Környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárság

Videók

A hungarikumok és a nemzeti értékek is bemutatkoznak

A hungarikumok és a nemzeti értékek is bemutatkoznak2017. augusztus 10.

A hungarikumok és más nemzeti értékek is bemutatkoznak a Sziget fesztiválon a Hungarikum Faluban, ahol skanzen, táncház és népi játékok is várják a látogatókat.
Látogatóközpont épül Dömösön

Látogatóközpont épül Dömösön2017. április 26.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontot épít a dömösi hajóállomás közelében fekvő 2,5 hektáros területen 1,3 milliárd forint ráfordítással - jelentette be V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára dömösi sajtótájékoztatóján.
Hulladéküvegből szigetelő anyagot gyártó üzemet adtak át Debrecenben

Hulladéküvegből szigetelő anyagot gyártó üzemet adtak át Debrecenben2017. február 15.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért is felelős államtitkára elmondta: a települési hulladék mintegy 3 százaléka üveg, így az országban évente 76 ezer tonna üveg a hulladéklerakókban végzi.
A Tanyafejlesztési Program 253 pályázatot támogat 730 millió forint értékben

A Tanyafejlesztési Program 253 pályázatot támogat 730 millió forint értékben2016. november 2.

Lezárult a 2016-os Tanyafejlesztési Program, a benyújtott 478 pályázatból 253 nyert el támogatást, közel 730 millió forint értékben - mondta V. Németh Zsolt államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
Lezárult az országos légszennyezettségi mérőhálózat megújítása

Lezárult az országos légszennyezettségi mérőhálózat megújítása2016. június 23.

Lezárult az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) és az Országos Meteorológiai Szolgálatnál működő Levegőtisztaság-védelmi Referencia Központ eszközparkjának megújítása - mondta V. Németh Zsolt államtitkár.
Minden eddiginél többen jelentkeztek az idei TeSzedd! akcióra

Minden eddiginél többen jelentkeztek az idei TeSzedd! akcióra2016. április 28.

Idén országszerte 2240 helyszínen mintegy 128 ezer önkéntes szed szemetet a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció négy napja alatt.
Milliárdos fejlesztések a környezet- és természetvédelemben

Milliárdos fejlesztések a környezet- és természetvédelemben2015. augusztus 1.

Soha nem látott mértékűnek nevezte a környezet- és természetvédelmi fejlesztéseket V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár szombaton, a Vas megyei Szőcén tartott sajtótájékoztatóján.
Rekordot döntött a látogatók száma a Magyar Nemzeti Parkokban

Rekordot döntött a látogatók száma a Magyar Nemzeti Parkokban2015. február 24.

Újabb rekordot döntött a Magyar Nemzeti Parkok látogatottsága tavaly: jócskán meghaladta az 1,4 millió főt a regisztrált látogatók száma. Mintegy 42 ezerrel többen keresték fel 2014-ben a látogatóközpontokat, tanösvényeket, barlangokat, bemutatóhelyeket, különböző szakvezetéses túrákat, rendezvényeket és ökoturisztikai szálláshelyeket mint az azt megelőző évben – mondta a kormany.hu-nak V. Németh Zsolt államtitkár.
Idén májusban lesz a TeSzedd! szemétgyűjtési akció

Idén májusban lesz a TeSzedd! szemétgyűjtési akció2015. február 19.

Az idén május 15. és 17. között lesz a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtési akció - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.
Folytatódik az abasári szennyezés felkutatása

Folytatódik az abasári szennyezés felkutatása2015. február 4.

Újabb forrásokat, több mint 47 millió forintot fordít a Kormány az abasári vízszennyezettség okának feltárására. A munkák még tavaly kezdődtek meg, a Nemzeti Környezetügyi Intézet mérésekkel és mintavételekkel határolja be a szennyezés pontos helyét.
A napelemek hasznosítását is meg kell oldani

A napelemek hasznosítását is meg kell oldani2015. január 14.

A napelemek környezetvédelmi termékdíjával kapcsolatban az Országgyűlés két hónapja döntött. A termékdíj-törvény parlamenti vitája során az ellenzék hallgatott, elmulasztotta előadni ellenérveit. A témában V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak.
Tudatos felhasználással az élelmiszerpazarlás visszaszorítására

Tudatos felhasználással az élelmiszerpazarlás visszaszorítására2014. november 24.

Az élelmiszer- és ételhulladék keletkezésének megelőzésére és az élelmiszerpazarlás megfékezésére hívja fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében. A rendezvény évről évre egyre népszerűbb Magyarországon: idén mintegy 140 akciót regisztráltak, összesen több mint százezren vesznek részt ezekben a kezdeményezésekben országszerte - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában tartott rendhagyó tanórán.
Lakossági kampány indul a kisméretű szálló por koncentrációjának csökkentéséért

Lakossági kampány indul a kisméretű szálló por koncentrációjának csökkentéséért2014. november 13.

Elsősorban a megfelelő fűtés ismertetésével kívánja felhívni a Földművelésügyi Minisztérium a lakosság figyelmét arra, hogy ezzel is csökkenthető a levegőben szálló kisméretű por koncentrációja - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Új alapokon a környezetvédelmi adatszolgáltatás

Új alapokon a környezetvédelmi adatszolgáltatás2014. november 6.

Több mint 2 milliárd forintból újul meg a Földművelésügyi Minisztérium Országos Környezetvédelmi Információs Rendszere (OKIR), amely a környezet terhelésével és állapotával kapcsolatos adatokat tárolja. A rendszer elsődleges feladata, hogy segítsen nyomon követni a környezet állapotát, valamint összegyűjti, feldolgozza és nyilvántartja az igénybevételi és terhelési adatokat.
Megválasztották az év Ifjú Kócsagőrét

Megválasztották az év Ifjú Kócsagőrét2014. szeptember 11.

Bándy Fruzsina lett az év Ifjú Kócsagőre. A programmal kapcsolatban Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára a kormany.hu-nak elmondta: az Ifjú Kócsagőr Program fő célja, hogy a huszonéves korosztályt képviselő úgynevezett Y-generációt a számítógépek és a blogok világából kicsábítsuk a természetbe, és minél többen közülük bekapcsolódjanak az aktív természetvédelem munkájába.
Hungarikumok a Szigeten

Hungarikumok a Szigeten2014. augusztus 14.

Különösen fontos, hogy a fiatalok figyelmét is ráirányítsuk nemzeti értékeinkre - hangsúlyozta V. Németh Zsolt csütörtökön a budapesti Sziget Fesztiválon.