Idén Magyarország adott otthont a 34. Postagalamb Olimpia rangos versenyének, amely a nemzetközi galambász közösség legnagyobb ünnepe és szakmai seregszemléje. A zárónapon Fazekas Sándor miniszter méltatta a postagalambászok munkáját.

A Nemzetközi Postagalambász Szövetség évezredes hagyományokat éltet, hiszen már az ókorban hírvivőként használták a galambokat. A nemzetközi galambász közösség megbecsült tagja a Magyar Postagalamb Sportszövetség, amelynek több mint 5000 tagja a Kárpát-medence egyedülálló kultúráját őrzi.

Forrás: Szántó György

A postagalambsportnak van egy versenyszáma, amely hasonlít vidékfejlesztési politikánkhoz. Ebben a számban az igazi sikert az jelenti, ha a csapat együtt rajtol el és együtt ér elsőként a célba -hangsúlyozta Fazekas Sándor miniszter a zárónapon. A hazai tenyésztők szakértelme, a versenyzők felkészültsége európai és világszinten is elismertté tette a magyar postagalambsportot.

Forrás: Szántó György

Hazánk utoljára negyven évvel ezelőtt, 1975-ben adott otthont ennek a rangos világversenynek. Az idei megmérettetésre negyven országból érkeztek résztvevők, érdeklődők és huszonegy országból galambok. Kiemelkedő a postagalambsport közösségformáló ereje: együtt építi a baráti, a szakmai, a gazdasági és a kulturális kapcsolatokat.

A sikeres budapesti rendezvény után a Magyar Postagalamb Sportszövetség jó szívvel és büszkén adhatta át a stafétabotot a következő olimpia házigazdájának, Belgiumnak, a modern postagalambászat őshazájának.

(FM Sajtóiroda)