Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A magas szintű szakképzés a magyar vidék jövőjét alapozza meg

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 8:33

Az Agrárminisztérium elkötelezett abban, hogy a fenntartásában működő 56 agrárszakképző intézmény műszaki állapota megfeleljen a XXI. századi elvárásoknak, és a lehető legjobb feltételeket biztosítsa az ott tanulóknak, valamint oktatóknak - fogalmazott az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár Baktalórántházán, az Északi Agrárszakképzési Centrum Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium projektzáró ünnepségén.

Övezeti besorolást kaptak a nemzeti parkok

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 25. 7:50

Átadták a Hortobágyi Nemzeti Park felügyelete alá tartozó Rétközi-tó vizes élőhelyeinek rehabilitációját célzó, mintegy 1,7 milliárd forint értékű projektet csütörtökön Kisvárdán, ahol az agrárminiszter bejelentette, hogy a nemzeti parkok új övezeti besorolását elsőként Magyarország legrégebbi nemzeti parkjában, az 1973-ben létesített Hortobágyi Nemzeti Parkban alkalmazták.

Ceruzával, ecsettel a Földünkért - Kiállítás nyílt a díjnyertes pályamunkákból

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 24. 17:13

A beérkezett sok száz pályamű is mutatja, hogy a fiatal generáció mennyire fontosnak tartja Földünk megóvását, természeti értékeink megőrzését - mondta el az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a tárca Föld Napja alkalmából meghirdetett rajzpályázatának díjátadó ünnepségén. A legjobb pályamunkákból kiállítás is nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban „Ceruzával, ecsettel a Földünkért” címmel.

A Mátravasút fejlesztése is erősíti a vidék turisztikai vonzerejét

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 24. 15:47

A Mátravasút fejlesztéséhez hasonló beruházások megerősítik a vidék turisztikai vonzerejét, és bizonyítják az idelátogatóknak, hogy Magyarország nem csak Budapestből és a Balatonból áll - mondta Nagy István agrárminiszter a kisvasút 635 millió forintos támogatással megvalósított felújításának csütörtöki projektzáróján Gyöngyösön.

Készül az akvakultúrát meghatározó stratégia

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 11:31

Az Európai Unióban és Magyarországon is folyamatban van azoknak a stratégiai dokumentumoknak, jogszabályoknak és programoknak az előkészítése, amelyek a következő tíz évre meg fogják határozni a magyar akvakultúra fejlődését – mondta Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a 44. Halászati Tudományos Tanácskozáson.

A hazai élelmiszer kulcsfontosságú, az agrárium ütésálló

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 22. 18:00

A pandémia tavaszi hullámában a magyar agrárium ékesen bizonyította erejét és ütésállóságát. Az alapanyag-termeléstől a logisztikáig minden szegmens részt vállalt az önellátás sikerében. – hangsúlyozta Bognár Lajos helyettes államtitkár a Tapolcán tartott Business Days-en.

Jelentősen nőtt a hungarikum-pályázat keretösszege

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 17:01

Közel egymilliárd forint támogatást nyerhettek idén a hungarikum-pályázatokon résztvevők, miután a kormány az eredeti kerethez 800 millió forint többletforrást biztosított - mondta el az agrárminiszter kedden a Zala megyei Reziben.

Nemzeti identitásunk szimbóluma a Kis-Balaton

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 15:40

Nemzeti identitásunk szimbolikus helye a Kis-Balaton, természeti örökségünk egyik ikonikus helyszíne - jelentette ki Semjén Zsolt kedden a Keszthelyhez tartozó Fenékpusztán.

Növénytermesztési központ épült Somogycsicsón

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 13:44

Átadták a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó Csicsó Pig Kft. félmilliárd forintból megépített növénytermesztési központját Somogycsicsón kedden.

Célegyenesbe fordultak a KAP reform tárgyalásai Brüsszelben

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 8:30

A Tanács elnökségét ellátó Németország célja, hogy a tagállamok októberben elfogadják a tanács álláspontját a Közös Agrárpolitika új szabályrendszeréről. A megállapodást előkészítendő az uniós mezőgazdasági miniszterek a legfontosabb fennmaradó vitás kérdéseket vitatták meg szeptember 21-i brüsszeli ülésükön.