Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A V4 védelempolitikai igazgatók találkozója Varsóban

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 23. 12:15

A koronavírus okozta járványügyi helyzet ellenére a soros lengyel V4 elnökség nagy hangsúlyt fektet rá és elkötelezett a V4 védelmi együttműködés fejlesztése és elnökségi programjának lehetőség szerinti minél teljesebb végrehajtása iránt. Az adott helyzetben különös jelentőséget kapnak a – szigorú megelőző egészségügyi szabályok mellett megtartott – személyes találkozások. Így történt ez szeptember 18-án, a Varsó melletti Pruszkówban, ahol megszervezték a Visegrádi Négyek védelempolitikai igazgatóinak találkozóját. A magyar delegációt dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikai helyettes államtitkára vezette.

Hazafias nevelés és honvédelem

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 23. 9:07

A Honvéd Kadét Programról és az általa kínált lehetőségekről tartott előadást a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Kalocsán, szeptember 22-én, kedden. Dr. Ruszin Romulusz szerint a programban résztvevő diákok csak nyerhetnek a honvédelmi tárca kezdeményezésével.

Együttműködési megállapodás a Széchenyi Egyetemmel

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 23. 8:57

A fiatalok a honvédelem területén is a jövő letéteményesei - mondta Szabó István honvédelmi államtitkár szeptember 22-én, kedden Győrben, a Honvédelmi Minisztérium és a Széchenyi István Egyetem közötti együttműködési megállapodás aláírása alkalmából.

A felkészülő újdelhi nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 22. 16:18

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Király Andrást, Magyarország felkészülő indiai és bangladesi nagykövetét szeptember 22-én, kedden.

Georgia budapesti nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 21. 15:09

A közelgő magyar-georgiai védelmi miniszteri találkozó kapcsán fogadta Zaal Gogsadze Georgia Budapestre akkreditált nagykövetét Benkő Tibor honvédelmi miniszter szeptember 21-én, hétfőn.

Benkő Tibor: Csak összefogással, közös szándékkal és akarattal lehet eredményeket elérni

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 19. 14:08

„Zala megye mindig példát mutatott a haza iránti elkötelezettségből és hűségből” - jelentette ki Benkő Tibor szeptember 19-én, szombaton Zalaegerszegen. Magyarország honvédelmi minisztere Zala megye ünnepi közgyűlésén tartott beszédében az összefogás és a közös akarat fontosságát hangsúlyozta.

Ausztria stratégiai partner Magyarország számára

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 18. 14:05

A magyar – osztrák katonai együttműködés, rendkívül tartalmas és aktív - jelentette ki Szabó István honvédelmi államtitkár, miután bemutatkozó látogatáson fogadta pénteken Dr. Alexander Grubmayr-t, Ausztria új, magyarországi nagykövetét.

A legfontosabb üzenet a hazaszeretet

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 18. 13:22

A magyar emberek tudják, hogy számíthatnak ránk, és meg is köszönik nekünk. Aki egyszer ezt megtapasztalja, nem akarja többé letenni az egyenruhát” - mondta dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára egy diákokkal és tanárokkal folytatott beszélgetésen szeptember 18-án, pénteken, Mezőtúron.

A járvány miatt is veszélyes az illegális migráció

Honvédelmi Minisztérium, 2020. szeptember 17. 17:41

Nem csak hazánk, hanem Európa határait is védi a Magyar Honvédség több mint ezer katonája, együttműködve a rendőrökkel. A koronavírus okozta járványhelyzetben fokozottan fontos, hogy a fertőzött területekről érkező illegális migránsáradatot megállítsuk, máskülönben az ország elveszítené működőképességét” – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szeptember 17-én, csütörtökön Hercegszántón.