Az uniós környezetpolitika jövőjéről tárgyaltak 2018. október végén az ausztriai Grazban, az uniós országok környezetvédelmi miniszterei. A találkozón hazánkat László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára képviselte.

Az Agrárminisztérium szerint az Unió hét évre szóló környezetvédelmi célkitűzéseit meghatározó akcióprogramok megfelelő keretet biztosítanak a környezetvédelmi cselekvés számára, úgy az EU szintjén, mint a tagországokban. Az uniós környezeti politika meghatározása segíti a közös cselekvést a nagyobb horderejű, több tagországot érintő kérdésekben. A jövendőbeli  Környezetvédelmi Program tekintetében fontosnak tartjuk, hogy az jobban alkalmazkodjon a Fenntartható Fejlődési Célokat meghatározó 2030 Fejlesztési Program szerkezetéhez – mondta el a környezetvédelemét felelős helyettes államtitkár.

Kép letöltéseFotó: AM

Az Európai Bizottság 2019 májusában teszi közzé a 7. Környezetvédelmi Akcióprogramról szóló értékelését, majd ezt követően az Unió tagállamai az Európai Parlamenttel és a Bizottsággal együttműködve alakítják majd ki az új Cselekvési Terv tartalmát.

(MTI/AM)