Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

A mezőgazdasági és halászati ágazat megsegítéséről tárgyaltak az uniós vezetők

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 26. 11:14

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet rendkívüli munkamódszereket és rendkívüli intézkedéseket igényel. Ennek megfelelően, az Unió fennállása óta március 25-én először egyeztetett videokonferencián egymással a 27 tagállam mezőgazdaságért és halászatért felelős minisztere a járvány okozta negatív hatások kezeléséről.

Rekordmagas összegű kárenyhítő juttatás a termelőknek

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 18. 14:29

A Magyar Államkincstár március 31-ig mintegy 14 milliárd forint kárenyhítő juttatást fog kifizetni annak a 6.855 károsult termelőnek, akik a 2019. kárenyhítési évben jelentős mezőgazdasági károkat szenvedtek.

Tájékoztató a rendkívüli, COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre tekintettel az iskolatej-program, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program keretében elmaradó szállításokról

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 18. 10:37

A Magyar Államkincstár az alábbi, a rendkívüli, COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre tekintettel az iskolatej-program, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program keretében elmaradó szállításokról szóló Tájékoztatót jelentette meg a honlapján.

A termelőknek kedvez az új borszabályozás

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 6. 17:04

A borágazat újraszabályozásának elkészült koncepciója kiszámítható és támogató környezetet biztosít a termelők számára, hogy a legfontosabb feladatukkal, a jó bor megalkotásával foglalkozhassanak - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a 8. Borkonferencián.

Mezőgazdasági alkalmazkodás nem lehetséges kutatás-fejlesztés nélkül

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 5. 17:27

A klíma és természetvédelmi kérdések az Európai Unióban is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, a Közös Agrárpolitika (KAP) következő hét éves ciklusára vonatkozó új elvárások a növénynemesítést is érinteni fogja – hangsúlyozta Feldman Zsolt Szegeden, a Növénynemesítési Tudományos Napok keretében tartott tanácskozáson.

Megnyílnak a magyar borok értékesítését segítő pályázati lehetőségek

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 5. 16:24

A következő három évben összesen mintegy 4,8 milliárd forint támogatást biztosít az agrártárca uniós források felhasználásával a magyar borok népszerűsítésére. Az erről szóló rendeletek szerint az Európai Unió területén megvalósuló borpromóció támogatására 2020. március 12-től április 30-ig, míg az Európai Unión kívül megvalósuló értékesítést ösztönző tevékenységekre 2020. április 1-től május 15-ig van lehetőség benyújtani a pályázatokat.

2020-ban is igényelhető támogatás az amerikai szőlőkabóca elleni védekezéshez

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 5. 14:17

Az Agrárminisztérium a korábbi évekhez hasonlóan, idén is vissza nem térítendő támogatást nyújt a szőlőültetvények megvédéséhez. A támogatási program éves keretösszege 240 millió Ft.

Jövedelemstabilizációs alap létrehozását tervezi az agrártárca a termelők számára

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 5. 13:47

Az állattenyésztés és a növénytermesztés nem időjárási kockázataiból adódó jövedelemcsökkenés részbeni kompenzálásra alkalmas alap létrehozását tervezi az Agrárminisztérium - közölte a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár csütörtökön Szegeden.

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 4. 15:12

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző tavaszi kampány, amellyel a friss, jó minőségű magyar sertéshús fogyasztásának növelése az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum célja.