Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Hazánk agrárösztöndíjakkal segíti a fejlődő országok élelmezésbiztonságát

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. december 9. 16:29

Hazánk a hétköznapokban jól hasznosítható, fontos mezőgazdasági ismereteket ad át a fejlődő országok leendő agrárszakembereinek. Abban hiszünk, hogy a problémákat helyben kell megoldani, és többek között egy sikeres ösztöndíjprogrammal segítjük a rászoruló országokat, miközben a kezdeményezés hazánk gazdaságának is hasznos – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a FAO-ösztöndíjprogram ünnepségén.

Az éghajlatváltozásnak a mezőgazdaság a legnagyobb elszenvedője

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. december 7. 10:02

Az agrárgazdaság éghajlatváltozáshoz kapcsolódó kihívásairól és fejlesztési stratégiáiról tartott tájékoztatást az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) pénteki ülésén a Parlamentben.

A hagyományos terméket előállító közösségeket ünnepelték

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. december 7. 9:56

A termelői csoportosulások megléte a földrajzi árujelzős oltalmi rendszerek eredményes működtetésének egyik sarokköve. A szaktárca földrajzi árujelzős oltalommal, védjegyprogrammal és szakmai díjak odaítélésével is ösztönözni kívánja ezeket a termelői közösségeket – fogalmazott Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár a Termelői Közösségek Napján.

Újabb 1,5 milliárd forintos pályázati lehetőség a Vidékfejlesztési Programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 6. 11:45

Az Agrárminisztérium új, mintegy 1,5 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati lehetőséget az élelmiszer-feldolgozás és a borászat támogatása érdekében a Rövid Ellátási Láncok együttműködő csoportjainak (REL - csoportok) beruházásaihoz kapcsolódóan.

Az agrárium versenyképességének növekedését segíti a Vidékfejlesztési Program

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 14:58

A 2014-20 közötti időszakban összesen 1300 milliárd forint áll rendelkezésre a Vidékfejlesztési Program keretében. Az idei évi programmódosítás középpontjában az erdőtelepítések támogatásai álltak – mondta Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, a Portfólió Agrárszektor konferencián, Siófokon.

A biodiverzitás évét hirdették meg 2020-ra „A legszebb konyhakertek” programban

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 14:08

A Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti, célja, hogy a kertművelők munkája kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljék kiskertjeiket, hiszen így öröklődhet tovább az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat a generációk között - fogalmazott az agrárpiacért felelős helyettes államtitkár az országos program évzáró ünnepségén.

A kormány törekvése versenyképessé formálni a Kárpát-medence magyar közösségeit

Agrárminisztérium, 2019. december 5. 13:56

A magyar kormány törekvése, hogy versenyképessé formálja a Kárpát-medence magyar közösségeit - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a VIII. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon, Budapesten.

Dinamikusan fejlődik a magyar élelmiszeripar

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 13:28

Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő reáljövedelme a hazai élelmiszeripar lehetőségeit is bővítik, ugyanis idén csak az első félévben több, mint 5 százalékkal nőtt az értékesítésük. A mezőgazdasági termelők számára ez rendkívül nagy jelentőséggel bír, mivel az erős élelmiszeripar stabil és kiszámítható piacot jelent számukra is – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Magyar Édességgyártók Szövetsége rendezvényén.

A magas minőséget képviselik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer termékei

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 16:32

A magyar kormány évek óta kiemelt figyelmet fordít az élelmiszerek minőségére és biztonságára. 2017-ben például életbe lépett a ”20 pontos akciótervként” ismert határozat, melynek egyik sarokköve az élelmiszerek minőségének növelése és a vásárlói tudatosság fejlesztése. 2019-ben pedig létrehoztuk a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszert, mely mögött hatósági tanúsítás áll és minőséget garantál a vásárlóknak – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Siófokon tartott Agrárszektor konferencián.

Az erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni az erdőtelepítési igényeket

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 14:28

A Magyarországon működő 400 csemetekertben idén több mint 152 millió facsemetét termeltek, ami azt jelenti, hogy a magyar erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni a belföldi erdőtelepítési igényeket - mondta az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.