Sallai Róbert Benedek ügyében egyre szaporodnak az ellentmondások. A képviselő visszatetsző módon a kormány agrárpolitikáját támadja, közben ő és érdekköre az államból él: állami földeken gazdálkodik, állami támogatást vesz fel és az államtól kap fizetést.

A politikus, felesége és gazdasági érdekeltsége állami földeken gazdálkodik, összesen 2325 hektár állami földre pályázott, amelyből 237-et nyert. Sallai Róbert Benedek 2010 és 2015 között több mint 19 millió forint, felesége közel 26 millió, az érdekkörébe tartozó cégek 263 millió forint agrártámogatáshoz jutottak.

A képviselő érdekeltségébe tartozó cégek további közel 178 millió Ft egyéb, valamint norvég és svájci alapos támogatásokat is kaptak, melyből - a megjelentetett kiadványok szerint - egymásnak munkát adva maguk részesedtek. A képviselő közben valótlanul azt állítja, hogy a földeket műkörmösök, tanárok vagy más olyan kedvezményezettek kapták, akiknek csak a támogatás kell, a legkisebb művelési költség mellett.

Sallai Róbert Benedek álságos és képmutató módon úgy szidja a kormány vidékpolitikáját, hogy ő maga országgyűlési képviselőként, testvére a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának területfelügyelőjeként, testvérének a felesége a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóságánál dolgozó ökológiai felügyelőként az államtól kap fizetést.

A Földművelésügyi Minisztérium várja, hogy Sallai Róbert Benedek feleljen a kérdésekre, és tiszta vizet öntsön a pohárba.

(FM Sajtóiroda)