A Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata 2016. január 20-án immáron tizenharmadik alkalommal rendezte meg hagyományos díjkiosztó ünnepségét.

A rendezvényt Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg. V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntőjében kitért arra, hogy a környezetvédelem ma már nemcsak egy szűk csoport szívügye, hanem egy mindenkit érintő és mindenki által fontosnak ítélt feladat. A klímaváltozás okozta negatív hatások nem a jövőben fognak jelentkezni, hanem már jelenleg is éreztetik káros hatásukat, részévé váltak mindennapjainknak. A környezet megóvása mindannyiunk feladata, de az ehhez szükséges technológiai fejlesztések, műszaki megoldások megalkotásához a jelenlévő műszaki, környezetvédelmi szakemberek tudása szükséges, akik között is kiemelkedő munkát végeztek a díjazottak.

Kép letöltéseFotó: FM Sajtóiroda
„A Környezet Védelméért" kisplasztika (életműdíj) kitüntetettjei: Dr. Germán Endre okleveles fizikus, Kovács Károly vízépítő mérnök és gazdasági mérnök és Puzder Tamás okleveles geológus.

A „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” oklevelet Bodáné Dr. Kendrovics Rita (Óbudai Egyetem), Dr. Dombi András  (Szegedi Tudományegyetem), Faragóné Pöppl Zsuzsanna (Eötvös József Főiskola), Dr. Hornyák Margit (Széchenyi István Egyetem) és Dr. Jobbágy Andrea (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) kapott.

„Környezetmérnöki Diplomadíj” kiemelt díjazásban részesültek: Fekete György (Szent István Egyetem), Pinjung Zsolt (Miskolci Egyetem) és Ullmann Orsolya (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem).

(FM Sajtóiroda)