Az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hazánk kiváló minőségű mezőgazdasági termékeinek németországi piacra jutásáról egyeztetett az Észak-Rajna-Vesztfáliai tartomány fővárosában.

Kép letöltése

Belánszky-Demkó Zsolt a düsseldorfi Magyar Napok ideje alatt tárgyalásokat folytatott Paul-Christian Küskensszel, a Rajnavidéki Mezőgazdasági Szövetség alelnökével, valamint Jean-Sebastien Blummal, a METRO Csoport németországi beszerzési igazgatójával. A Düsseldorfi Magyar Napokat immár harmadik alkalommal rendezi meg 2018. szeptember 27-30. között Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa. A rendezvény célja hazánk gasztronómiai kínálatának és kiemelt turisztikai területeinek, valamint kultúrájának bemutatása.

Kép letöltése

Az egyeztetések során az agrártárca helyettes államtitkára kiemelte, hogy a GMO-mentesség tekintetében az európai országok között hazánké az egyik legszigorúbb szabályozás. Kitért arra is, hogy a német vásárlók által kedvelt magyar akácméz kiváló minőségért és tisztaságáért továbbra is mindent megtesz hazánk. A METRO üzletlánc beszerzési vezetője és az agrártárca helyettes államtitkára  további magyar termékek – pl. mangalica, pálinka – forgalmazási lehetőségéről egyeztetett, amelyek további tárgyalások alkalmával realizálódhatnak.

(AM Sajtóiroda)