Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Összeöntötték a búzát a gazdák Nemeshanyban

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 10. 21:19

Mintegy 400 tonna búzát gyűjtöttek össze eddig Magyarországon a Magyarok Kenyere program keretében, amelyet Kárpát-medence szerte élő gazdák adományoztak rászoruló gyermekek részére. A kezdeményezés sikerének titka a gazdák jövőbe vetett hite - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese szombaton Nemeshanyban.

A jövő élelmiszertermelése öntözés nélkül elképzelhetetlen

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 9. 16:21

A klímaváltozás negatív hatással lesz az élelmiszertermelésre, ami klímatudatos gazdálkodást tesz szükségessé – hangsúlyozta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese pénteken Hajdúböszörményben, a VIII. Hajdúsági Expo, Európai Traktorhúzó Verseny és Fieszta megnyitója után tartott agrárfórumon.

Hagyományaink őrzése fontos az agráriumban is

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 3. 21:47

A mezőgazdasági élet feltételeit, ritmusát a gabonatermesztéshez kapcsolódó munkák adják, mindehhez párosul a vidéki ember szorgalma, amely a hagyományaihoz, szokásaihoz történő ragaszkodását tükrözi.

Jótékony célt is szolgál a gabona

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 29. 15:29

2018-ban több, mint 5000 gazda adakozott Csongrád megyében a Magyarok Kenyere program keretében. Összesen 9000 kg lisztet tudtak jótékony célra fordítani, mely közel 80 ezer gyermekhez jutott el itthon és a Kárpát-medence területén egyaránt.

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel gazdagodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 6. 16:48

A 19. század utolsó negyedétől a második világháborúig Magyarország sokszínű iparának élén a mezőgazdasági gépgyártás állt – idézte fel a történelmi emlékeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark új állandó kiállításának avatásán Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

Európa környezeti állapotának javítása mindannyiunk feladata

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 26. 14:59

Az emberek gondolkodásában a fenntarthatóságnak központi helyet kell elfoglalnia. Ehhez jelentős segítséget adhatnak a nemzetek környezetvédelemért hozott intézkedései – ebben is egyetértett Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese és Hans Bruyninckx, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség ügyvezető igazgatója azon a kétoldalú egyeztetésen, amelyen a két fél a kapcsolatok erősítéséről és az együttműködés további lehetőségeiről tárgyalt Budapesten.

Új támogatás érhető el a baromfi- és sertéságazatban

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 18. 10:37

Az Agrárminisztérium új támogatási konstrukciót dolgozott ki a baromfi- és sertéságazat számára, amely a mezőgazdasági alapanyag-termelést kiegészítő termékfeldolgozási, –forgalmazási, és a vertikumra jellemző más, kiegészítő tevékenységeket (pl. takarmánygyártás) a szakképzett munkaerő megtartásán keresztül segíti, és általános, csekély összegű támogatás formájában vehető igénybe. A támogatásra a tárca saját költségvetéséből 2 milliárd forintot biztosít.

Németországi képzésen vehetnek részt magyar agrárszakiskolások

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 18. 9:52

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a szász agrárminiszter meghívására Szászországban díszvendégként vett részt Németország első komplex 5G-s precíziós tesztgazdaságának avatásán 2019. június 17-én, az észak-szászországi Köllitsch településen.

Marokkó lesz a 79. OMÉK díszvendége

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 13. 13:55

Marokkó lesz a szeptember 26. és 29. között tartandó 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) díszvendége, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - jelentette be Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) miniszterhelyettese csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.

A tejtermelés a magyar mezőgazdaság egyik húzóágazata

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 6. 15:42

A magyar mezőgazdaság egyik húzóágazata a tejtermelés, amelynek értéke tavaly az előző évhez képest 1 százalékkal, 185,5 milliárd forintra nőtt, a tejfeldolgozás pedig a tavalyi közel 300 milliárdos termelési értékével az élelmiszeripari termelés 11 százalékát adta - ismertette az Agrárminisztérium miniszterhelyettese csütörtökön, a tej világnapja alkalmából tartott rendezvényen, Budapesten.