Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Biztosított az ország élelmiszer-ellátása

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. április 21. 13:45

Biztosított az ország élelmiszer-ellátása, az Agrárminisztérium folyamatos kapcsolatban van az élelmiszerellátó-lánc szereplőivel - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. április 14. 15:23

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

Megújult a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 12. 11:01

Új tagokkal kezdte meg munkáját a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, hamarosan pedig az új szakbizottságok is megkezdik működésüket. A tagok kinevezése ismét 5 évre történik, azonban megújult a működési szabályzat, ami gyorsabb, hatékonyabb, tervezhetőbb munkát tesz lehetővé a tagok számára.

A rászorulókat segíti majd a lefoglalt, illegális eredetű tűzifa

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 11. 12:04

Az illegális eredetű fatermékek közérdekű célú felhasználására indított pályázati lehetőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Agrárminisztériumban tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az EUTR ellenőrzések során elkobzott termékekből a program első szakaszában csaknem 1300 köbméter (mintegy 13 ezer mázsa) tűzifára pályázhatnak ingyenesen önkormányzatok, közhasznú szervezetek, valamint egyházak és egyházi jogi személyek.

Pécsi csapat győzelmével zárult a közétkeztetési szakácsverseny döntője

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 7. 10:41

Február 6-án a Sirha Budapest kiállítás versenyhelyszínén mérte össze tudását a „Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020” 12 döntős csapata. A teltház előtt zajló megmérettetésre a 39 indulóból a régiós elődöntők legjobbjai juthattak be. A verseny tematikája ezúttal a „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A győztes menüt a Hungast Pécs csapata készítette el.

A kiváló hazai alapanyagokkal sikeresek lehetünk

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 5. 14:44

Szívügyünk, hogy a magyar gasztronómia csúcsteljesítményei a hétköznapokat is szebbé tegyék. Minőségi gasztronómia, de sikeres élelmiszeripar sem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

Az élelmiszeripar fejlesztésére 360 milliárd forint támogatás jutott 2014-2020 között

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 4. 11:52

A magyar élelmiszeripar 2014-2020 között több mint 360 milliárd forint támogatásban részesült, az agrártárca következő hétéves fejlesztési terve pedig megalapozza a szektor további innovációját - közölte Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Országszerte zártan kell tartani a baromfit

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 9:41

Január 16-án megjelent az országos főállatorvos legújabb határozata, amely Magyarország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását. Az intézkedés célja, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal való érintkezés lehetősége, ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázata.

Egyszerűbbé váltak a szarvasmarha-gümőkór elleni védekezés szabályai

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 17. 16:00

Megjelent a gümőkór elleni védekezésről szóló módosított rendelet. Az új szabályzat – a magas fokú élelmiszerlánc-biztonság fenntartása mellett – enyhíti az állatszállításhoz és az ellenőrző vizsgálatokhoz kapcsolódó jelenlegi előírásokat, ezáltal növelve az ágazat versenyképességét.

Dinamikusan fejlődik a magyar élelmiszeripar

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 13:28

Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő reáljövedelme a hazai élelmiszeripar lehetőségeit is bővítik, ugyanis idén csak az első félévben több, mint 5 százalékkal nőtt az értékesítésük. A mezőgazdasági termelők számára ez rendkívül nagy jelentőséggel bír, mivel az erős élelmiszeripar stabil és kiszámítható piacot jelent számukra is – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Magyar Édességgyártók Szövetsége rendezvényén.