Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

A kormány elkötelezett az agrártámogatások megóvása mellett

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 20. 10:12

A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy a mezőgazdaságnak nyújtott európai uniós támogatások és az átmeneti nemzeti támogatások 2020 után is megmaradjanak - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) jubileumi konferenciáján pénteken Nyíregyházán.

A fiatalokat fel kell készíteni a mezőgazdaság digitális átalakulására

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 16. 15:23

Az agrárium iránt érdeklődő fiatalok felsőoktatási képzésében a technológiai és az agrárszakmai tudás átadása egyaránt fontos. A fiatalokat fel kell készíteni az agrárium digitális átalakulására, hogy Magyarország aktív részese lehessen a szektorban zajló technológiai robbanásnak - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Magyarországgal együtt húsz tagállam agrárminisztere utasította el a KAP forrásainak csökkentését

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 15. 9:28

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. október 14-i ülésén Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam agrárminisztere támogatta azt a közös nyilatkozatot, amely a Közös Agrárpolitikára (KAP) fordítható források jelenlegi szinten történő megtartását szorgalmazza a következő uniós költségvetési ciklusban.

Fontos a magyar sajtkultúra fejlesztése, a különlegességek bemutatása

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 12. 14:37

A kormány és a sajtkészítők közös feladata a magyar sajtkultúra fejlesztése, a magyar sajtkülönlegességek bemutatása; "a magyar sajt közös ügyünk" - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a VII. Magyar Sajtmustra megnyitóján Budapesten.

A kiskereskedelem felelőssége is, hogy a fogyasztóit megfelelő módon és hitelesen informálja

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 11. 14:27

A kiskereskedelem felelőssége is, hogy a fogyasztóit megfelelő módon és hitelesen informálja, és megvédje a dezinformációktól - mondta az agrártárca mezőgazdaságért felelős államtitkára a 18. Tojás Világnapi konferencián, pénteken, Budaörsön.

Eredményes volt az őszi betakarítás

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 10. 9:32

Eredményes volt az őszi betakarítás, és az őszi vetések eddigi kilátásai is kedvezőek - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

3,5 milliárdos program keretében népszerűsíti az agrártárca a magyar borokat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 9. 14:22

Egy 3,5 milliárdos program keretében indítják el a magyar borok külföldi népszerűsítését jövőre - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az Év Pincészete díj átadóünnepségén szerdán Villányban.

Új támogatás a mezőgazdasági termelőeszközökben okozott viharkárok után

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 7. 8:15

Az elmúlt hónapok viharai súlyos, sok esetben a gazdálkodás folytatását ellehetetlenítő károkat okoztak a mezőgazdasági termelőeszközökben - ültetvényekben, épületekben, berendezésekben -, amely nehéz helyzet elé állítja az érintett termelőket. Az Agrárminisztérium 600 millió forint keretösszeggel új támogatási konstrukciót dolgozott ki a viharok által a mezőgazdasági termelőeszközökben okozott károk részbeni kompenzálására.

Prágában tanácskoztak a Visegrádi Együttműködés agrárminiszterei

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 5. 7:42

A Közös Agrárpolitika jövőjének alakítása, valamint erdészeti kérdések voltak a főbb témák a Visegrádi Együttműködés agrárminisztereinek Bulgáriával, Horvátországgal, Szlovéniával és Romániával kibővített prágai találkozásán, amelyen az EU Tanácsának elnökségét adó Finnország is részt vett.

A magyar borászatnak szüksége van a tudatos magyar borfogyasztókra

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. október 3. 15:33

A hazai piac kiemelten fontos a borágazat számára, hiszen a megtermelt bor 70-80 százaléka itthon talál vevőre. Ezért az Agrárminisztérium támogat minden, a magyar borokat népszerűsítő és a fogyasztók közötti ismertségét növelő akciót.