Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Újabb 1,5 milliárd forintos pályázati lehetőség a Vidékfejlesztési Programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 6. 11:45

Az Agrárminisztérium új, mintegy 1,5 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati lehetőséget az élelmiszer-feldolgozás és a borászat támogatása érdekében a Rövid Ellátási Láncok együttműködő csoportjainak (REL - csoportok) beruházásaihoz kapcsolódóan.

Az agrárium versenyképességének növekedését segíti a Vidékfejlesztési Program

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 14:58

A 2014-20 közötti időszakban összesen 1300 milliárd forint áll rendelkezésre a Vidékfejlesztési Program keretében. Az idei évi programmódosítás középpontjában az erdőtelepítések támogatásai álltak – mondta Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, a Portfólió Agrárszektor konferencián, Siófokon.

Viski József: fontos a családi gazdaságok, kistermelők támogatása

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 27. 9:35

A kormány fontos célnak tekinti a családi gazdaságok, a kistermelők, őstermelők támogatását - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programokért felelő helyettes államtitkára kedden Hajdúnánáson.

2,4 milliárd forint támogatásról született döntés a Zártkerti Programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 25. 15:10

Az idei évben is nagy volt az érdeklődés a zártkerti területek infrastruktúrafejlesztésére kiírt pályázat iránt, a rendelkezésre álló forrás több mint kétszeresére érkezett igény az önkormányzatok részéről. Annak érdekében, hogy minél több önkormányzati fejlesztést lehessen támogatni, az Agrárminisztérium úgy döntött, hogy a pályázatok támogatására szánt ez évi keretet – a jövő évi kerettel összevonva – 2,4 milliárd forintra emeli, így az idei évben összesen 232 pályázat támogatására nyílt lehetőség.

Magyarország a vidékfejlesztés terén is segíti a Nyugat-Balkán európai integrációját

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 12. 14:24

A Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (RRD SWG) minden évben magas szintű ülést tart a régió országainak tárcavezetőivel. Az idei ülésre november 12-én került sor a koszovói Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, Pristinában, ahol az Agrárminisztériumot Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

Több forrás keretében is támogatják a halágazatot

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 9. 10:50

A Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program több intézkedése is összhangban van a Bakony Expo céljaival, tematikájával - hangsúlyozta Viski József vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Veszprémben a Bakony Expo megnyitóján.

Faültetéssel tehetünk az ország környezeti állapotáért

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 6. 16:51

A mostani jelképes faültetéssel szeretnénk ráirányítani a közvélemény figyelmét a hazánkban zajló erdősítésre, amellyel párhuzamosan jelentős energiát fordítunk a meglévő erdők minőségi fenntartására is. A Kormány, az agrártárca és az önkormányzatok számára egyaránt fontos az ország környezeti állapota, amelyben meghatározó szerepe van a fáknak, az erdőknek. Bács-Kiskun megyében összesen mintegy 40 hektárnyi terülten valósul meg a program – hangsúlyozta Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár Kecskeméten az Országfásítási Programon.

Kis Miklós: kiemelt támogatás jut az erdőtelepítőknek

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 6. 16:43

A Vidékfejlesztési programban 12 felhívással mintegy 106 milliárd forintnyi támogatást biztosít az agrártárca az erdőgazdálkodás számára, amelyben kiemelt szerep jut az erdőtelepítéseknek - közölte Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár az agrártárca, Balatonfüred önkormányzata és a Bakonyerdő Zrt. közös faültetési akcióján szerdán Balatonfüreden.

Az Agrárminisztérium az idei évben is meghirdeti az Év Tanyája szakmai díjat

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 5. 15:31

Az agrártárca több intézkedéssel is támogatja a tanyás térségek sajátos értékeinek megőrzését, valamint a tanyán élő emberek életszínvonalának és gazdálkodási feltételeinek javítását – emelte ki Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár Mórahalmon, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete és Mórahalom Város önkormányzata által szervezett Falugondnoki Konferencián.

Növelte az erdőtelepítésre adható támogatás mértékét az Agrárminisztérium

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 11. 10:00

Megjelent a Vidékfejlesztési Program „Erdősítés támogatása” című felhívásának módosítása, mely megemelt támogatással és további jelentős kedvezményekkel kívánja ösztönözni a gazdálkodók erdőtelepítési beruházásait.