Amikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer esztendőben a reménytelennek tűnő helyzetekben is tették a dolgukat, megújították államunkat – mondta Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartott rendezvényen az Agrárminisztériumban.

Kép letöltéseFotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

Szent István példája arra tanít bennünket, hogyan teremthetünk magunknak otthont a Kárpát-medencében- emelte ki a miniszter. Ma is rajtunk múlik, hogy ezt az otthont meg tudjuk-e őrizni - hangsúlyozta. Eddig nemzedékről nemzedékre megőriztük képességünket, hogy lelkünket felemelve, akár a semmiből is megújítsuk államunkat. Ha erre a folyamatos megújulásra képesek leszünk, akkor a 21. század nyertesei leszünk - húzta alá.

Nagy István ünnepi beszédében a kenyeret a legősibb szimbólumok egyikének nevezte. Emlékeztetett arra, hogy a telt kalász a Himnuszban is a bőség jelképe, a kenyér - ahogyan az imádságban is szerepel- mindennapi és a legfontosabb emberi táplálék.

Kép letöltéseFotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

Arról is szólt, hogy augusztus 20-a az új kenyér ünnepe is. Benne van az elvégzett munka öröme, benne van a jövő reménysége, és a megelégedettségé- tette hozzá.

Örömmel tölt el, hogy ezen az ünnepen adhatok át kitüntetéseket, ismerhetjük el azok munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak a nemzet gazdagodásához, az agrárium eredményeihez- fogalmazott a miniszter.

Kép letöltéseFotó: Kovács Zoltán/AM

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Nagy István agrárminiszter több állami és miniszteri kitüntetést adott át.

Az eseményen készült fotók ezen a linken érhetők el.

(AM Sajtóiroda)