Közigazgatási Államtitkárság

dr. Szinay Attila

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

A Zártkerti Program Támogatásából fejlesztették a Kapus dűlőt Kajárpécen

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 28. 16:58

Hiszünk abban, hogy a magyar vidék ügye az egész ország, az egész nemzet jövője szempontjából megkerülhetetlen. Ebben a szellemben kell szemlélnünk a helyi, települési, fejlesztéseinket, mivel ezek a sikeres beruházások apró építőkövekként kerülnek egymás mellé és biztosítják hazánk fejlődésének biztos alapját – mondta el Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a Zártkerti Program Támogatása – Kapusi Szőlőhegy fejlesztése című projekt ünnepélyes átadásán Kajárpécen.

A birtokpolitika kérdéseivel is foglalkoztak a Civil Akadémián

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 28. 16:45

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kihelyezett akadémiájának vendége volt Szinay Attila Miskolcon, a Tudományok és Technika Házában. Az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára az Útkeresés a mezőgazdaságban címet viselő fórumon előadást is tartott.

Magyarország bővülő agrár-szaktanácsadó képzéssel segít Ugandában

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 22. 9:51

Sikerrel zárult a magyar kormányzati segítséggel megvalósuló agrár-szaktanácsadó képzés idei szakasza a kelet-afrikai Ugandai Köztársaságban. A magyar és az ugandai fél megállapodtak abban, hogy a közvetve több mint húszezer gazdálkodót érintő kezdeményezést továbbfejlesztik, hatókörét lehetőség szerint növelik, amelynek köszönhetően még több emberhez juthat el a magyar segítség.

Laoszi fejlesztésekben való részvételre indítanak 160 millió dolláros programot magyar cégeknek

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 18. 11:23

Több magyar cégnek laoszi fejlesztésekben való részvételre lehetőséget biztosító 160 millió dollár értékű kötöttsegély-hitelprogram indul - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Nagy hangsúlyt fordítanak Debrecenben is a fásításra

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 7. 20:51

Debrecenben folytatódott az Agrárminisztérium Országfásítási Programja.

Magyarország aktív szerepet vállal a nemzetközi mezőgazdasági és környezetvédelmi segítségnyújtás terén

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. október 21. 16:27

Nemzetközi összefogásra van szükség a fenntartható fejlődési célok eléréséhez - hangsúlyozta Szinay Attila közigazgatásért felelős államtitkár a Zöldgazdasági Világszervezet (WGEO) által szervezett magas szintű konferencián az Egyesült Arab Emírségekben.

Az Agrárminisztérium tevékeny részt vállal az élelmiszerpazarlás leküzdésében

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. október 16. 12:13

Október 16-a az ENSZ Élelmezési Világnapja, melynek idei mottója: „Tetteink alakítják a jövőt – egészséges táplálkozás az éhezésmentes világért.” Ennek alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az Agrárminisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös eseményt tartott Budapesten.

Magyarország a díszvendége az újvidéki LORIST kiállításnak

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. október 3. 8:59

Magyarország a megnyíló kiállítás mindhárom területén, a vadászatban, a halászatban és a turizmusban is szép eredményekkel büszkélkedhet, melyeket örömmel mutatunk be az Újvidéki Vásár nagyközönsége előtt. Kiemelt célunk, hogy megismertessük hazánk Nemzeti Parkjait és turisztikai régióit, a vadászati – halászati – erdészeti cégeket, valamint felhívjuk a figyelmet a 2021-ben megrendezésre kerülő Vadászati Kiállításra.

Sikeres a Kárpát-medencei Falugazdász Program

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. szeptember 28. 13:13

Hatékony és eredményes az Agrárminisztérium által második éve működtetett Kárpát-medencei Falugazdász Program. A falugazdászok felkészült, tapasztalt és alapos munkát végző szakemberek, akikhez egyre nagyobb számban fordulnak a gazdák a problémáikkal - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében szervezett szakmai konferencián.