Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Az ellenzéki képviselők felelősségére hívta fel a figyelmet a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 28. 9:21

A Magyar Honvédség minden, a jelen helyzetben alkalmazható képességét mozgósítják a járvány megfékezése érdekében - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén március 27-én, Budapesten.

Nem félni kell a katonáktól, hanem éppen ellenkezőleg

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 20. 17:56

Szombaton több mint száz katona indul részben a szlovák, részben pedig az osztrák határhoz elsősorban a határzár megerősítése érdekében – erősítette meg Benkő Tibor az operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzottakat a Hir Tv Magyarország élőben című műsorában.

Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 19. 8:25

Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok - jelentette be a honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport vezetője az M1 aktuális csatornán március 18-án, szerda este. Benkő Tibor arról is beszélt, hogy péntek reggeltől katonák is lesznek az utcákon.

Tisztelet a bátraknak!

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 15. 12:07

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulóján, március 15-én Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese koszorút helyezett el Bem József, a magyar szabadságharc lengyel hősének szobránál.

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 12. 20:25

A védelmi együttműködés terén az Amerikai Egyesült Államok hazánk egyik legfontosabb stratégiai partnere – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki március 12-én hivatalában fogadta David Cornsteint, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét.

A Magyar Honvédség készen áll

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 11. 15:43

A koronavírussal kapcsolatos honvédelmi intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 11-én, szerdán, Debrecenben, a Kossuth laktanyában.

Jubileumi ünnepség a pákozdi Katonai Emlékparkban

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 7. 13:19

Tizedik születésnapját ünnepelte a pákozdi Katonai Emlékpark Nemzeti Emlékhely (KEMPP) március 7-én. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a rendezvény fővédnöke úgy fogalmazott: emlékeznünk kell arra, milyen áldozatot hozott a magyar ember Magyarország fennmaradásáért.

Európa biztonsága érdekében minden eddiginél fontosabb, hogy elmélyítsük a védelmi együttműködést

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 5. 15:01

Figyelemmel a globális hatalmi versengésre és Európa biztonságára, minden eddiginél fontosabb, hogy elmélyítsük az európai védelmi együttműködést és globális szereplővé tegyük az EU-t a biztonság és védelem terén. Különösen fontos az együttműködés az olyan új típusú kihívások tekintetében, mint az illegális migráció vagy a hybrid hadviselés – mondta Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere az EU védelmi minisztereinek informális tanácskozásán március 5-én, Zágrábban.

Az új katonai életpályamodell is egész életre szól

Honvédelmi Minisztérium, 2020. március 3. 17:29

Nyugállományú katonáknak és honvédségi nyugdíjasoknak tartott előadást a haderő általános helyzetéről, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról Benkő Tibor honvédelmi miniszter március 3-án, Kaposváron.