Közigazgatási Államtitkárság

dr. Szinay Attila

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Az Agrárminisztérium támogatja a magyar agrárágazat nemzetközi ismertségét és elismertségét elősegítő intézkedéseket

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. június 25. 9:30

A Furmint őshonos magyar szőlőfajtaként, az Eszencia pedig a világ legkomplexebb természetes édesbor különlegességeként tölt be kiemelt szerepet az országimázs építésben, a borturizmusban, valamint a magyar borászatok piaci sikereiben. Az Agrárminisztérium minden olyan kezdeményezést támogat, mely az ország és a magyar agrárágazat nemzetközi ismertségét és elismertségét segíti elő – mondta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az amerikai egyesült államokbeli Sonomában, a Buena Vista Borászat kampánynyitó rendezvényén.

Magyar történelmi borvidékek mutatkoztak be Kolozsváron

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. június 17. 16:27

Az agrártárca fontosnak tartja a Kárpát-medencei történelmi magyar borvidékek fejlesztését, melyek sajátos ökológiai adottságaiknak köszönhetően egyedi ízvilágú, csodálatos borok termelését teszik lehetővé - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Kolozsváron, a Kincses Pince Bor és Gasztronómiai Fesztiválon.

A magyar és georgiai kapcsolatok további bővítéséről tárgyaltak

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. május 17. 13:57

A magyar és georgiai agrártárgyú együttműködésről, valamint az akvakultúra területét érintő szakmai kooperáció kialakításáról tárgyalt Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, illetve Khatia Tsilosani georgiai miniszterhelyettes május 17-én, Budapesten.

A külhoni magyarság fennmaradásának záloga a mezőgazdaság

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. május 11. 8:34

A külhoni magyarság szülőföldön való megtartása, a magyar-magyar párbeszéd erősítése, valamint a kárpátaljai gazdálkodók naprakész tudással és korszerű ismeretekkel való ellátása érdekében az Agrárminisztérium hatékony és eredményes Falugazdász Programot működtet Kárpátalján – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Nagydobronyban, a „III. Magyarnak maradni szülőföldemen” konferencián.

Rekordszámú magyar kiállító a ProWein szakvásáron

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 19. 16:42

A pálinka Magyarország egyik nagy múltú hungarikuma. Megőrzése és ismertségének növelése kiemelt feladatunk – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, a ProWein kísérőrendezvényének keretében tartott magyar pálinkaesten.

Kiemelt érdeklődés fogadta a hazai termékeket Londonban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 19. 10:39

Bizakodóak az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari, ital és csomagolástechnikai rendezvényén kiállító magyar cégek, a szakmai érdeklődés ugyanis erőteljes a hazai termékek iránt - jelentette ki Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az International Food and Drink Event (IFE) kiállítás magyar standjának megnyitóján.

Tovább erősödnek a japán - magyar diplomáciai kapcsolatok

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 6. 14:08

Japán a magyar agrártermékek legjelentősebb ázsiai piaca, immár minden adott kivitelünk további bővítésére – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Tokióban, a 44. Foodex Japan Nemzetközi Élelmiszer és Ital Szakkiállításon.

Sikerrel zárult az Agrárminisztérium szerbiai intézményfejlesztési projektje

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. február 21. 14:19

A mintegy két és fél éven át tartó szerbiai állategészségügyi intézményfejlesztési (Twinning) projekt célja az uniós csatlakozásra készülő szerb hatóságok kapacitásfejlesztése, valamint az állatokról emberekre terjedő fertőző betegségek (zoonózisok), és az élelmiszer eredetű betegségek kezelése volt.

Erősödő magyar közreműködés a fejlődő országok agráriumának fejlesztésében

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. február 14. 12:45

Magyar közreműködéssel megvalósítandó afrikai agrár-szaktanácsadói hálózat kialakítására és mintafarmok kiépítésére tett javaslatot Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Gilbert Fossoun Houngbóval, az ENSZ Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) elnökével folytatott római egyeztetésén.

Agrárösztöndíjas hallgatók érkeztek Magyarországra

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. december 10. 17:12

Újabb 18 külföldi hallgató nyert felvételt a Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által létrehozott közös ösztöndíj program keretében. Az új hallgatókat az Agrárminisztérium, a résztvevő egyetemek, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint az érintett kormányzati szervek és külképviseletek küldötteinek jelenlétében üdvözölték hétfőn Budapesten.