Sallai Róbert Benedekkel interjút közölt a Magyar Nemzet napilap 2015. június 20-i száma. Az LMP parlamenti képviselője újra hazugságokkal próbálta félrevezetni a közvéleményt.

A politikus állításával szemben nem igaz, hogy az Új Földtörvény szerint a „nagybirtokost illeti meg az elővásárlási jog”, hiszen a jogszabály egyértelmű elővásárlási sorrendet állít fel: első helyen a Magyar Állam, a második helyen a földet legalább 3 éve használó földműves vásárolhat területet. Őket követően léphetnek be az eladásra kerülő földet nem használó helyben lakó földművesek. Tehát jogi személy földtulajdonszerzése eleve kizárt, ahogy az is, hogy „nagybirtokos” szerezzen újabb földtulajdont, hiszen 300 hektár feletti földtulajdona senkinek sem lehet e törvény szerint. E tárgyi tévedésekkel teli interjú kapcsán az agrártárca javasolja, hogy az LMP szakpolitikusa ezentúl behatóbban tanulmányozza az új földszabályozás szövegét.

Sallai Róbert Benedek azt állítja, hogy csak pár millió forintot kapott agrártámogatásként. Az itt látható dokumentumok cáfolják az LMP képviselőjének mondatait.

(FM Sajtóiroda)