Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Vezető hírek

Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a biológiai sokféleség megőrzésére

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 16:24

A biológiai sokféleség védelmének szempontjait minden ágazati tervezési folyamatba, stratégiába és fejlesztési programba be kell építeni – jelentette ki Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Európai Unió környezetvédelmi minisztereinek informális ülésén Bukarestben.

Assisi Szent Ferenc szobrot avattak Csopakon

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. május 10. 14:39

Assisi Szent Ferencnek, a természet védőszentjének szobrát avatták Csopakon. A csaknem ember nagyságú bronzszobor a természetes és a természetfeletti jelképe is egyben - fogalmazott pénteken a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának kertjében, a madarak és fák napja alkalmából tartott ünnepségen a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.

Filmsorozat népszerűsíti a természetvédelmi őrök munkáját

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. május 7. 13:41

A természetvédelmi őrök áldozatos munkájának szélesebb körű megismerésére jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolc részes filmsorozat - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a filmsorozatot bemutató rendezvényen kedden, Budapesten.

Újraértékelték földünk természeti rendszereit

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. május 7. 9:16

Minden eddiginél átfogóbb és részletesebb értékelés készült a biológiai sokféleség és az általa biztosított ökoszisztéma-szolgáltatások globális helyzetéről, melyet a világ mintegy 150 vezetője kutatója állított össze 3 év alatt.

Tovább javulhat hazánk természeti állapota a nemzeti parkok munkájának köszönhetően

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. május 4. 11:38

Csaknem 800 millió forintból fejleszti a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a pusztai élőhelyeket Dévaványa térségében - jelentette ki a Kőmagtári tábla állattartó telepének ünnepélyes alapkő letételén Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár szombaton, Dévaványán.

Meghirdették az Év ökoturisztikai élménye pályázatot

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 26. 12:29

Szeptember 1-ig jelentkezhetnek az intézmények és programszervezők az Év ökoturisztikai élménye című, pénteken meghirdetett pályázatra.

A mindennapokban kell kezdeni a környezettudatosságot

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 26. 12:17

A környezettudatosságot elsőként a mindennapi szokásokban kell érvényre juttatni, mert a túlfogyasztás mérséklésének ez a leggyorsabb útja - mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Föld napja alkalmából pénteken Budapesten, a Herman Ottó Intézetben tartott rendezvény megnyitóján.

Újabb fejlesztés segíti a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természeti értékeinek védelmét

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 24. 13:54

Több beruházás révén 104 millió forintból javul a védett madár- és denevérfajok élőhelye a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság területén - jelentette ki a projekt zárórendezvényén Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, szerdán Ősiben.

Új eszközpark segíti a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreinek munkáját

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 17:07

Magyarország egynegyede természetközeli állapotban megmaradt terület, amire közösen kell vigyáznunk - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Béda-Karapancsa Tájegységi Iroda átadóján, szerdán Kölkeden.