Közigazgatási Államtitkárság

dr. Szinay Attila

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

2024-ig százezer hektárral nagyobb lesz az öntözhető terület

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. július 20. 15:44

Az öntözhető területek nagyságát százezer hektárral kívánja növelni 2024-ig az agrártárca - mondta az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára Debrecenben, a Tiszta víz 2020 című japán-magyar regionális agrárkonferencián.

Aktív magyar segítség a Nyugat-Balkán európai uniós csatlakozásához

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. május 27. 16:19

Nem kérdés, hogy a Balkán történelmileg és folyamatosan erősödő gazdasági szálakon keresztül kötődik az Unió egészéhez. A magyar agrártárca ezért mindent megtesz, hogy elősegítse a Nyugat-Balkán országainak integrációját. – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a délkelet-európai országok mezőgazdasági minisztereinek a járvány kapcsán tartott videokonferenciáján, melynek keretében a résztvevők megismerték a járvány alatt a magyar agrárium védelmében hozott intézkedéseket is.

Cselekvő klímavédelem a Kárpátok mentén

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. május 15. 16:24

A Tisza vízgyűjtő területeit is érintő közös projektek megvalósításával válaszolnak a klímaváltozás természeti kihívásaira a Kárpátok térségének államai. Hazánk három évvel ezelőtt vette át a Kárpátok védelméről és fenntartható fejlesztéséről szóló keretegyezmény elnökségi feladatait. Az elmúlt időszak egyik nagy eredménye, hogy az egyezmény kiegészült az éghajlatváltozás természeti hatásaival. Magyarország hamarosan Lengyelországnak adja át a stafétabotot.

Az Agrárminisztérium támogatásával helyreállíthatják a károkat a Baráthegyi Majorságban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 24. 13:19

Egymillió forinttal támogatja az Agrárminisztérium a Szimbiózis Alapítvány által működtetett rehabilitációs Baráthegyi Majorságot, az erről szóló támogatói okiratot Szinay Attila közigazgatási államtitkár adta át Jakubinyi László kuratóriumi elnök részére Miskolcon. A szociális farmot az elmúlt hetekben háromszor érte kutyatámadás, amelynek következtében összesen 22 anyakecske pusztult el.

Új lendületet vehet a generációváltás az agráriumban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 17. 13:54

Nagyobb szerepvállalásra ösztönözné a fiatal gazdákat az Agrárminisztérium, részben a tárca szakiskolai hálózatán keresztül, illetve a Vidékfejlesztési Programból igényelhető támogatások segítségével – jelentette ki Szinay Attila közigazgatási államtitkár Miskolcon, az Újjászülető vidék elnevezésű konferencián.

A Kárpátok a környezet ügyében is összeköti Kelet-Európa népeit

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. december 12. 14:05

Magyarország kiemelt figyelmet fordít a Kárpát-medencében a környezetügyi együttműködésre, ugyanis a térség földrajzi értelemben is szoros egységet alkot. Ezért természeti örökségünk védelme és fenntartható fejlesztése elemi érdeke a régió minden népének, így nekünk, magyaroknak is – emelte ki Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Kárpátok Keretegyezmény Végrehajtó Testületének 10. ülésének budapesti ünnepi megnyitóján.

A Zártkerti Program Támogatásából fejlesztették a Kapus dűlőt Kajárpécen

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 28. 16:58

Hiszünk abban, hogy a magyar vidék ügye az egész ország, az egész nemzet jövője szempontjából megkerülhetetlen. Ebben a szellemben kell szemlélnünk a helyi, települési, fejlesztéseinket, mivel ezek a sikeres beruházások apró építőkövekként kerülnek egymás mellé és biztosítják hazánk fejlődésének biztos alapját – mondta el Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a Zártkerti Program Támogatása – Kapusi Szőlőhegy fejlesztése című projekt ünnepélyes átadásán Kajárpécen.

A birtokpolitika kérdéseivel is foglalkoztak a Civil Akadémián

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 28. 16:45

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kihelyezett akadémiájának vendége volt Szinay Attila Miskolcon, a Tudományok és Technika Házában. Az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára az Útkeresés a mezőgazdaságban címet viselő fórumon előadást is tartott.

Magyarország bővülő agrár-szaktanácsadó képzéssel segít Ugandában

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 22. 9:51

Sikerrel zárult a magyar kormányzati segítséggel megvalósuló agrár-szaktanácsadó képzés idei szakasza a kelet-afrikai Ugandai Köztársaságban. A magyar és az ugandai fél megállapodtak abban, hogy a közvetve több mint húszezer gazdálkodót érintő kezdeményezést továbbfejlesztik, hatókörét lehetőség szerint növelik, amelynek köszönhetően még több emberhez juthat el a magyar segítség.