A vadállomány szabályozása elengedhetetlen feladatunk mind a mezőgazdaság, mind az erdő- és vadgazdálkodás szempontjából - hangsúlyozta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. megyei vadásznapjának megnyitóján.

Köszöntőbeszédében a szaktárca államtitkára elmondta, hogy a magyar vadászat egyet jelent a természet szeretetével, a vad tiszteletével és a magas színvonalú vadgazdálkodással, ami a jelenlegi vadászati rendszernek, illetve a számtalan elhivatott vadásznak, vadgazdálkodási szakembernek köszönhető.

Az ilyen és ehhez hasonló vadásznapok megszervezése azért fontos, mert ezen keresztül a vadászéletet nem vagy csak kevéssé ismerők is betekintést nyerhetnek a vadászat világába - fogalmazott az államtitkár.

Az eseményen Jámbor László, a Magyar Vadászkamara elnöke kitüntetéseket adott át a vadászat és a vadgazdálkodás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek. Ezen kívül számos színes programmal, bemutatókkal és foglalkozásokkal várták a szervezők az rendezvényre kilátogatókat.

(FM Sajtóiroda)