Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 13. 13:50

A magyar nyelv, keresztény hitünk, szokásaink, hagyományaink és történelmünk, kultúránk megőrzése, megóvása és továbbadása mindannyiunk feladata. A közös múlt és közös jövő, az advent és a karácsony ünnepei erősítik a magyarság öszetartozását – hangsúlyozta Farkas Sándor az ópusztaszeri Magyarok Karácsonyán.

A halfogyasztás megduplázását tervezi az agrártárca

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 13. 8:49

Nőtt a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai uniós átlag alatt van; az agrártárca azon dolgozik, hogy az egy főre jutó éves 5,7 kilogrammos átlag megduplázódjon Magyarországon - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a halfogyasztást népszerűsítő sajtótájékoztatón.

Kőrisfaültetéssel érkezett el Csongrádra az Agrárminisztérium Országfásítási Programja

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 12. 15:23

Magyarország területeinek mintegy 21-22 százaléka erdővel borított. Azt szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben az erdősültség elérje a 27-28 százalékot - mondta Farkas Sándor Csongrádon, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Hazánk továbbra is partnerségre törekszik Moldovával

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 12. 11:37

Hazánk továbbra is elkötelezett a Moldovai Köztársasággal való szakmai és üzleti kapcsolatok kiszélesítése mellett - jelentette ki Farkas Sándor miniszterhelyettes Zinaida Greceanîi, a moldáv parlament elnökével folytatott tárgyalások után december 12-én, Budapesten.

A versenyképesség az agrárium jövőjének kulcsa

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 4. 10:47

A magyar agrárium számára kulcskérdés a versenyképesség növelése. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a termelékenységünk, de a mezőgazdaság még jelentős tartalékokkal rendelkezik – mondta Farkas Sándor miniszterhelyettes a Portfolió agrárkonferenciáján.

Fontos az agráriumban dolgozók társadalmi elismertségének növelése

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 28. 16:13

Az agráriumban és abból élőknek elemi érdeke, hogy az ágazat visszakapja, visszaszerezze társadalmi elfogadottságát, gazdasági súlyát. Ehhez az Agrárminisztérium szak- és támogatáspolitikája mellett a mezőgazdaságban a generációváltás, az új technológiák bevezetése és alkalmazása, a hatékonyságnövelés, továbbá a szaktárca, a kamara, valamint az érdekképviseleti szervek együttműködése is szükséges – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége VII. kongresszusán.

A földrajzi árujelzőkkel növelhető a versenyképesség

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 28. 11:11

Az Agrárminisztérium fontos és hasznos eszköznek tekinti a földrajzi árujelzőket, amelyekkel a minőségi agrártermékek versenyképessége fokozható – mondta köszöntő beszédében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a FAO II. Földrajzi Árujelzők Regionális Konferenciáján, Budapesten.

Növelni kell a mezőgazdaság termelékenységét és jövedelmezőségét

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 22. 10:13

Jelentősen nőtt a magyar mezőgazdaság teljesítménye az utóbbi években, ám a termelékenység és a jövedelmezőség terén még komoly a lemaradás - mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Békéscsabán.

A fákat a jövőnek is ültetjük

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 14. 16:45

Egy kislevelű hárs elültetésével Szarvasra is elérkezett az Agrárminisztérium Országfásítási Programja. A program célja erdőállományaink javítása, valamint erdőterületeink nagyságának növelése – mondta Farkas Sándor, a Szarvasi Vízi Színház előtti ligetes területen, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

A digitalizáció alkalmazása nélkül nem lehet sikeres az agrárium

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 14. 13:51

A magyar agrárium sikerét tradícióink megóvása, a kiemelkedő szakmai tudás és az innovatív megoldások alkalmazása biztosítja. A 21. század mezőgazdasága, a termeléstől a feldolgozáson át nagymértékben a tudományok és technológiák fejlődésén, azok alkalmazásán múlik – fogalmazott a III. Nemzetközi Vidékfejlesztési Konferencián elhangzott köszöntőjében az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.