Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A jelenlegi európai mézpolitika nem nyújt elegendő védelmet az európai méztermelők számára

Agrárminisztérium, 2020. január 27. 13:20

Az európai mézpolitika teljességgel tarthatatlan, hiszen nem nyújt elegendő védelmet a laboratóriumi körülmények között létrehozott, főként Ázsiából érkező műmézekkel szemben, ezzel teljesen tönkreteszi az európai mézpiacot és a méztermelőket - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Brüsszelben, magyar és spanyol méztermelők tüntetésén elmondott nyilatkozatában hétfőn.

Két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma

Agrárminisztérium, 2020. január 25. 12:32

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.

Az Agrárminisztérium támogatásával helyreállíthatják a károkat a Baráthegyi Majorságban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 24. 13:19

Egymillió forinttal támogatja az Agrárminisztérium a Szimbiózis Alapítvány által működtetett rehabilitációs Baráthegyi Majorságot, az erről szóló támogatói okiratot Szinay Attila közigazgatási államtitkár adta át Jakubinyi László kuratóriumi elnök részére Miskolcon. A szociális farmot az elmúlt hetekben háromszor érte kutyatámadás, amelynek következtében összesen 22 anyakecske pusztult el.

A magyar gazdák stabil támogatáspolitikára számíthatnak 2020-ban is

Agrárminisztérium, 2020. január 24. 11:16

A magyar mezőgazdaság kedvező helyzete biztos alapot nyújt ahhoz, hogy határon átívelő együttműködésekkel segítsük a felvidéki gazdák, agrár-vállalkozások versenyképesség növelő és munkahelyteremtő beruházásait - mondta el Nagy István, csütörtök este a Szepsiben rendezett gazdafórumon.

Tavaly mintegy 800 milliárd forint támogatás segítette a gazdálkodókat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 24. 9:12

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások 2019-ben is mintegy 800 milliárd forinttal járultak hozzá a magyar gazdálkodók fenntartható termeléséhez. Az Agrárminisztérium 2019-et az „építkezés” évének hirdette meg, és ennek a célnak az elérését mintegy 800 milliárd forint támogatás kifizetése segítette. Ez hozzájárult a mezőgazdaság fenntarthatóságának, és hatékonyságának további javulásához, a lakosság biztonságos, egészséges élelmiszerrel való ellátásához, és a vidék népességmegtartó erejének a növeléséhez.

Átadták a Zöld Óvoda címeket – 235 intézmény kapta meg az elismerést

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 23. 16:49

Már tizenharmadik alkalommal ítélték oda a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címeket, idén összesen 235 intézménynek. Az okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára adta át.

Megnyílt az 38. AGROmashEXPO és 10. AgrárgépShow

Agrárminisztérium, 2020. január 22. 18:49

Megnyílt a 38. AGROmashEXPO és a 10. AgrárgépShow a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban szerdán.

Fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket

Agrárminisztérium, 2020. január 22. 15:04

A globalizáció veszélyezteti a nemzeti értékeket, kultúrákat, ezért fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke szerdán a Hungarikumok Klubja rendezvényén a Parlamentben.

Pályázati workshop a 2020. évi Zöld Forrás pályázat, valamint az Agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázat benyújtása kapcsán

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 22. 12:21

Az Agrárminisztérium (az előző évekhez hasonlóan) 2020-ban is segítséget kíván nyújtani a környezet- és természetvédelmi valamint, az agrárágazati civil szervezeteknek, hogy szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához vissza nem térítendő támogatásban részesülhessenek.

Országszerte zártan kell tartani a baromfit

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 9:41

Január 16-án megjelent az országos főállatorvos legújabb határozata, amely Magyarország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását. Az intézkedés célja, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal való érintkezés lehetősége, ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázata.