Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Kis Miklós

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Magyarország a vidékfejlesztés terén is segíti a Nyugat-Balkán európai integrációját

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 12. 14:24

A Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (RRD SWG) minden évben magas szintű ülést tart a régió országainak tárcavezetőivel. Az idei ülésre november 12-én került sor a koszovói Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, Pristinában, ahol az Agrárminisztériumot Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

Több forrás keretében is támogatják a halágazatot

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 9. 10:50

A Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program több intézkedése is összhangban van a Bakony Expo céljaival, tematikájával - hangsúlyozta Viski József vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Veszprémben a Bakony Expo megnyitóján.

Faültetéssel tehetünk az ország környezeti állapotáért

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 6. 16:51

A mostani jelképes faültetéssel szeretnénk ráirányítani a közvélemény figyelmét a hazánkban zajló erdősítésre, amellyel párhuzamosan jelentős energiát fordítunk a meglévő erdők minőségi fenntartására is. A Kormány, az agrártárca és az önkormányzatok számára egyaránt fontos az ország környezeti állapota, amelyben meghatározó szerepe van a fáknak, az erdőknek. Bács-Kiskun megyében összesen mintegy 40 hektárnyi terülten valósul meg a program – hangsúlyozta Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár Kecskeméten az Országfásítási Programon.

Kis Miklós: kiemelt támogatás jut az erdőtelepítőknek

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 6. 16:43

A Vidékfejlesztési programban 12 felhívással mintegy 106 milliárd forintnyi támogatást biztosít az agrártárca az erdőgazdálkodás számára, amelyben kiemelt szerep jut az erdőtelepítéseknek - közölte Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár az agrártárca, Balatonfüred önkormányzata és a Bakonyerdő Zrt. közös faültetési akcióján szerdán Balatonfüreden.

Az Agrárminisztérium az idei évben is meghirdeti az Év Tanyája szakmai díjat

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 5. 15:31

Az agrártárca több intézkedéssel is támogatja a tanyás térségek sajátos értékeinek megőrzését, valamint a tanyán élő emberek életszínvonalának és gazdálkodási feltételeinek javítását – emelte ki Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár Mórahalmon, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete és Mórahalom Város önkormányzata által szervezett Falugondnoki Konferencián.

Növelte az erdőtelepítésre adható támogatás mértékét az Agrárminisztérium

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 11. 10:00

Megjelent a Vidékfejlesztési Program „Erdősítés támogatása” című felhívásának módosítása, mely megemelt támogatással és további jelentős kedvezményekkel kívánja ösztönözni a gazdálkodók erdőtelepítési beruházásait.

Újabb külterületi útjavító beruházás a Vidékfejlesztési Program támogatásával

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 10. 13:06

A Vidékfejlesztési Program keretében jelentős forrás jut a helyi infrastruktúra és a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére is. A Szank Községi Önkormányzat és a Kiskunmajsai Városi Önkormányzat konzorciumi együttműködésének keretében felújított külterületi út pedig jól példázza a közös munka sikerét – mondta Kis Miklós a projekt ünnepélyes átadóján.

Kormányzati támogatásból fejlesztették a sárvári csirkefeldolgozó üzemet

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 3. 9:35

Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára arról beszélt a Gallus cégcsoporthoz tartozó Taravis Kft. csirkefeldolgozó üzem avatóján, hogy a szaktárca 200 milliárd forint támogatást nyújtott az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó vállalkozásoknak, ebből 35 milliárd forinttal támogatták a húsfeldolgozást, húskészítmények gyártását.

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át Nemesvámoson

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 20. 16:01

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át a Veszprém megyei Nemesvámoson, a beruházás 274 millió forintba került.

Újabb utat fejlesztettek a Vidékfejlesztési Program forrásaiból

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 12. 9:58

A vidékfejlesztés, a vidéki térségek felzárkóztatása kiemelt fontosságú a kormány politikájában. Jelentős eredmény, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében a 2020-ig tartó uniós támogatási időszakban jelentős forrás jut mind a helyi infrastruktúrák, mind pedig a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére is – mondta Kis Miklós a hajdúnánási külterületi út ünnepélyes átadóján.