A brüsszeli bizottság a külföldi spekulánsok érdekeit védve támadta meg a magyar földtörvényt az Európai Unió bíróságán. A 2014 óta életben lévő magyar törvény véget vetett a nemzeti érdekeket feladó balliberális földpolitikának, amellyel zsebszerződéseken keresztül külföldi spekulánsok kezére játszották a magyar földeket.

A nemzeti kormány által bevezetett törvény - sok más uniós tagállaméhoz hasonlóan – korlátozza a termőföld tulajdonának megszerzését és használatát külföldiek számára, és több százezer hektár magyar földet mentett meg attól, hogy a külföldiek földvásárlási moratóriuma után spekulánsok kezére kerüljön.

Az Európai Unió bírósága mai ítéletét tanulmányozzuk és minden jogi lehetőségeket ki fogunk meríteni, hogy csak a törvények betartásával és ne azok kijátszásával lehessen gazdálkodni Magyarországon. A kormány mindent meg fog tenni a magyar föld és magyar gazdák védelmében, mert elkötelezett abban, hogy a magyar földet magyar kézben kell tartani, meg kell védeni a külföldi spekulánsoktól. Kiállunk a magyar gazdák petíciója mellett is, miszerint elfogadhatatlan, hogy Brüsszel az agrártámogatásokat csökkenteni akarja, hogy még többet tudjon a migránsokra költeni.

(AM Sajtóiroda)