Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

A doni hősökre emlékeztek

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 10. 17:56

A Don melletti ütközetekre, valamint az 1943-as doni áttörésre emlékezett a honvédelmi tárca Budapesten, január 10-én. Az eseményen Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes mondott beszédet.

Az Irakban lévő katonák sértetlenek és teszik a dolgukat

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 9. 13:49

Az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák sértetlenek és végzik a feladatukat – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Irak: katonáink minden eshetőségre készen állnak

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 9. 12:37

Az Irakban szolgáló magyar katonák helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Benkő Tibor január 9-én. Magyarország honvédelmi minisztere a tárca Balaton utcai objektumában videóhívásban kapott tájékoztatást a közel-keleti országban szolgáló honvédek parancsnokától.

Szavatoljuk a magyar honvédek biztonságát

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 8. 14:44

Minden lehetséges forgatókönyvre felkészültünk – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 8-án, szerdán, Kecskeméten.

Minden eshetőségre fel vannak készülve az iraki misszióban

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 7. 13:26

Műveleti területen a Magyar Honvédség folyamatosan elemzi a helyzetet az iráni-amerikai viszály nyomán, így az iraki missziót érintően is minden eshetőségre fel van készülve, hogy azonnal reagálhasson - jelentette ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A honvédelmi miniszter levele a Magyar Honvédség állományának

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 7. 9:26

Mozgalmas, erőt próbáló, időnként kihívásokkal járó 2019-es évet tudhatunk a hátunk mögött, amelynek során az ország békéjének és az emberek biztonságának megőrzése érdekében elvégzendő feladatainkat eredményesen teljesítettük. Elismerés és köszönet mindenkinek a példaértékű munkáért, az önzetlen, áldozatos szolgálatért, legyen szó hivatásos vagy szerződéses katonáról, honvédelmi alkalmazottakról, és nem utolsó sorban önkéntes tartalékos katonákról.

Növelik a katonák létszámát a határon

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 6. 9:04

Egyre növekszik a migrációs nyomás, ezért növelik a Magyar Honvédség jelenlétét a déli határon – jelentette be Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes, a tárca parlamenti államtitkára január 5-én, Madarason tartott sajtótájékoztatóján.

Ahol ápolják a katonaemlékeket

Honvédelmi Minisztérium, 2020. január 6. 8:42

Múltunkban született értékeink védelmére, és a hazaszeretet fontosságára hívta fel a figyelmet Benkő Tibor honvédelmi miniszter Lenti város ünnepségén, január 4-én.

Megbecsülés a biztonságunkat őrzőknek

Honvédelmi Minisztérium, 2019. december 27. 15:33

Egy összegű, bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást jelentett be dr. Pintér Sándor belügyminiszter, valamint dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter december 27-én, pénteken, a Belügyminisztérium márványtermében tartott sajtótájékoztatón.