Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Átadták az Ifjú Kócsagőr Program díjait

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 20. 16:23

Nagy Zsolt diák és mentora, Wágner László, valamint Illés Dorottya Virág diák és mentora, Buczkó Máté Gábor párosa nyerte el a megosztott első helyezést, a Tutajos- és a Matula-díjat az Ifjú Kócsagőr Program pénteki díjátadóján.

Húsz éves a Magyar-Szlovák Környezetvédelmi és Természetvédelmi Együttműködési Vegyesbizottság

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 20. 13:53

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, és Norbert Kurilla, a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériumának államtitkára vezetésével szeptember 19-én, csütörtökön Pozsonyban tartotta 18. ülését az 1999-ben létrejött kormányközi Magyar-Szlovák Környezetvédelmi és Természetvédelmi Együttműködési Vegyesbizottság.

Akadályversenyen ismerkedtek az iskolások az év emlősével

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 13. 13:45

Az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum égisze alatt működő Vadonleső Program tíz éve indult el a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Rendszer társadalmi alprogjamjaként. A népszerű kezdeményezés része az „Év Emlőse” országos szintű tematikus rendezvénysorozat is, amelynek idén középpontjában a hiúz áll – mondta el Balczó Bertalan, természetvédelemért felelős helyettes államtitkár a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága Felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontjában.

Genetikai erőforrásaink megőrzése stratégiai kérdés

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 12. 16:04

Magyarország a világon az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát, ezáltal a kormányprogramban a genetikai erőforrások megőrzése mind a vadonélő, mind a mezőgazdasági haszonállataink és növényeink területén kiemelt szerepet kapott – mondta el Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Kaposvári Állattenyésztési Napok kísérőrendezvényén, a második alkalommal megszervezett Környezetgazdálkodási Konferencián.

Határokon átívelő projektek segítik a környezeti nevelést

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 27. 17:09

Rácz András, az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkára a Nature Education Network – NEduNet projekt nyitórendezvényén vett részt az ausztriai Illmicben augusztus 27-én, ahol bemutatták a Fertő-Hanság és a Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park legújabb közös kezdeményezését.

Dupla annyi pénz jut kármentesítésre 2010 óta

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 13. 16:38

Csaknem 600 millió forintból valósul meg az Esztergom Strázsa-hegyi felhagyott szovjet gyakorló- és lőtér területének környezeti kármentesítése – jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár kedden, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyén Esztergomban.

85 éve indult meg a Balatoni Viharjelzés

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. július 5. 14:27

A nyaralók, horgászok és hajósok biztonságát szolgálják a meteorológiai előrejelzések.

Megújult az Országos Meteorológiai Szolgálat villámlokalizációs rendszere

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. június 27. 12:38

Kiemelt gazdasági érdek az agráriumot támogató beavatkozások alapját jelentő megfigyelő hálózat fejlesztése - jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat új villámlokalizációs rendszerének átadásán, csütörtökön, Budapesten.

Bővíti az Országos Iskolakert-fejlesztési Programot az Agrárminisztérium

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. június 25. 13:02

Az agrártárca számára fontos célkitűzés a városi zöldfelületek megőrzése és bővítése, a helyi közösségek fejlesztése – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Iskolakert-fejlesztési Program rendezvényén, kedden, Budapesten.

Folyamatosan bővül hazánk natúrpark hálózata

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. június 22. 12:09

A hazai települések 9,5%-ára, az ország területének pedig 9%-ára terjed ki a natúrparki hálózat - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Tápió Natúrpark címátadó ünnepségén, szombaton, Farmoson.