Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Benkő Tibor: Hatalmas léptéket tudtunk megtenni ezzel a Leopárd beszerzéssel

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 29. 8:08

A legkorszerűbb páncélosokat használhatják a katonák 2023-tól - a Hír TV Magyarország élőben című műsorának július 28-án, kedden Benkő Tibor honvédelmi miniszter volt a vendége.

Benkő Tibor: nagy előrelépés a magyar honvédelmi és haderőfejlesztés

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 28. 8:16

Nagy előrelépésnek nevezte a magyar honvédelmi és haderőfejlesztést a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán július 27-én, hétfő este.

Rendkívüli Matasz-értekezlet

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 25. 17:01

A rendszerváltás óta a magyar katona presztízse óriásit változott pozitív irányba. A társadalom megbecsülése hatalmas eredmény, ami a katonák mindennapi tevékenysége és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) támogatása nélkül nem jöhetett volna létre – hangsúlyozta dr. Ruszin Romulusz, a honvédelmi tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára július 24-én, Szentlőrincen.

Négy csúcsragadozó érkezett a tatai dandárhoz

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 24. 16:56

Stílusosan a T-72-esek köszöntötték az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában az első négy Leopard 2A4 harckocsit, amely a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként érkezett meg az alakulathoz. A csúcstechnikával felszerelt harceszközök átadásán, július 24-én részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

A szlovák védelmi miniszter látogatása

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 22. 16:21

A kihívásoknak csakis közös erővel, akarattal és munkával tudunk sikeresen és eredményesen megfelelni - fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter Jaroslav Nad’ szlovák védelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján június 22-én, Budapesten.

Vértezd fel magad!

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 20. 15:43

Több mint huszonháromezer, gyermekvédelmi szakellátásban részesülő fiatal ismerkedhet meg a jövőben a „Vértezd fel magad” elnevezésű gyermekvédelmi és honvédelmi program keretében a katonai pályával.

Átadták az M25 gyorsforgalmi autóutat

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 20. 15:31

Maklár mellett tartották július 20-án, hétfőn az M3 autópályát Eger városával összekötő M25 gyorsforgalmi autóút átadó ünnepségét. Az eseményen beszédet mondott dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Megkezdték a katonák a Pesti úti Idősek Otthona újabb fertőtlenítését

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 20. 15:02

Újra fertőtleníti a Pesti úti Idősek Otthonát az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja. A feladat megkezdésénél jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

Erős akarat csak erős hitből fakadhat

Honvédelmi Minisztérium, 2020. július 18. 14:34

Az az eskü, amelyet elmondtak, az a hitvallás a hazáról, a nemzetről, a magyar emberek békéjéről, biztonságáról, annak védelméről szól – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 18-án Budapesten, az altisztavatáson.