Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Magyar-thai megbeszélés állatjóléti kérdésekről

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 23. 10:38

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese kétoldalú megbeszélést folytatott Anan Suwannarattal, a thaiföldi Mezőgazdasági és Szövetkezeti Minisztérium közigazgatási államtitkárával egyebek mellett a hazai állatjóléti intézkedésekről és a biztonságos élelmiszer-előállítás további növelésének szükségességéről.

A kapcsolatok felelevenítését szorgalmazza Magyarország és India

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 21. 15:16

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese hivatalában fogadta Kumar Tuhint, India magyarországi nagykövetét. A felek a két ország közötti kapcsolatok élénkítéséről tárgyaltak.

Összeöntötték a búzát a gazdák Nemeshanyban

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 10. 21:19

Mintegy 400 tonna búzát gyűjtöttek össze eddig Magyarországon a Magyarok Kenyere program keretében, amelyet Kárpát-medence szerte élő gazdák adományoztak rászoruló gyermekek részére. A kezdeményezés sikerének titka a gazdák jövőbe vetett hite - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese szombaton Nemeshanyban.

Hagyományaink őrzése fontos az agráriumban is

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 3. 21:47

A mezőgazdasági élet feltételeit, ritmusát a gabonatermesztéshez kapcsolódó munkák adják, mindehhez párosul a vidéki ember szorgalma, amely a hagyományaihoz, szokásaihoz történő ragaszkodását tükrözi.

A jövő élelmiszertermelése öntözés nélkül elképzelhetetlen

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. augusztus 9. 16:21

A klímaváltozás negatív hatással lesz az élelmiszertermelésre, ami klímatudatos gazdálkodást tesz szükségessé – hangsúlyozta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese pénteken Hajdúböszörményben, a VIII. Hajdúsági Expo, Európai Traktorhúzó Verseny és Fieszta megnyitója után tartott agrárfórumon.

Jótékony célt is szolgál a gabona

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 29. 15:29

2018-ban több, mint 5000 gazda adakozott Csongrád megyében a Magyarok Kenyere program keretében. Összesen 9000 kg lisztet tudtak jótékony célra fordítani, mely közel 80 ezer gyermekhez jutott el itthon és a Kárpát-medence területén egyaránt.

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel gazdagodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 6. 16:48

A 19. század utolsó negyedétől a második világháborúig Magyarország sokszínű iparának élén a mezőgazdasági gépgyártás állt – idézte fel a történelmi emlékeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark új állandó kiállításának avatásán Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

Európa környezeti állapotának javítása mindannyiunk feladata

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 26. 14:59

Az emberek gondolkodásában a fenntarthatóságnak központi helyet kell elfoglalnia. Ehhez jelentős segítséget adhatnak a nemzetek környezetvédelemért hozott intézkedései – ebben is egyetértett Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese és Hans Bruyninckx, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség ügyvezető igazgatója azon a kétoldalú egyeztetésen, amelyen a két fél a kapcsolatok erősítéséről és az együttműködés további lehetőségeiről tárgyalt Budapesten.

Németországi képzésen vehetnek részt magyar agrárszakiskolások

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 18. 9:52

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a szász agrárminiszter meghívására Szászországban díszvendégként vett részt Németország első komplex 5G-s precíziós tesztgazdaságának avatásán 2019. június 17-én, az észak-szászországi Köllitsch településen.