Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Átadták a Zöld Óvoda címeket – 235 intézmény kapta meg az elismerést

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 23. 16:49

Már tizenharmadik alkalommal ítélték oda a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címeket, idén összesen 235 intézménynek. Az okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára adta át.

Megkezdődött a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak feltárása

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 11. 15:13

A Mohácsi csata 500. évfordulójára készülve kötelességünk az itteni sírok feltárása, és a földi maradványok méltó újratemetése - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, szerdán, Mohácson.

Átadták a „Ments meg egy kertet!” program idei elismeréseit

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 25. 16:06

A „Ments meg egy kertet!” felhívásban egy olyan társadalmi jellemformáló lehetőség rejlik, amivel érdemes minél szélesebb körben élni a közjó érdekében - jelentette ki László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a program díjátadóján, hétfőn, a Mezőgazdasági Múzeumban.

Európában is egyedülállóan sikeres a Vadonleső Program

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 22. 11:53

Az agrártárca Természetmegőrzési Főosztályának munkatársai pontosan tíz éve indították útjára a Vadonleső Programot. Azt a kezdeményezést, ami azt tűzte ki célul, hogy a védett vagy fokozottan védett fajok országos, vagy akár határokon is átnyúló feltérképezésébe, nyomon követésébe a természet kincseire fogékony társadalmat bevonja – mondta el Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár „ Az Év emlőse: a hiúz” záróeseményén a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Felavatták a Bükk-vidék Geopark Központot és Panziót

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 14:42

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hidat jelent az ember, a táj és a természeti értékek között - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Bükk-vidék Geopark Központ és Geopark Panzió átadási ünnepségén, szerdán, Bükkszentkereszten.

A gazdálkodók és a természetvédelmi szakemberek együttműködését segíti egy most megjelent kiadvány

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 9:47

A most megjelent kiadvány hozzásegíti az agrárgazdasági szereplőket: gazdálkodókat, falugazdászokat, szaktanácsadókat, a kifizető szervezetek szakembereit, valamint a természetvédelemben dolgozókat, hogy ugyanarra a szakmai tudásra építsenek, ugyanazt a nyelvet beszéljék a Natura 2000 gyepterületek kapcsán – mondta el Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Túzok Life projekt keretében megjelent „Természetközeli Gazdálkodási Gyakorlatok útmutatója – Gazdálkodás Natura 2000 gyepterületeken” című kiadvány bemutatóján, Gödöllőn a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrző Központban.

Elkészült az ország ökoszisztéma alaptérképe

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 11. 11:59

Elkészült Magyarország ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli - mondta az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elkészült az ország ökoszisztéma alaptérképe

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 11. 11:59

Elkészült Magyarország ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli - mondta az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Átadták az idei Ökoiskola címeket

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. október 18. 12:38

Átadták a 2019. évi Ökoiskola címeket pénteken a fővárosi Balassi Intézetben; 49 köznevelési intézmény az idén először nyerte el, 140 pedig megújította az Ökoiskola címet, és 52 intézmény lett Örökös Ökoiskola.

Az elmúlt egy évtized eredményei a madárvédelemben

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. október 17. 16:26

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az Agrárminisztériummal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel karöltve tizedik alkalommal nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett 2019. október 17-én, amelyen hét ország képviseltette magát.