Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Vezető hírek

Új natúrpark alakul az Őrjegben

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. március 31. 9:53

Natúrpark címet adományozott az Őrjeg és szőlőhegyei térségnek Nagy István agrárminiszter. Ezzel már 16 natúrpark működik Magyarországon.

Természetvédelmi területté nyilvánították a Duna Táti-szigeteit

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. március 26. 17:30

Az Agrárminisztérium természetvédelmi területté nyilvánította a Duna Táti-szigeteinek közel háromszáz hektáros térségét. Az újonnan létesített Táti és süttői Duna-szigetek természetvédelmi terület rendeltetése a Duna menti területek hajdani természetes állapotára jellemző, kiemelkedő természeti és táji értékekkel rendelkező ártéri élőhely-maradványok – mocsárrétek, puhafás ligeterdők – hosszú távú megőrzése, fenntartása.

Átfogó fejlesztések segítik a természetvédelmi őrszolgálat munkáját

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. március 19. 17:33

Több mint 300 millió forintból fejlesztette természetvédelmi őrszolgálatát a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. A most zárult KEHOP projekt keretében új autókat szereztek be, bővítették a monitorozó eszközparkot és felújították az őrszolgálati irodahálózatot is.

Kihirdették az Országos Iskolakert-fejlesztési Program idei nyerteseit

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. március 18. 12:06

Idén országszerte 50 óvoda- és 50 iskolakert támogatása valósulhat meg az Országos Iskolakert-fejlesztési Programnak köszönhetően. A sikeresen pályázó intézmények névsorát kedden hozták nyilvánosságra.

A barlangok helyett szabadtéri helyszínekre várják a nemzeti parkok a látogatókat

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. március 12. 18:26

Az Agrárminisztérium által idén márciusban 7. éve meghirdetett „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várták a látogatókat.

Ments meg egy kertet! – országszerte lehet pályázni

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. március 10. 9:42

Az Agrárminisztérium idén országosan is meghirdeti a „Ments meg egy kertet!” programot. A Kertészkedés Éve alkalmából 2016-ban elindított, és az első években kizárólag az AM fenntartású iskolák részére elérhető programot az agrártárca az első évek pozitív tapasztalatai, a programban rejlő szakmai és társadalmi értékek miatt országos szintűre terjeszti ki.

Az élővilág sokszínűségének megőrzésére hívták fel a figyelmet a vadvilág napján

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. március 3. 13:55

Fontos, hogy minden évben ezen a napon felhívjuk a figyelmet az élővilág sokszínűségére, sérülékenységére, valamint a kereskedelemre, mint az egyik legfontosabb veszélyeztető tényezőre - mondta az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a vadvilág napja alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Különleges programokkal népszerűsítik a barlangokat márciusban

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. február 26. 14:48

Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány ideje alatt kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket a nemzeti parkok - mondta el Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Baranya megyei Abaligeten, a programsorozat szerdai megnyitóján.

Negyvenmilliárd forintból százezer hektáron javul a természeti környezet állapota

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. február 21. 11:57

Negyvenmilliárd forintból 88 fejlesztés valósul meg országszerte, amelynek eredményeként 100 ezer hektáron javul a természeti környezet állapota - közölte az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.