résztvevők a COVID-19 világjárvány stratégiai szintű hatásairól tanácskoztak.

Ezer év magyar katonái és hőstettei

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 12. 8:46

1000 év katonái címmel hirdetett vetélkedőt a Honvédelmi Minisztérium. A megmérettetés célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a múlt magyar katonahőseivel és a jelenkori Magyar Honvédséggel.

Méltán lehetünk büszkék az ezer év magyar katonáira

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 7. 11:44

Méltán lehetünk büszkék az ezer év magyar katonáira - mondta Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium (HM) humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna május 7-ei, csütörtök reggeli műsorában.

Már több mint nyolcszáz idősotthon fertőtlenítését végezték el a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 7. 11:48

Már több mint nyolcszáz idősotthon fertőtlenítését végezték el a katonák - emelte ki a honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában május 7-én, csütörtök reggel.

Magyar és külföldi állampolgárok hazaszállításában segített a honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 9. 17:33

Május 8-án, péntek este érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Magyar Honvédség csapatszállító repülőgépe. A Mali fővárosából, Bamakóból induló gép az EU misszióból hazatérő négy fős katonai állomány mellett egy magyar állampolgárt, valamint a szomszédos Szerbiának segítséget nyújtva, szerb állampolgárokat szállított Budapestre. A csapatszállító fogadásánál jelen volt dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Légútbiztosítási berendezést adományozott a Honvédkórháznak az MVM Csoport

Honvédelmi Minisztérium, 2020. május 9. 17:40

Insighters iS3 típusú légútbiztosítási szettet adományozott a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak az MVM Csoport. A berendezést az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán használják majd.

Újabb segítségnyújtás Debrecenben

Honvédelmi Minisztérium, 2020. április 30. 20:01

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ és egy hajléktalanszálló kapott segítséget április végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandártól.