Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A lengyel vezérkar főnökét fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. február 6. 15:12

A lengyel-magyar katonai kapcsolatok kiválóak, továbbfejlesztésüket az országaink közötti jó viszony mély történelmi gyökerei, az EU- és NATO-tagság, valamint az érdekeinket kölcsönösen szolgáló, regionális együttműködésben rejlő lehetőségek támogatják – jelentette ki dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután udvariassági látogatáson fogadta február 6-án, csütörtökön Rajmund T. Andrzejczak vezérezredest, Lengyelország vezérkarfőnökét.

Magyarország biztonsági környezete szabja meg a feladatokat

Honvédelmi Minisztérium, 2020. február 4. 19:17

Olyan új biztonsági fenyegetések jelentek meg, amelyek befolyásolhatják és meghatározhatják a jövőben a Magyar Honvédség helyét és feladatát – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter évértékelő és feladatszabó értekezletén, február 4-én, kedden, Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

Honvédségi vezetők: az iraki helyzet stabil

Honvédelmi Minisztérium, 2020. február 3. 12:13

Az iraki helyzet stabil, a művelet befejezésére, a magyar katonák hazahívására nincs szükség - hangzott el azon a hétfői budapesti sajtótájékoztatón, amelyet az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák helyzetéről tartottak honvédségi vezetők és a honvédelmi miniszter.

Elismerés a világkupa-győzelemért

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 29. 11:47

Honvédelmi miniszteri elismerést adott át Siklósi Gergely őrmester, aranyérmes párbajtőröző világbajnok részére Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára január 29-én, Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában.

Svédország nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 28. 14:18

Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere hivatalában fogadta Dag Hartelius-t, Svédország Budapestre akkreditált nagykövetét január 28-án, kedden.

Kiváló együttműködés

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 23. 20:38

A Budapesti Katonai Attasétestület tagjainak tiszteletére rendeztek fogadást a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, január 23-án. Az eseményen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

Kultúránk megőrzése és építése kötelesség

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 22. 19:05

A magyar kultúra napját ünnepelték január 22-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A Honvédelmi Minisztérium ünnepségén Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében a magyar kultúra fontosságára emlékeztetett.

Megerősödött vízi határvédelem

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 20. 13:50

Fokozódik a migrációs nyomás a déli határon, a Magyar Honvédség járőrhajóval is erősíti a védelmet – hangzott el Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szegedi sajtótájékoztatóján, január 20-án.

Tizennégy éve történt a hejcei tragédia

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 19. 14:53

Idén is katonai tiszteletadással emlékeztek meg a 2006. január 19-én Hejce közelében történt repülőbaleset áldozataira, amely során egy szlovák An-24-es szállítógép a település fölé magasodó Borsó-hegynek ütközött és lezuhant. A vasárnapi megemlékezésen jelen volt Benkő Tibor, hazánk honvédelmi minisztere és Peter Gajdoš Szlovákia védelmi minisztere.