Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Kapcsolataink erősítése, az együttműködés fejlesztése a cél a Latin-amerikai országokkal

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 18. 13:51

A mezőgazdaság előtt álló kihívások közül a klímaváltozás hatásainak kivédését, vagy mérséklését jelölte meg a legsürgetőbb feladatnak Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a 4. Magyarország-Latin-Amerika Fórumon, ahol az innováció az agrárkutatást érintő innováció, az öntözés és vízgazdálkodás, a haltenyésztés, az erdészet, erdőgazdálkodás és a nemesítési és termesztési technikák témaköréről tárgyaltak a szakemberek.

Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazata

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 9. 16:02

Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazata, amelyben 4500 vállalkozás 86 ezer embernek ad munkát és megélhetést - jelentette ki az Agrárminisztérium miniszterhelyettese szerdán a Békés megyei Csabacsűdön, mielőtt átadta a Szarvasi Agrár Zrt. tejfeldolgozó-üzemét.

A magyar mezőgazdaság erősödik

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 7. 16:40

A kormány és a gazdák közös erőfeszítéseinek eredményeként a magyar mezőgazdaságban 2010 után olyan kedvező folyamatok indultak, amelyek hatására az ágazat erősödik.

Magyarország aktív szerepet vállal az ENSZ világélelmezési együttműködésében

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 1. 12:49

Magyarország támogatja a FAO célkitűzéseit, ezt bizonyítja a több éves együttműködés, valamint egyebek mellett a működő projektek és az ösztöndíjprogramok is.

A legszebb konyhakerteket díjazták az OMÉK-on

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. szeptember 28. 14:50

A konyhakertészkedés nemcsak megteremti az asztalravalót, a kertben való munkálkodás nem csak boldogsággal tölt el, de tanít is minket türelemre, odafigyelésre, a kétkezi munka megbecsülésére – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az OMÉK-on rendezett Legszebb Konyhakertek díjátadóján.

Díjazott állattenyésztő szervezetek az OMÉK-on

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. szeptember 27. 12:45

Ahogyan az élelmiszer újra stratégiai termék lett a 21. században, úgy értékelődött fel az állattenyésztés szerepe. Ennek alapja az erős és önálló tenyésztőszervezeti rendszer – fogalmazott a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) OMÉK-on tartott rendezvényén Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

Az agrárium a béke és az egység megteremtésének alapja

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. szeptember 22. 13:56

Meg kell találni azokat a fórumokat, ahol a sikeres fiatal vállalkozók, gazdálkodók bemutatkozására nyílik lehetőség, hiszen saját történeteiken keresztül inspirálhatják a fiatalokat.

A magyar vállalkozások kiváló teljesítményre képesek

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. szeptember 10. 19:37

A magyar termékek és szolgáltatások egyre népszerűbbek és egyre nagyobb irántuk az igény. Ebben nagy szerepük van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kitartó munkával bebizonyították, hogy a magyar termékek és szolgáltatások világszínvonalúak. Olyat alkottak, amelyre mi magyarok, okkal lehetünk büszkék.

Méltó megbecsülést érdemel a gazdatársadalom

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. szeptember 7. 14:08

Fontos, hogy az ország megbecsülje a földműveseket, akik pótolhatatlan természeti kincsünkkel, mindannyiunk örökségével, a magyar földvagyonnal gazdálkodnak, és egészséges, biztonságos, ízletes élelmiszert termelnek a magyar családok számára.