Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Videók

Ismeretterjesztő kisfilm segíti a vadászkutyák vizsgáztatását

Ismeretterjesztő kisfilm segíti a vadászkutyák vizsgáztatását2019. október 28.

Az Agrárminisztérium támogatásával ismeretterjesztő kisfilm készült a vadászkutyák számára tartott Vadászati Alkalmassági Vizsga (VAV) bemutatására.
Bővült az erdőtelepítések támogatása

Bővült az erdőtelepítések támogatása2019. augusztus 28.

Az éghajlatváltozás kihívásaira az egyik legjobb válasz az, ha minél több fát és erdőt telepítünk. Hogy érdekeltté tegyük ebben a magyar gazdákat, megnöveljük az erdőtelepítések után fizetendő támogatást - mondta el a kormany.hu-nak Nagy István.
Komlótermesztésbe kezdtek Kastélyosdombón

Komlótermesztésbe kezdtek Kastélyosdombón2018. november 14.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária együttműködéseként 30 millió forintból indított beruházás keretében a segélyszervezet szociális és fejlesztő központjának dolgozói 2500 palántát ültetnek el a központhoz tartozó, egyhektáros területen.
Megújult a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Megújult a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont2018. augusztus 18.

Az átadás előtti napon, augusztus 17-én nyilatkozott a kormany.hu-nak Nagy István agrárminiszter az észak-magyarországi Szilvásváradon, a 6,8 milliárd forintból megújult Lipicai Lovasközpontban.
Agrárminiszter: elfogadhatatlan Brüsszel javaslata

Agrárminiszter: elfogadhatatlan Brüsszel javaslata2018. június 12.

A magyar kormány és a visegrádi országok sem fogadják el Brüsszel javaslatát, amely az agrártámogatások drasztikus csökkentéséről szól. A V4-ek és 11 tagország agrárvezetői Bábolnán egyeztetnek.
A magyar természetjárás továbbfejlesztéséről írtak alá együttműködést

A magyar természetjárás továbbfejlesztéséről írtak alá együttműködést2018. március 26.

A megállapodást a kormány nevében Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott írta alá Garancsi Istvánnal, a Magyar Természetjáró Szövetség elnökével.
Elkészült a Digitális Agrár Stratégia szakmai tervezete

Elkészült a Digitális Agrár Stratégia szakmai tervezete2018. március 5.

Elkészült Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának szakmai tervezete; a dokumentum társadalmi vitát követően, még a tavasszal a kormány elé kerülhet - hangzott el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos budapesti sajtótájékoztatóján.
Berlini Nemzetközi Zöld Hét 2018

Berlini Nemzetközi Zöld Hét 20182018. január 22.

Az M1, Ma délután című műsorának 2018.01.20-i tudósítása a Berlini Nemzetközi Zöldhétről.
Közel 3 milliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak a következő két évben

Közel 3 milliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak a következő két évben2018. január 16.

Közel hárommilliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek - jelentette be Fazekas Sándor és Révész Máriusz közös sajtótájékoztatón.
Meglett a gyümölcse a szezonális ellenőrzéseknek

Meglett a gyümölcse a szezonális ellenőrzéseknek2017. december 19.

Idén is útjára indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ahol a szakemberek többek között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják. Az eddigi eredményekről Zsigó Róbert számolt be.
Magtárban az idei termés nagyja

Magtárban az idei termés nagyja2017. szeptember 27.

Jól haladnak az őszi betakarítási munkák, az elmúlt öt év átlagához viszonyítva, a kukorica kivételével minden növény hozama 5-17 százalékkal nőtt. A hazai ellátás biztosított és jut bőven kivitelre is – közölte az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülését követően.
Az OMÉK a magyar gazdák és a városiak közös ünnepe

Az OMÉK a magyar gazdák és a városiak közös ünnepe2017. szeptember 20.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy az OMÉK a magyar gazdák és a városiak közös ünnepe, a mintegy ezer kiállító között 122 határon túli termelő is bemutatkozik. Kitért arra, hogy a mezőgazdaságban az elmúlt években 50 ezer új munkahely jött létre, bizonyítva, hogy az ágazatot sikerült stabilizálni, fejlődési pályára állítani.
A hungarikumok és a nemzeti értékek is bemutatkoznak

A hungarikumok és a nemzeti értékek is bemutatkoznak2017. augusztus 10.

A hungarikumok és más nemzeti értékek is bemutatkoznak a Sziget fesztiválon a Hungarikum Faluban, ahol skanzen, táncház és népi játékok is várják a látogatókat.
Az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak

Az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak2017. július 10.

Az élelmiszerek eddig bejelentett általános forgalmi adó (áfa) csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent átlagosan évente egy négytagú magyar család számára - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Kóser vágóhidat adtak át Csengelén

Kóser vágóhidat adtak át Csengelén2017. július 5.

Zöldmezős beruházással, mintegy 2,8 milliárd forintból kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épült a Csongrád megyei Csengelén. Fazekas Sándor az avatóünnepségen elmondta, az első ütemben 80-100 embernek munkahelyet biztosító üzem a magyar víziszárnyas ágazat egyik legjelentősebb beruházása.