Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Német delegációt fogadott a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. szeptember 18. 8:06

Kétnapos látogatásra érkezett Budapestre a Német Tartalékos Szövetség delegációja szeptember 16-án. A küldöttséget Benkő Tibor tárcavezető is fogadta a Honvédelmi Minisztériumban.

Benkő Tibor: vannak válaszaink az új típusú fenyegetésekre

Honvédelmi Minisztérium, 2019. augusztus 30. 9:32

Magyarország továbbra is elkötelezett amellett, hogy az új típusú fenyegetéseket nemzeti és többnemzeti megoldásokkal együttesen kell kezelni.

A honvédelem nemzeti ügy

Honvédelmi Minisztérium, 2019. augusztus 27. 15:09

A honvédelem nemzeti ügy - hangoztatta a honvédelmi miniszter a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot ismertetve augusztus 27-én, kedden a Veszprém Megyei Kormányhivatalban.

Gyászol a Magyar Honvédség

Honvédelmi Minisztérium, 2019. augusztus 26. 18:33

Egy katona életét vesztette, öten pedig megsérültek abban a közúti balesetben, amely augusztus 26-án történt az M7-es autópálya Székesfehérvár melletti szakaszán. A tragédia kapcsán Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka tartott rendkívüli sajtótájékoztatót az esti órákban.

Az államalapításra emlékeztek Tiszalökön

Honvédelmi Minisztérium, 2019. augusztus 17. 9:29

Az utókor részére egy olyan társadalmat szeretnénk hagyni, amely Szent István nyomdokain halad tovább - fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter augusztus 16-án, pénteken, Tiszalökön.

Szolnokon tartott előadást a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. július 27. 10:22

Benkő Tibor honvédelmi miniszter tartotta július 26-án, Szolnokon az EuroAtlanti Nyári Egyetem záróelőadását.

Átalakul a haderő

Honvédelmi Minisztérium, 2019. július 11. 19:52

Megváltoztatjuk a Magyar Honvédség arculatát, képességeit, s gyakorlatilag mindent, ami vele kapcsolatos” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 11-én, Kaposváron tartott előadásán.

Felkészült katonákat igényel a haderő korszerűsítése

Honvédelmi Minisztérium, 2019. július 6. 14:37

A Magyar Honvédség korszerűsítése nem korlátozódhat pusztán a fegyverek és eszközök cseréjére, az átalakulás élére a 21. század kihívásainak megfelelni képes katonáknak kell állniuk - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, az MH Altiszti Akadémián idén végzett honvéd altisztek ünnepélyes avatásán.

Életét adta a hazáért

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 28. 22:39

Újjáavatták dr. Deseő László vezérőrnagy síremlékét június 28-án, Sárospatakon. Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Benkő Tibor honvédelmi miniszter is.