Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Átalakul a haderő

Honvédelmi Minisztérium, 2019. július 11. 19:52

Megváltoztatjuk a Magyar Honvédség arculatát, képességeit, s gyakorlatilag mindent, ami vele kapcsolatos” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 11-én, Kaposváron tartott előadásán.

Felkészült katonákat igényel a haderő korszerűsítése

Honvédelmi Minisztérium, 2019. július 6. 14:37

A Magyar Honvédség korszerűsítése nem korlátozódhat pusztán a fegyverek és eszközök cseréjére, az átalakulás élére a 21. század kihívásainak megfelelni képes katonáknak kell állniuk - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, az MH Altiszti Akadémián idén végzett honvéd altisztek ünnepélyes avatásán.

Életét adta a hazáért

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 28. 22:39

Újjáavatták dr. Deseő László vezérőrnagy síremlékét június 28-án, Sárospatakon. Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Benkő Tibor honvédelmi miniszter is.

Magyarországra látogatott a cseh védelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 21. 16:14

Katonai tiszteletadással fogadta cseh kollégáját a honvédelmi miniszter június 21-én, pénteken a Hősök terén, majd a Hotel Hadikban folytatott plenáris tárgyalás után közös sajtótájékoztatót tartottak. Benkő Tibor hangsúlyozta, nagyon jó az együttműködés a cseh és a magyar fegyveres erők között.

Minden eddigi rekordot meghalad a biztonságra fordított összeg

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 8. 14:37

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 2020-as költségvetési tervezetéről tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd.

A békét kell szolgálni és megőrizni

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 6. 8:33

Boldirevkában és Rudkinóban, az I. és II. Magyar Központi Katonai Temetőkben, folytatta oroszországi kegyeleti látogatását Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere. A megemlékezésen a tárcavezető a hősi halottak tiszteletének, emlékük ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Miniszteri látogatás az egykori hadszíntéren

Honvédelmi Minisztérium, 2019. június 5. 8:15

Az oroszországi Voronyezsbe érkezett Benkő Tibor június 4-én. Magyarország honvédelmi minisztere többnapos látogatás keretében keresi fel azokat a magyar katonai temetőket, ahol a doni hídfőcsaták és az 1943. január 12-én kezdődött szovjet áttörés hősi halottjai nyugszanak.

A megnövekedett migrációs nyomás miatt ismét ezer honvéd vesz részt a déli határ védelmében

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 1. 13:21

Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében; ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mától katonák védik a határt

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 1. 10:46

A Magyar Honvédség a nyári hónapokra visszatér a határokra - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes június 1-én, szombaton, Budapesten.