Közigazgatási Államtitkárság

dr. Szinay Attila

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Az Agrárminisztérium tevékeny részt vállal az élelmiszerpazarlás leküzdésében

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. október 16. 12:13

Október 16-a az ENSZ Élelmezési Világnapja, melynek idei mottója: „Tetteink alakítják a jövőt – egészséges táplálkozás az éhezésmentes világért.” Ennek alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az Agrárminisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös eseményt tartott Budapesten.

Magyarország a díszvendége az újvidéki LORIST kiállításnak

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. október 3. 8:59

Magyarország a megnyíló kiállítás mindhárom területén, a vadászatban, a halászatban és a turizmusban is szép eredményekkel büszkélkedhet, melyeket örömmel mutatunk be az Újvidéki Vásár nagyközönsége előtt. Kiemelt célunk, hogy megismertessük hazánk Nemzeti Parkjait és turisztikai régióit, a vadászati – halászati – erdészeti cégeket, valamint felhívjuk a figyelmet a 2021-ben megrendezésre kerülő Vadászati Kiállításra.

Sikeres a Kárpát-medencei Falugazdász Program

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. szeptember 28. 13:13

Hatékony és eredményes az Agrárminisztérium által második éve működtetett Kárpát-medencei Falugazdász Program. A falugazdászok felkészült, tapasztalt és alapos munkát végző szakemberek, akikhez egyre nagyobb számban fordulnak a gazdák a problémáikkal - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében szervezett szakmai konferencián.

Az Agrárminisztérium támogatja a magyar agrárágazat nemzetközi ismertségét és elismertségét elősegítő intézkedéseket

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. június 25. 9:30

A Furmint őshonos magyar szőlőfajtaként, az Eszencia pedig a világ legkomplexebb természetes édesbor különlegességeként tölt be kiemelt szerepet az országimázs építésben, a borturizmusban, valamint a magyar borászatok piaci sikereiben. Az Agrárminisztérium minden olyan kezdeményezést támogat, mely az ország és a magyar agrárágazat nemzetközi ismertségét és elismertségét segíti elő – mondta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az amerikai egyesült államokbeli Sonomában, a Buena Vista Borászat kampánynyitó rendezvényén.

Magyar történelmi borvidékek mutatkoztak be Kolozsváron

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. június 17. 16:27

Az agrártárca fontosnak tartja a Kárpát-medencei történelmi magyar borvidékek fejlesztését, melyek sajátos ökológiai adottságaiknak köszönhetően egyedi ízvilágú, csodálatos borok termelését teszik lehetővé - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Kolozsváron, a Kincses Pince Bor és Gasztronómiai Fesztiválon.

A magyar és georgiai kapcsolatok további bővítéséről tárgyaltak

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. május 17. 13:57

A magyar és georgiai agrártárgyú együttműködésről, valamint az akvakultúra területét érintő szakmai kooperáció kialakításáról tárgyalt Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, illetve Khatia Tsilosani georgiai miniszterhelyettes május 17-én, Budapesten.

A külhoni magyarság fennmaradásának záloga a mezőgazdaság

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. május 11. 8:34

A külhoni magyarság szülőföldön való megtartása, a magyar-magyar párbeszéd erősítése, valamint a kárpátaljai gazdálkodók naprakész tudással és korszerű ismeretekkel való ellátása érdekében az Agrárminisztérium hatékony és eredményes Falugazdász Programot működtet Kárpátalján – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Nagydobronyban, a „III. Magyarnak maradni szülőföldemen” konferencián.

Rekordszámú magyar kiállító a ProWein szakvásáron

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 19. 16:42

A pálinka Magyarország egyik nagy múltú hungarikuma. Megőrzése és ismertségének növelése kiemelt feladatunk – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, a ProWein kísérőrendezvényének keretében tartott magyar pálinkaesten.

Kiemelt érdeklődés fogadta a hazai termékeket Londonban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 19. 10:39

Bizakodóak az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari, ital és csomagolástechnikai rendezvényén kiállító magyar cégek, a szakmai érdeklődés ugyanis erőteljes a hazai termékek iránt - jelentette ki Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az International Food and Drink Event (IFE) kiállítás magyar standjának megnyitóján.