Ma nem csupán az elmúlt évek lezárását jelentő diplomák átadását és az állatorvossá avatást üdvözöljük, hanem egy új, élményekkel, tapasztalatszerzéssel és természetesen felelős munkával teli élet kezdetét is – köszöntötte a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának diplomaosztó és doktorrá avató ünnepségén megjelenteket Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Az elmúlt években Európa egyik legrégebbi, több mint 200 éves múlttal rendelkező, nemzetközileg is elismert állatorvos-képző intézményében végezhettek kutatásokat, kereshettek válaszokat és megoldásokat: elültethették magukban a hivatás és az orvoslás alapjait – fordult a karon végzettekhez az államtitkár. Mindannyian egy olyan felelősségteljes hivatást választottak, amelynek szerepe mind a múltban, mind ma töretlenül fontos. Az Önök munkájára Magyarországnak szüksége van – fogalmazott Zsigó Róbert.

Fotó: Dr. Perényi JánosAz utóbbi években az élelmiszerlánc-biztonság egyre fontosabbá vált, megnövekedett az igény a biztonságos élelmiszerek iránt. A minisztérium is azon dolgozik, hogy minden magyar család asztalára egészséges, kiváló minőségű élelmiszerek kerüljenek – mondta az államtitkár. A 2013-ban elfogadott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában a szaktárca megfogalmazta az élelmiszerlánc termékekkel kapcsolatos célokat és teendőket, amelyek a biztonságos élelmiszer előállítás mellett nagy hangsúlyt fektet a tudatos és felelősségteljes táplálkozás kialakítására. Ehhez elengedhetetlen a százhuszonhárom, mai napon végzett állatorvos együttműködése és munkája, hiszen a gondos ellenőrzés és állataink egészségének megőrzése is fontos az élelmiszerlánc-biztonság megerősítéséhez.

(Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)