Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Csapatzászlót kapott a Magyar Honvédség Parancsnoksága

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 22. 8:42

Csapatzászlót adományozott Áder János köztársasági elnök a Magyar Honvédség Parancsnokságának május 21-én, kedden, Budapesten. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter is.

Benkő Tibor nyitotta meg a haditechnikai bemutató utolsó napját

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 19. 15:21

Harmadik, utolsó napjához érkezett május 19-én a budaörsi repülőtéren a Magyar Honvédség haditechnikai bemutatója. A honvédelem napjához kapcsolódó vasárnapi programot Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitotta meg.

Hatalmas érdeklődés övezi a honvédelem napját Budaörsön

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 18. 9:07

A modern technológia, a nemzeti emlékezet szerves részét képező katonai hagyományok, valamint a magyar katonák elszántsága és hazaszeretete a garancia arra, hogy Magyarország és az európai értékek a jövőben is biztonságban legyenek - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 18-án, szombaton a budaörsi repülőtéren.

Lourdes-ba sokan azért térnek vissza, hogy békét keressenek

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 18. 18:52

„Mindenkit szívünkbe kell zárni. Mindenkire oda kell figyelni. Erről szól az emberi élet. Mindenkivel foglalkozni kell, mindenkivel törődni kell, s mindenkinek a legjobbat kell nyújtani, mert ez az életünk küldetése” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 18-án, a franciaországi Lourdes-ban, a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat második napján tartott magyar nyelvű szentmise elején.

„Keresd a békét és azt kövessed!” - Megkezdődött a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 18. 13:14

A hagyományos és látványos megnyitóünnepséggel május 17-én, pénteken, az esti órákban megkezdődött a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat a franciaországi Lourdes-ban. A rendezvényen közel tizenötezer katona és civil vesz részt számos országból. Magyarországról mintegy 200 zarándok érkezett az eseményre.

„Vívják ki tekintélyüket katonáik és a társadalom minden tagja előtt!”

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 11. 18:01

Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az MH Ludovika Zászlóalj a nagyszabású Ludovika Fesztivált. A hagyományoknak megfelelően, a Száznapos ünnepség részeként vette kezdetét a program május 11-én, amelyen Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet. A rendezvényen statikus és dinamikus programok várták a fővárosi Orczy-parkba látogatókat.

Szekszárdon tartott előadást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 10. 10:05

Értékeink és érdekeink vannak Európában és a világban, amelyeket közösen kell megvédenünk - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 9-én, Szekszárdon tartott előadásán.

A kormány megvédte Magyarországot

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 10. 10:20

Lakossági fórumot tartottak az európai parlamenti választások kapcsán május 9-én, csütörtökön a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban. A rendezvényen az aktuális európai és hazai helyzetről, a migrációról és a választások tétjéről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Középpontban a katona

Honvédelmi Minisztérium, 2019. május 1. 11:00

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program további céljairól, valamint az eddig elért eredményekről is beszámolt Benkő Tibor honvédelmi miniszter április 30-án, kedden, egy budapesti sajtóbeszélgetésen.