Európa legnagyobb kézműves vásárán 30 magyar cég mutatta be élelmiszeripari és egyéb kézműves termékeit az érdeklődőknek, Milánóban.

Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar mesteremberek portékái és a prémium magyar élelmiszerek ilyen keresettek Olaszországban. Reméljük, hogy az itt kiállított termékeknek köszönhetően egyre több olasz turistát láthatunk vendégül Magyarországon, hogy megismerkedhessenek  gasztronómiánkkal, kiváló borainkkal és kézműves termékeinkkel - jelentette ki Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Artigiano in Fiera Kézműves Vásár magyar pavilonjának megnyitóján.

Kép letöltéseFotó: AM

Az Artigiano in Fiera keretében 110 országnak nyílik lehetősége arra, hogy bemutassa gasztronómiáját, valamint kézműves termékeit. A közel 1,3 millió látogatót vonzó rendezvényen a magyar kiállítók december 1. és 9. között kiváló minőségű magyar mézekkel, sajtokkal, hagyományos magyar süteményekkel (például kürtőskaláccsal és bejglivel), fonott kosarakkal és egyéb kézműves termékekkel várják az érdeklődőket.

Milánói látogatása során a szaktárca helyettes államtitkára részt vett a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara „Magyarország a Középpontban” címmel megrendezett konferenciáján. Az eseményen tartott előadásában Belánszky-Demkó Zsolt ismertette a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztési irányait, valamint mindazokat a lehetőségeket, amelyek az olasz cégeknek és üzletembereknek a rendelkezésére áll.

Olaszország harmadik legnagyobb  agrárpiacunk, amely a magyar mezőgazdasági export mintegy tizedét veszi fel, 2017-ben közel 1 milliárd eurós exportunk és egyenlegünk is rekordértéket ért el, de szeretnénk a további növekedés elérni, különösen a feldolgozott termékek területén - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

(AM Sajtóiroda)