Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Tavaly mintegy 800 milliárd forint támogatás segítette a gazdálkodókat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 24. 9:12

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások 2019-ben is mintegy 800 milliárd forinttal járultak hozzá a magyar gazdálkodók fenntartható termeléséhez. Az Agrárminisztérium 2019-et az „építkezés” évének hirdette meg, és ennek a célnak az elérését mintegy 800 milliárd forint támogatás kifizetése segítette. Ez hozzájárult a mezőgazdaság fenntarthatóságának, és hatékonyságának további javulásához, a lakosság biztonságos, egészséges élelmiszerrel való ellátásához, és a vidék népességmegtartó erejének a növeléséhez.

Január 28-ig nyújtható be kérelem szőlő szerkezetátalakítási támogatásra

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 12:08

A szőlőültetvények korszerűsítését, a termelés hatékonyabbá tételét szolgáló támogatásra a 2020-2023 közötti időszakban 16 milliárd Ft érhető el. A pályázatok elbírálásánál elsőbbséget élveznek az integrált termelési láncokban résztvevő gazdák.

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez az iskolaprogramokban

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 18. 9:32

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül, amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít. Az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

A mezőgazdasági gépgyártás és a mezőgéppiac jelentős gazdasági erő

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 9:32

Az Agrárminisztérium pályázati úton támogatja, valamint lízing és beruházási hitel kamattámogatási konstrukcióval is segíti a mezőgazdasági gépesítettség fejlődését – hangzott el Feldman Zsolt köszöntőjében a Mezőgazdasági gépgyártás- és forgalmazás tematikus napon.

Nagyobb hangsúlyt kap és erősödik az állami bormarketing-tevékenység

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 10. 11:26

Ez év elejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a magyar borral kapcsolatos egységes állami kommunikációért és a borturizmusért felel, míg az Agrárminisztérium (AM) irányítása alatt működő Agrármarketing Centrum (AMC) a közösségi bormarketing állami feladatait látja el.

Jelentősen emelkedik idén a méhészek és a haszongalamb-tartók támogatása

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 7. 13:23

Az Agrárminisztérium jelentős mértékben megemelte a méhészek és a haszongalamb-tartók támogatását. Méhcsaládonként ötszázról ezer forintra nő a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatás, a haszongalamb vásárlásához nyújtott támogatásra pedig 2020-ban 100 millió forint a megemelt keretösszeg.

Személyre szóló ajándékokat kapnak a gyermekotthonok lakói

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 19. 17:43

Minden, gyermekotthonban élő fiatal személyre szóló ajándékot kap az ünnepek alkalmából minisztériumok dolgozóitól. A kezdeményezés részeként több minisztérium képviselői csütörtökön a pilisi gyermekintézményben adtak át ajándékokat.

Az agráripari trendek megismerését segíti az AGROmashEXPO és Agrárgépshow

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 16. 14:43

A mezőgazdaságban dolgozók eredményessége érdekében fontos, hogy ismerjék a legújabb agráripari trendeket, amelyekben segítséget nyújt az AGROmashEXPO és Agrárgépshow 2020 kiállítás is január 22-25. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten.

Tejfeldolgozó üzemet adtak át Petőfiszálláson

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 8:39

Átadták a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet tejfeldolgozó üzemét. A mintegy 747 millió forint értékű beruházás a Vidékfejlesztési Program 347 millió forintos európai uniós támogatása mellett 400 millió forint önerővel épült meg.