Összesen 667 pályamunka érkezett a Föld Napja alkalmából meghirdetett rajzpályázatra. Az Agrárminisztérium felhívására óvodások, általános- és középiskolások jelentkezhettek négy korcsoportban.

Az alkotások tetszőleges, szabadkézi technikával készültek, melyeket elektronikus formában, digitális fotón vagy szkennelve lehetett beküldeni.  A feladat az volt, hogy a gyerekek a rajzokon keresztül mutassák be: mit jelent számukra a Föld Napja. A beérkezett pályaműveket a minisztérium által felkért szakértők értékelték.

Korosztályonként az első három helyezettet díjazta a tárca, valamint különdíjakat osztott ki a zsűri. A nyertes munkákkal együtt összesen 113 alkotást mutatunk be a nagyközönségnek. Jelenleg online lehet megtekinteni a pályaműveket. Az alkotásokból várhatóan ősszel kiállítás is nyílik, melynek megnyitóján tartjuk meg az ünnepélyes díjátadót is. A díjazottak névsora és a bemutatott alkotások listája itt olvasható.

Az Agrárminisztérium köszöni a pályázóknak, az őket segítő szülőknek, óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak a rajzpályázaton való részvételt, valamint a bírálók szakértői munkáját.

(AM Sajtóiroda)