Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

73 ezer forint jár majd hektáronként a karácsonyfa területek után

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 14. 10:25

Mint ahogy május elején az Agrárminisztérium közzétette, ettől az évtől változik a karácsonyfa ültetvényeket érintő agrártámogatási rendszer. Az eddigi európai uniós forrásból folyósított támogatás helyébe a nemzeti költségvetési forrásokból biztosított támogatási forma lép, melynek feltételeit a 2020. július 10-én megjelent 37/2020. (VII. 10.) AM rendelet tartalmazza.

Az elbírálás egyszerű, a folyósítás gyors lesz az agrár válságkezelő támogatási program második ütemében

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 14. 10:22

Az elbírálás egyszerű, a folyósítás gyors lesz az agrár válságkezelő támogatási program második ütemében, amelyre a pályázatokat július 27-ig lehet benyújtani - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot

Agrárminisztérium, 2020. július 13. 18:00

Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot, a csomagolatlan formában árusított zöldségeknél és gyümölcsöknél pedig zászlóval kell jelölni a magyar terményeket - hívta fel a figyelmet Nagy István egy budaörsi áruházban tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Közös felelősségünk, hogy a Föld természeti értékekben gazdag otthonunk legyen

Agrárminisztérium, 2020. július 13. 12:37

Elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes, oktató, nevelő és ismeretterjesztő munkája ahhoz, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kincseit még sokáig megőrizhessük és csodálhassuk - közölte Nagy István agrárminiszter hétfőn, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán a Pesti Vigadóban.

Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő programsorozata

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 12. 17:46

Salgótarján eresztvényi városrészében zárult a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok idei programsorozata; a rendezvényen Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kijelentette: a programsorozatnak küldetése van a fenntarthatóságra nevelésben, abban, hogy az erdei helyszíneken megjelenő kulturális események segítségével felhívja a figyelmet a természet és az emberek világának egymásra utaltságára.

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 11. 9:12

Hétfőn, július 13-ától indul a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból az agrártárca részére rendelkezésre bocsátott, többletforrás terhére meghirdetett Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program (NÉV Program) második üteme – közölte Nagy István agrárminiszter. Ebben a szakaszban az anyajuh -, illetve a szarvasmarhatartók, a méhészek valamint a zöldségnövény termesztők nyújthatják be támogatási igényeiket 2020. július 27-éig.

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak ökoturisztikai fejlesztések

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 8. 13:59

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami, ökoturisztikai fejlesztések az erdőgazdaságoknál - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerdán a Baranya megyei Orfűn.

A gazdálkodók által igényelt kedvezményes hitel meghaladja az 54 milliárd forintot

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 7. 14:56

Több mint 54 milliárd forint értékben már mintegy 3000 gazdálkodó igényelt kedvezményes hitelt a forgóeszköz-finanszírozást segítő Agrár Széchenyi Kártya Plusz konstrukcióban - mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár kedden az OTP Bank agrárhitelezéssel foglalkozó sajtótájékoztatóján, Budapesten.

25 milliárdos válságkezelő támogatásra készül az agrártárca

Agrárminisztérium, 2020. július 7. 14:26

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített elő az agrártárca - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Újhartyánban egy baromfitelep átadása alkalmából tartott ünnepségen.

Sikeres volt és tovább folytatódik az elkobzott fatermékek ingyenes átadása

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. július 7. 10:16

Az elkobzott fatermékek közérdekű célú felhasználására meghirdetett pályázat első fordulója véget ért, de már indul az újabb pályázati lehetőség. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által februárban indított tűzifaosztás során a pályázók a meghirdetett teljes mennyiséget, összesen 1273,83 m3 faterméket elvitték. Az EUTR ellenőrzések során elkobzott fatermékekből önkormányzatok és egyházi jogi személyek részesültek. A július 7-én induló második körben több mint 1500 m3-re, meghatározóan szintén tűzifára pályázhatnak az intézmények.