Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

Agrárminisztérium, 2019. június 24. 12:35

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó- mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten.

Visszakapta méltó otthonát a halasi csipke

Agrárminisztérium, 2019. június 24. 9:11

A felújított Halasi Csipkeház és Csipkemúzeum ad ismét otthont a magyar iparművészet különleges, egyik legismertebb varrótechnikájával készített csipkéinek – fogalmazott megnyitóbeszédében V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos.

Kínai főigazgatót választott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete

Agrárminisztérium, 2019. június 23. 16:10

Nagy István agrárminiszter vezette a magyar delegációt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete Konferencia 41. ülésszakán, Rómában. A szervezet legmagasabb szintű fórumán több mint 190 ország küldöttsége vett részt. A tanácskozás legfontosabb napirendi pontja a szervezet új főigazgatójának megválasztása volt.

Folyamatosan bővül hazánk natúrpark hálózata

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. június 22. 12:09

A hazai települések 9,5%-ára, az ország területének pedig 9%-ára terjed ki a natúrparki hálózat - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Tápió Natúrpark címátadó ünnepségén, szombaton, Farmoson.

Nyírségi szakember lett az év erdésze

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 22. 10:47

Az agrártárca az agrárium fontos részeként tekint a kétmillió hektár hazai erdőre, fontosnak tartja a meglévő erdők megőrzését, és az ország fával borított területének gyarapítását - jelentette ki Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Országos Erdészeti Egyesület 150. Vándorgyűlésén.

A magyar kultúra, olyan alap, amelyre büszkén és bizalommal építhető a 21. század

Agrárminisztérium, 2019. június 21. 19:53

A történelmi korok az építményeket hol elmossák, hol átépítik, de az alapjaik mindig megmaradnak. A magyar kultúra is ilyen alap, amelyre büszkén és bizalommal építhető a 21. század, mert Magyarországnak volt ezeréves múltja és lesz ezeréves jövendője is - mondta Nagy István agrárminiszter a Kiskun Emlékhely megnyitóünnepségén pénteken Szankon.

Az egységes élelmiszerlánc a fogyasztók biztonságának alapja

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 21. 13:01

Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát, megalapozva a korszerű élelmiszerbiztonságot - jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.

Folyamatosan bővül a magyar szarvasmarha állomány

Agrárminisztérium, 2019. június 20. 17:34

A piaci válságok és járványok ellenére sikerült stabilizálni az állattenyésztés helyzetét az elmúlt években hazánkban - jelentette ki Nagy István agrárminiszter, csütörtökön Dunaharasztiban a Magyartarka Szakmai Napon.

Mintegy hat milliárd forint támogatást kaphat a méhészeti ágazat a következő három évben

Agrárminisztérium, 2019. június 20. 14:19

Az Európai Bizottság jóváhagyta a tagállamok 2020-2022 közötti időszakra vonatkozó méhészeti programjait és a kapcsolódó uniós támogatások mértékét, a magyar méhészeti ágazat erejét mutatja, hogy Magyarország az uniós keretösszeg 7,8 százalékát, közel 3 milliárd forintot kap, ami a hetedik legmagasabb az unió tagállamai között - nyilatkozta Nagy István agrárminiszter csütörtökön az MTI-nek.

Egyre több az örökerdő az országban

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 20. 11:46

Az örökerdő-gazdálkodással kapcsolatos szakmai napot tartottak a Bakonyban a Bakonyerdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében. A rendezvényen németországi szakemberek, a Türingiai Állami Erdészet munkatársai mutatták be gazdálkodási gyakorlatukat.