Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Németországi képzésen vehetnek részt magyar agrárszakiskolások

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 18. 9:52

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a szász agrárminiszter meghívására Szászországban díszvendégként vett részt Németország első komplex 5G-s precíziós tesztgazdaságának avatásán 2019. június 17-én, az észak-szászországi Köllitsch településen.

Marokkó lesz a 79. OMÉK díszvendége

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 13. 13:55

Marokkó lesz a szeptember 26. és 29. között tartandó 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) díszvendége, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - jelentette be Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) miniszterhelyettese csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.

A tejtermelés a magyar mezőgazdaság egyik húzóágazata

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 6. 15:42

A magyar mezőgazdaság egyik húzóágazata a tejtermelés, amelynek értéke tavaly az előző évhez képest 1 százalékkal, 185,5 milliárd forintra nőtt, a tejfeldolgozás pedig a tavalyi közel 300 milliárdos termelési értékével az élelmiszeripari termelés 11 százalékát adta - ismertette az Agrárminisztérium miniszterhelyettese csütörtökön, a tej világnapja alkalmából tartott rendezvényen, Budapesten.

A hagyományőrző vadászati módokat népszerűsítették Csongrádon

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 28. 11:20

A hagyományos vadászati eszközök - használatával közelebb kerülhet az ember a természethez - mondta Farkas Sándor Csongrádon, a III. Hagyományos vadászati módokat és eszközöket népszerűsítő vadásznap és konferencia megnyitóján.

Sanghajban is hódítanak a magyar konyha remekei

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 18. 10:51

Magyarország számára nagyon fontos, hogy a világ minden pontján találjunk olyan barátokat, akik függetlenségünk tiszteletben tartásával törekednek kapcsolataink erősítésére, ezért célunk hogy külföldön is megismerjék hazánk hagyományait, szokásait, legszebb tájait - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a magyar gasztronómiai napok és fotókiállítás megnyitóján Sanghajban.

Új külpiaci távlatokat nyithat a magyar agrárdigitalizáció

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 17. 17:52

Az Agrárminisztérium kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az agrárpálya vonzóvá tételével, új, digitális tudás, készségek, szemlélet elősegítésével támogassa a gazdálkodást választó vidéki fiatalokat. A pályaorientációtól a szakképzésen át a digitális megoldások terjesztését célzó stratégia ahhoz is hozzájárul, hogy szélesebbre tárja az új piacok kapuit az új generáció eszközeit használni képes gazdák előtt - hangsúlyozta beszédében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Kína és Kelet-Közép-Európa 17 országa részvételével zajlott miniszteri csúcson a kínai Hangzhouban.

Nemzeti értékeinket és a hungarikumokat bemutató kétszáz részes sorozat indult

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 15. 14:32

“Mi, magyarok” címmel új, naponta jelentkező rádióműsor indult a Kossuth Rádióban, amely másfél perces részekben mutatja be a magyarság szellemi, anyagi alkotásait, az ember és a természet által létrehozott értékeket, feltalálóink és kiemelkedő sportolóink életművét.

A kormány támogatja az állattenyésztést

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 9. 12:56

Az állattenyésztők támaszkodhatnak a kormány és az Agrárminisztérium segítségére - jelentette ki az agrártárca parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Meghirdették a 2019. évi hungarikum pályázatot

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 6. 10:12

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az idei évi hungarikum pályázat. Mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár.