A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának, fogyasztásának, vásárlásának ösztönzésére, a helyi ellátási láncok megerősítésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánította.

A tavasszal indult Helyi termék éve programsorozat egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártó őstermelők, kistermelők, illetve mikro- és kisvállalkozók szakmai ismeretei bővüljenek, elsősorban élelmiszerbiztonsági, helyi értékesítési feltételek, adózási és piacra jutási lehetőségek témakörben.

Forrás: FM Sajtóiroda

A termelőknek szóló szakmai fórumsorozat ősszel tovább folytatódik. A második félév első állomását az OMÉK keretében rendezik, amelyre ezen a linken lehet regisztrálni.

A szaktárca - Herman Ottó Intézettel közös szervezésben – a termelőknek szóló szakmai fórumsorozat mellett a helyi termelőknek ingyenes megjelenési lehetőséget biztosít négy vidéki helyszínen „Vidék Mustra vidéken”  címmel. Az első helyszín szeptember 12-én a balatonfüredi Tagore sétányon volt. Ezt követi szeptember 25-26-án a bajai rendezvény, amelyet a Bajai Újbor Fesztivál keretében tartanak, október 10-11-én a debreceni, október 17-én pedig a soproni.

(FM Sajtóiroda)