Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít az éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretek bővítésére, a tájékoztatás és tájékozottság növelésére – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a „Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé?” című konferencián, szerdán Budapesten.

A helyettes államtitkár szerint a környezetügy átfogó felelőssége, hogy tudatosan lépjen fel a környezeti értékek fenntartása érdekében és hatékonyan közreműködjön a környezeti szemléletformálásban.

Kép letöltéseFotó: Kovács Zoltán

László Tibor Zoltán hangsúlyozta: a hazai környezetpolitika egyik alapvető célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások és értékek megőrzése valamint fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe. Hozzátette: a magyarországi éghajlat megfigyelt és várható változásai alapvetően befolyásolják a kiemelten fontos természeti erőforrásokat.

Kép letöltéseFotó: Kovács Zoltán

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy továbbfejlesztendők a klímaváltozással, az azt kiváltó folyamatokkal és hatásokkal kapcsolatos hazai kutatások. Annak érdekében, hogy az éghajlatváltozás káros következményeit mérsékeljük és a pozitív hatásokra felkészüljünk, szilárd tudományos alapokon nyugvó, időben meghozott döntésekre van szükség – hívta fel a figyelmet beszédében László Tibor Zoltán.

(AM Sajtóiroda)