Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Vezető hírek

Átadták az idei Ökoiskola címeket

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. október 18. 12:38

Átadták a 2019. évi Ökoiskola címeket pénteken a fővárosi Balassi Intézetben; 49 köznevelési intézmény az idén először nyerte el, 140 pedig megújította az Ökoiskola címet, és 52 intézmény lett Örökös Ökoiskola.

Az elmúlt egy évtized eredményei a madárvédelemben

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. október 17. 16:26

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az Agrárminisztériummal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel karöltve tizedik alkalommal nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett 2019. október 17-én, amelyen hét ország képviseltette magát.

Az Agrárminisztérium által bemutatott dróntechnológia és öntözésfejlesztés iránt érdeklődött Áder János

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. október 16. 17:08

Áder János köztársasági elnök látogatást tett az Agrárminisztérium standjánál a Millenárison megrendezett Víz Világtalálkozón szerdán. A köztársasági elnököt Rácz András az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár fogadta. Az eseményen részt vett Nagy János, a Nemzeti Földügyi Központ elnöke is.

Közadakozásból épült újjá a Kékbegy-tanösvény pallósora Farmoson

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. október 16. 9:45

Az országban egyedülálló, közösségi összefogással épült újjá a Farmosi Madárvárta területén található Kékbegy-tanösvényhez tartozó 200 méter hosszú pallóhíd, amely februárban egy nádas tűz során vált a lángok martalékává.

Országos rendezvénysorozat indul „A Táj Nemzetközi Napja” alkalmából

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. október 9. 16:26

Az Európa Tanács kezdeményezésére az Európai Táj Egyezmény megnyitásának napját, október 20-át 2017-től A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepeljük Európa-szerte. Idehaza több szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén is változatos programokkal igyekeznek felhívni a tájaink értékeire és védelmére a lakosság figyelmét. Ebben az Agrárminisztérium és a Belügyminisztérium mintaprojektjei is segítséget nyújtanak.

Hiánypótló szerepet tölt be a felújított Harmatfűi Erdei Iskola

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 29. 15:09

Az Őrségi Tökfesztivál országosan is az egyik legjobb példája annak, hogy hogyan tud a természeti és kulturális értékek mentén összefogva sikeresen együttműködni egy Nemzeti Park a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel - mondta el a XVI. Őrségi Tökfesztivál ünnepélyes megnyitóján Balczó Bertalan, természetvédelemért felelős helyettes államtitkár szeptember 28-án, szombaton. A nap során átadták a felújított Harmatfű Erdei Iskolát is.

Magyarország kitart a GMO-mentes politikája mellett

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 27. 18:12

Magyarország hosszú évek óta GMO-mentes politikát folytat, szilárd meggyőződésünk, hogy ebben rejlik a jövő: a természeti értékeinkre tekintettel lévő, kímélő mezőgazdálkodásban, amely jó minőségű, egészséges, biztonságos élelmiszereket állít elő – mondta el Balczó Bertalan, természetvédelemért felelős helyettes államtitkár a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron megtartott konferencián.

Egyre népszerűbbek hazánk natúrparkjai

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 25. 14:13

A hazai települések 9,5%-ára, az ország területének pedig több mint 9%-ára terjednek ki natúrparkjaink – jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Pilisi Sziklák Natúrpark címátadó ünnepségén, szerdán, Kesztölcön.

Levegőminőség monitorozása műholdak segítségével - Budapesten tartotta 4. közgyűlését a CAMS

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 24. 12:55

Az Országos Meteorológiai Szolgálat meghívására 2019. szeptemberben 16. és 20. között Budapesten került megrendezésre a Copernicus Földmegfigyelési Program Légkörfigyelő Szolgáltatásának 4. Közgyűlése.