Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

A mezőgazdaság digitalizációs átállása kulcsfontosságú a KAP célkitűzéseinek megvalósításához

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. június 12. 12:44

A magyar mezőgazdaság versenyképességének alapvető feltétele a mezőgazdaság modernizációja – mondta Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös szervezésében megrendezett, a „Digitalizációs eszközök a 2020 utáni Közös Agrárpolitikában” című műhelynapon.

Fejlett vetőmagválogató technológiát adtak át Prügyön

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. június 12. 8:32

A gabonaágazat helyzetéről, a mezőgazdasági termelést segítő támogatásokról és a Közös Agrárpolitika 2020 után várható szabályozásáról tartott előadást Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a Prügyi Mg. Zrt. által szervezett Őszi Kalászos Fajtasor Bemutatón.

Ma is élő hagyományos étel a ceglédi laska

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. június 9. 10:21

Tavaly év végén nyerte el a ceglédi laska a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyet az Agrárminisztériumtól. A helyiek tudása, tapasztalata, átörökített szokása jelenik meg ebben az egytálételben, amely a hagyományos, tájjellegű ételek között is megkülönbözteti a ceglédiek hírességét – köszöntötte Feldman Zsolt a XII. Ceglédi Laskafesztiválra kilátogató érdeklődőket és a főzőverseny résztvevőit.

A termőföld állapotának javítása és megőrzése a jövő generációjának is fontos feladata

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 31. 12:56

Az új, korszerű ismereteknek, a tudományos eredményeknek tükröződniük kell a mindennapok gyakorlatában, így a talajvédelemmel kapcsolatos felhalmozott tudásnak is meg kell jelennie és be kell épülnie az agrárszakoktatásba, a szakemberképzésbe – fogalmazott az agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a „Kincsünk a termőföld” címmel megrendezett kerekasztal-beszélgetésen.

Az Agrárminisztérium új borpiaci intézkedéseket vezet be

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 31. 9:41

Az európai borpiaci helyzet indokolttá teszi, hogy segítséget nyújtsunk a szőlő-bor ágazat szereplői részére. A sokéves átlagnál jelentősen több, mintegy 190 millió hektoliter borászati termék készült az EU-ban 2018-ban, ami az utóbbi 10 év legmagasabb adata. Így európai szinten érzékelhetők egy komolyabb válság előjelei, amely elsősorban egy esetleges magasabb idei termés esetén következhet be.

A borászati szakma felkészültsége jó alap a pezsgő reneszánszához

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 30. 16:09

A magyar bor- és pezsgőkészítő szakmai közösség felkészültsége megfelelő alapot ad a tradicionális pezsgő minőségi reneszánszának folytatásához - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Etyeken.

Új támogatás a szárítmány-előállítóknak

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 29. 11:23

Megjelent az a Nagy István agrárminiszter által 2019. március 13-án bejelentett, 500 millió forint keretösszegű új támogatási rendelet, amely alapján a zöldség (beleértve a fűszerpaprikát is), gyümölcs, valamint gyógy- és fűszernövény alapanyagból, forró levegővel, mesterségesen szárított, illetve aszalt termény-előállítók fűtési költségeik után támogatást igényelhetnek.

Kampány indul a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítéséért

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 24. 19:37

Kampányt indít a nyúlhús fogyasztásának ösztönzésére az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács - jelentették be a szervezők pénteken közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

Családi öntözőrendszert adtak át Somodoron

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. május 18. 15:08

A Vidékfejlesztési Program kiemelt szerepet szán az öntözésfejlesztés ösztönzésére. Az 50 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból megvalósuló beruházások termelékenyebb gazdálkodást, jobb jövedelmezőséget, biztosabb jövőt ígérnek a gazdálkodóknak – fogalmazott Feldman Zsolt, a somodori Gabriella-major öntözőrendszerének ünnepélyes átadásán.