A digitalizációra nyitott cégekre, gazdálkodókra, felsőoktatási és kutatás intézményekre, valamint diákokra van szükség – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős államtitkár Gödöllőn, az Agrovirtus - egyetemek közötti digitális agrártechnológiai verseny megnyitóján.

Feldman Zsolt hozzátette, hogy a digitális fejlődéshez való alkalmazkodás ma már az agráriumban is alapfeltétele a versenyképességnek.

Az agráregyetemek hallgatóinak már diákkorban nyitottnak kell lennie az innovációkra, mert a hazai mezőgazdasági vállalkozások már a digitális világban is boldogulni képes szakembereket várnak. Ebben komoly szerepe van az egyetemeknek is, amelyeknek inspiratív környezetet kell biztosítaniuk a tanuláshoz, sőt, a tanulmányok melletti munkavállaláshoz – mondta az államtitkár, majd hozzátette, e célt kiválóan szolgálja az egyetemek közötti digitális agrártechnológiai verseny, az Agrovirtus.

Kép letöltéseFotó: Kovács Zoltán

Az ilyen programok képesek segíteni a mezőgazdasági generációváltást és növelik az ágazat népszerűségét a fiatal pályaválasztók körében, ösztönzik a mezőgazdasággal foglalkozó családban felnövőket az ágazatban maradásra – jelentette ki Feldman Zsolt.

(AM Sajtóiroda)