Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Az egységes élelmiszerlánc a fogyasztók biztonságának alapja

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 21. 13:01

Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát, megalapozva a korszerű élelmiszerbiztonságot - jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.

Gyümölcspárlat bárhol készülhet, pálinka azonban Magyarországon, magyar gyümölcsből

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 19. 16:27

A minőségi forradalom a főzőmestereknek és a sikeres vállalkozásoknak köszönhető, hiszen a mennyiségi kihozatal helyett megmutatták, hogy a pálinka méltó vetélytársa lehet a legnemesebb italoknak - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Nemzeti Pálinkakiválóság Program díjátadó eseményen.

A mezőgazdaság sikerágazata a szántóföldi növénytermesztés

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 18:32

A szántóföldi növénytermesztés a magyar mezőgazdaság egyik sikerágazata, pozitívan járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez, és az elmúlt években számos történelmi rekordot is megdöntött- hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a XI. Bajai Gabona Partnerség Találkozón.

Egész szezonban kötelező védekezni a parlagfű ellen

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 13:19

Fontos változás, hogy az idei évtől szigorodott a szabályozás, megszűnt a július 1-jei „türelmi idő” a parlagfű elleni védekezésben. A tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanukon megakadályozzák a parlagfű virágbimbójának kialakulását, majd ezt az állapotot fenntartsák.

Kiváló minőséget garantáló, kétszintű védjegyrendszer segítheti a vásárlókat a jövőben

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 12. 14:19

A Nébih 2018-as reprezentatív felmérésének eredményeként kimutatható társadalmi elvárás összhangban áll a kormány céljával is, miszerint egyértelművé kell tennünk a vásárlók számára, hogy a számtalan élelmiszer közül melyiket érdemes választani, miben bízhatnak meg. Erre nyújthat megoldást egy hatósági tanúsítással rendelkező, minőséget garantáló élelmiszerekhez kapcsolódó védjegy – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a védjegybemutató sajtótájékoztatón.

Interspar áruházat adtak át Tatán

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 6. 8:32

A Spar Magyarország Kft. 4,2 milliárd forintos beruházással Interspar áruházat adott át szerdán Tatán, a létesítményben 78 új dolgozót alkalmaznak.

Az élelmiszerbiztonság fontosságára hívják fel a figyelmet június 7-én

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 4. 12:15

Első alkalommal tartják meg az Élelmiszerbiztonsági Világnapot, melynek fő üzenete, hogy az élelmiszerlánc egy felelősségi láncolat is, ugyanis egy biztonságos termék is okozhat megbetegedést, ha nem megfelelően bánunk vele. Éppen ezért ez a terület kiemelt a kormány számára - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Közeleg az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határideje

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. május 27. 14:27

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy május 31-ig kell elkészíteniük a 2019. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallást.

Egyre hatékonyabb az illegális fakitermelés és kereskedelem elleni küzdelem Magyarországon

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 8:59

Az elmúlt három év eredményei alátámasztják, hogy egyre hatékonyabban végzi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a teljes faanyagkereskedelmi lánc ellenőrzését Magyarországon. A hatóság éves tájékoztatási kötelezettségének eleget téve, mostantól a hivatal honlapján is elérhetőek a 2018-ban folytatott ellenőrzések számadatai és azok szöveges elemzése.

Az élelmiszeripar fejlődő tendenciát mutat az elmúlt 5 évben

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. május 17. 16:02

Az élelmiszeripar nyeresége megduplázódott az elmúlt 5 évben, ami nagyban köszönhető a szektorra 2014 óta fordított mintegy 300 milliárd forint támogatásnak - mondta Felkai Beáta, az Agárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztály vezetője az Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciáján, Budapesten.