Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Megjelent a zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat 2020. évi kiírása

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 20. 10:10

Magyarország környezetpolitikai céljainak – úgy, mint a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos-, hatékony- (fenntartható) használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása – a Nemzeti Környezetvédelmi Program ad átfogó keretet. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy e célkitűzések teljesüljenek.

Megjelent az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázat 2020. évi felhívása

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 20. 9:57

Az Agrárminisztérium – az előző évekhez hasonlóan – 2020-ban is segítséget kíván nyújtani az agrárágazati civil szervezeteknek, hogy az idei évben tervezett szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához támogatásban részesülhessenek.

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 13. 13:50

A magyar nyelv, keresztény hitünk, szokásaink, hagyományaink és történelmünk, kultúránk megőrzése, megóvása és továbbadása mindannyiunk feladata. A közös múlt és közös jövő, az advent és a karácsony ünnepei erősítik a magyarság öszetartozását – hangsúlyozta Farkas Sándor az ópusztaszeri Magyarok Karácsonyán.

A halfogyasztás megduplázását tervezi az agrártárca

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 13. 8:49

Nőtt a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai uniós átlag alatt van; az agrártárca azon dolgozik, hogy az egy főre jutó éves 5,7 kilogrammos átlag megduplázódjon Magyarországon - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a halfogyasztást népszerűsítő sajtótájékoztatón.

Kőrisfaültetéssel érkezett el Csongrádra az Agrárminisztérium Országfásítási Programja

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 12. 15:23

Magyarország területeinek mintegy 21-22 százaléka erdővel borított. Azt szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben az erdősültség elérje a 27-28 százalékot - mondta Farkas Sándor Csongrádon, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Hazánk továbbra is partnerségre törekszik Moldovával

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 12. 11:37

Hazánk továbbra is elkötelezett a Moldovai Köztársasággal való szakmai és üzleti kapcsolatok kiszélesítése mellett - jelentette ki Farkas Sándor miniszterhelyettes Zinaida Greceanîi, a moldáv parlament elnökével folytatott tárgyalások után december 12-én, Budapesten.

A versenyképesség az agrárium jövőjének kulcsa

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 4. 10:47

A magyar agrárium számára kulcskérdés a versenyképesség növelése. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a termelékenységünk, de a mezőgazdaság még jelentős tartalékokkal rendelkezik – mondta Farkas Sándor miniszterhelyettes a Portfolió agrárkonferenciáján.

Fontos az agráriumban dolgozók társadalmi elismertségének növelése

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 28. 16:13

Az agráriumban és abból élőknek elemi érdeke, hogy az ágazat visszakapja, visszaszerezze társadalmi elfogadottságát, gazdasági súlyát. Ehhez az Agrárminisztérium szak- és támogatáspolitikája mellett a mezőgazdaságban a generációváltás, az új technológiák bevezetése és alkalmazása, a hatékonyságnövelés, továbbá a szaktárca, a kamara, valamint az érdekképviseleti szervek együttműködése is szükséges – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége VII. kongresszusán.

A földrajzi árujelzőkkel növelhető a versenyképesség

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 28. 11:11

Az Agrárminisztérium fontos és hasznos eszköznek tekinti a földrajzi árujelzőket, amelyekkel a minőségi agrártermékek versenyképessége fokozható – mondta köszöntő beszédében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a FAO II. Földrajzi Árujelzők Regionális Konferenciáján, Budapesten.