Általános Iskolás diákok rajzórájára látogatott Kiss Eliza, kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztos, ahol a szüretről, a szőlőből készült élelmiszerekről, az egészségtudatos táplálkozásról beszélgetett, továbbá ismertette a tárca szüreti rajzpályázatát. A gyerekek magyar szőlőt, valamint a Tornai Pincészet és a mitiszol.hu szőlőleveit kapták ajándékba.

A budapesti Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóival találkozott Kiss Eliza. A kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztos a gyerekeknek mesélt a Földművelésügyi Minisztérium feladatköreiről, felhívta a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára és beszélt a szüret jelentőségéről is.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba/FM

A miniszteri biztos részletesen ismertette a szaktárca általános iskolások számára meghirdetett szürettel kapcsolatos rajzpályázatát. Elmondta, hogy az elismeréseket Fazekas Sándor miniszter adja át, az eredményhirdetés pedig az Adventi időszakban várható.

Az eseményen Király Nóra, Újbuda alpolgármestere is részt vett, aki a kiegyensúlyozott táplálkozás és a család kiemelt szerepéről beszélt.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba/FM

A pályázatoknak 2016. október 30-ig postai úton kell beérkeznie. A versenyen az első három helyezettet díjazzák. Az I-III., a IV-VI. és a VII-VIII. osztályos tanulók pályázhatnak a három különböző korosztályos kategóriában. A legsikeresebb rajzok egy szőlőital dobozára vagy egy csokoládé csomagolásra kerülnek majd fel.

További információ.

(FM Sajtóiroda)