Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Támogatások is növelik a juh- és kecsketartási kedvet

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 3. 16:12

Augusztus 7-8-án bárányhúst népszerűsítő Bárány napokat tartanak, agrár- és turisztikai szereplőkkel megalakul a Gasztronómiai Kulturális Unió Klaszter, a juhtenyésztők kétféle támogatást is igénybe vehetnek - egyebek közt ezekről volt szó a Juh- és Kecske Terméktanács sajtótájékoztatóján hétfőn, Balatonszemesen.

Stratégiai ágazattá vált az agrárium

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. július 23. 16:14

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a hazai mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak mekkora jelentősége van - jelentette ki Farkas Sándor az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program rendezvényén Szeged-Szőregen, csütörtökön.

Szorosabbra fűzte együttműködését az agrárium terén Magyarország és a Belarusz Köztársaság

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. július 16. 7:48

Magyarország és a Belarusz Köztársaság gazdasági kapcsolatainak erősítéséről, azon belül is a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban rejlő együttműködési lehetőségekről tárgyalt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettes és Igor Vjacseszlavovics Brilo mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter-helyettes.

70 millió forinttal támogatja az Agrárminisztérium a zöld civil szervezeteket

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. július 1. 8:58

Évente mintegy 50 zöld civil szervezet kaphat támogatást az Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázata keretében. A segítség célja a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos, hatékony és fenntartható használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása. Az agrártárca erre a feladatra idén is 70 millió forintot különít el, melyet pályázati úton ítél oda.

A „boldog” tehén több tejet ad

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. június 30. 14:31

Fáklya névre hallgat az a tejhasznú holstein-fríz szarvasmarha, amely teljesítményével kiérdemelte az aranytörzskönyvet, egy dísz nyakszalagot és némi sajtóérdeklődést. A növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkozó - mintegy kilencszáz tehenet és szaporulatát tartó - fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. tízéves tehene eddigi élete során 100 ezer kg tejet adott.

Megszűnhet az állami beruházásösztönzés uniós korlátozása

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. június 19. 14:51

Jövő héten létrejöhet a megállapodás az Európai Bizottsággal az állami beruházásösztönzés uniós korlátozásának feloldásáról - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességnövelő program pénteki szerződésátadó rendezvényén.

Hungarikumpályázat nyílt összesen 230 milliós kerettel

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. március 24. 10:57

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására 230 millió forintos kerettel pályázatot hirdetett az Agrárminisztérium.

Átadták a Magtár Kft. szekszárdi telephelyét

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. március 4. 15:13

Átadták a mezőgazdasági gépek értékesítésével foglalkozó Magtár Kft. szekszárdi telephelyét szerdán, a létesítményt a szolnoki székhelyű családi vállalkozás 200 millió forintos beruházással hozta létre.

Helyi értékek őrzői és ápolói Orosházán

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. február 29. 11:51

Fontos, hogy a helyi közösségek újjáélesszék tradícióikat, népszokásaikat és megosszák örömüket másokkal is, ezzel megismertetve településük évszázados kultúráját – mondta üdvözlőbeszédében Farkas Sándor, a XIV. Orosházi Hagyományok Ízek Versenye megnyitóján.

Az öntözés és a digitalizáció is a versenyképességet növeli

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. február 28. 10:45

A magyar gazdatársadalomnak el kell ismertetnie azt a munkát, amelyet gyümölcs-, zöldség-, gabonatermelőként, állattartóként csak ők tudnak elvégezni. Ki kell vívniuk a megbecsülést, amelyet megérdemelnek. Ez mindannyiunk felelőssége – fogalmazott az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Jászapátiban tartott gazdafórumon.