Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Sanghajban is hódítanak a magyar konyha remekei

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 18. 10:51

Magyarország számára nagyon fontos, hogy a világ minden pontján találjunk olyan barátokat, akik függetlenségünk tiszteletben tartásával törekednek kapcsolataink erősítésére, ezért célunk hogy külföldön is megismerjék hazánk hagyományait, szokásait, legszebb tájait - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a magyar gasztronómiai napok és fotókiállítás megnyitóján Sanghajban.

Új külpiaci távlatokat nyithat a magyar agrárdigitalizáció

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 17. 17:52

Az Agrárminisztérium kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az agrárpálya vonzóvá tételével, új, digitális tudás, készségek, szemlélet elősegítésével támogassa a gazdálkodást választó vidéki fiatalokat. A pályaorientációtól a szakképzésen át a digitális megoldások terjesztését célzó stratégia ahhoz is hozzájárul, hogy szélesebbre tárja az új piacok kapuit az új generáció eszközeit használni képes gazdák előtt - hangsúlyozta beszédében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Kína és Kelet-Közép-Európa 17 országa részvételével zajlott miniszteri csúcson a kínai Hangzhouban.

Nemzeti értékeinket és a hungarikumokat bemutató kétszáz részes sorozat indult

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 15. 14:32

“Mi, magyarok” címmel új, naponta jelentkező rádióműsor indult a Kossuth Rádióban, amely másfél perces részekben mutatja be a magyarság szellemi, anyagi alkotásait, az ember és a természet által létrehozott értékeket, feltalálóink és kiemelkedő sportolóink életművét.

A kormány támogatja az állattenyésztést

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 9. 12:56

Az állattenyésztők támaszkodhatnak a kormány és az Agrárminisztérium segítségére - jelentette ki az agrártárca parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Meghirdették a 2019. évi hungarikum pályázatot

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 6. 10:12

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az idei évi hungarikum pályázat. Mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár.

Közösek a céljaink, fejlődési irányunk a baden-württembergi agrárpolitikai vezetők szerint is

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 3. 12:51

A GMO-mentesség jelentősége, a fehérjenövény termesztés további bővítése mellett a szakképzés fejlesztésének fontosságában is egyetértett Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Baden-Württembergi tartományi parlament képviselőivel való hétfői találkozón.

Intenzívebb gyepgazdálkodás a cél

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 25. 14:05

A magyar agrárium egyik célja, hogy tápanyag-utánpótlás és öntözés segítségével intenzívvé váljon a gyepgazdálkodás - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a témában tartott konferencián szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobon.

Idén is népszerű a Zöld Forrás pályázat

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 24. 13:05

Az Agrárminisztérium idén 70 millió forint keretösszeggel hirdette meg a Zöld Forrás pályázatot.

Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 18. 19:03

Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van - mondta az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Debrecenben.

A színvonalas szakképzés az alapja a magyar mezőgazdaság versenyképességének

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 16. 15:21

Az agrárium korszerűsítése mellett a magas színvonalú szakképzés az alapja a magyar mezőgazdaság versenyképessé tételének, ehhez járul hozzá az agrárszakmákat népszerűsítő Agrár Szakma Sztár fesztivál is, amely gazdag programokkal terelte a figyelmet az ágazat felé - mondta Bagdán Boglárka, az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára kedden, a rendezvény záróeseményén, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.