Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Kampány indul a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítéséért

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 24. 19:37

Kampányt indít a nyúlhús fogyasztásának ösztönzésére az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács - jelentették be a szervezők pénteken közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

Családi öntözőrendszert adtak át Somodoron

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 18. 15:08

A Vidékfejlesztési Program kiemelt szerepet szán az öntözésfejlesztés ösztönzésére. Az 50 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból megvalósuló beruházások termelékenyebb gazdálkodást, jobb jövedelmezőséget, biztosabb jövőt ígérnek a gazdálkodóknak – fogalmazott Feldman Zsolt, a somodori Gabriella-major öntözőrendszerének ünnepélyes átadásán.

Magyar kiállás az élelmiszerek kettős minőségének kérdésében

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 9. 13:44

Bulgáriával, Horvátországgal, Romániával, Szlovéniával, Észtországgal, Lettországgal és Litvániával kiegészített V4-es körben agrárminiszteri találkozón vett részt Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár Szlovákiában. A meghívotti kör a francia agrárminiszter érdeklődésére Franciaországgal V4+8 országra bővült.

Az agrár-tanácsadási szolgáltatást igénylő mezőgazdasági termelők eligazodását segíti a megújuló szaktanácsadói névjegyzék

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 8. 14:35

A hazai mezőgazdasági termelők a gazdasági teljesítményük hatékonyságának növelése érdekében több mezőgazdasági és vidékfejlesztési tanácsadási forma közül is választhatnak.

Tavaly a baromfiágazat adta a mezőgazdasági termelés több mint 14 százalékát

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 3. 16:39

A baromfiágazat az egyik legfontosabb szektora a magyar gazdaságnak, ezt támasztja alá, hogy 2018-ban a baromfiágazat adta az agrárium kibocsátásának több mint 14 százalékát - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkár a baromfi világnap alkalmából rendezett szakmai konferencián pénteken, Budapesten.

Az igáslókultúrát bemutató turisztikai központot adtak át Nagyvázsonyban

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 3. 13:34

Ökoturisztikai központot adtak át Nagyvázsonyban, az Európában egyedülállónak mondható létesítmény az igáslovak kultúráját, a velük végzett tevékenységet mutatja be a látogatóknak.

Megháromszorozódott a kistermelők száma

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 27. 18:41

A kormány sokat tesz azért, hogy a kistermelők egyre több lehetőséghez jussanak, ennek is köszönhetően ma háromszor annyian tevékenykednek, mint 2010-ben - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Marcaliban, szombaton.

Megnyílt a 23. pápai agrárexpó

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 26. 17:17

A XXIII. pápai agrárexpó az eredmények bemutatásán túl jó alkalmat teremt arra, hogy felhívja a figyelmet az ágazat előtt álló kihívásokra is - fogalmazott megnyitóbeszédében az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Az alma- és meggytermelők pozícióját erősíti a felvásárlás kötelező szerződésbe foglalása

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 26. 10:13

A feldolgozási céllal értékesített alma- és meggy felvásárlásához kapcsolódó kötelező szerződéskötés bevezetése fontos lépés a termelők pozíciójának megerősítésére. Az Agrárminisztérium számára kiemelten fontos az alma- és meggytermelő gazdálkodók kiszámítható értékesítési környezetének megteremtése.

Támogatások is segítik a borágazat további fejlődését

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 25. 14:10

Megnyílt a 10. VinCE Budapest Wine Show, amely lehetőséget teremt a magyar borpiac, a bortermelés és a borágazati szereplők megismerésére - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, a rendezvény megnyitóján, a budapesti Várkert Bazárban.