Szívügyünk, hogy a magyar gasztronómia csúcsteljesítményei a hétköznapokat is szebbé tegyék. Minőségi gasztronómia, de sikeres élelmiszeripar sem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

2014 óta negyedik alkalommal találkoznak a szakma képviselői az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia területéről.

Kép letöltéseFotó: Fekete István

A kiállítás fókuszában az áll, hogy az iparág innovációinak bemutatása mellett a részvevők szakmai kapcsolatokat építsenek, tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a legfrissebb iparági trendeket, és a legjobbak összemérjék tudásukat. A kiállítás számos szakmai versenynek is helyt ad, mint a Bocuse d’Or hazai döntője, a Közétkeztetési Szakácsverseny, vagy a Magyarország Tortája 2020 verseny.

Kép letöltéseFotó: Fekete István

Az Agrárminisztérium államtitkára a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: hazánk kiváló természeti adottságainak és a magyar gazdák szakértelmének köszönhetően a hazai alapanyagok a legmagasabb igényeket is ki tudják szolgálni. A kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a korábbi időszakhoz képest nagyobb támogatásban részesíti az iparágat. Az egyik legfontosabb célja ugyanis az, hogy a Magyarországon megtermelt alapanyagokat minél nagyobb arányban itthon dolgozzák fel.

Kép letöltéseFotó: Fekete István

A magyar gazdaság és benne az élelmiszeripar most szerencsére azt a korszakát éli, amelyben egyre több vállalkozó elhiszi és megmutatja, hogy elérhet magasabb termékminőséget, piacra vezethet új terméket, bevezethet környezetbarát csomagolást, növelheti az élelmiszerbiztonságot, megcélozhat új piacokat. Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő jövedelme az élelmiszeripar lehetőségeit is bővíti. Folyamatosan nő a vásárlói tudatosság és az igény a megbízható, magasabb minőségű élelmiszerek iránt – tette hozzá.

(AM Sajtóiroda)