Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Jó eredménnyel zárult a mozgóboltok számára a nyári szezonális ellenőrzés első félideje

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 8. 13:32

Lezárult az idei nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszaka. A szakemberek eddig mintegy 7 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból, 1,4 millió forint értékben.

Megjelent Magyarország új ASP mentesítési terve

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 5. 11:24

Július végén megjelent az országos főállatorvos 2/2019-es határozata az afrikai sertéspestis magyarországi felszámolására vonatkozó mentesítési tervéről. A dokumentum részletesen tartalmazza az érintett szereplők (például vadászok, állattartók, állatorvosok) teendőit, egyúttal hatályon kívül helyezi a témára vonatkozó korábbi, 3/2018-as főállatorvosi határozatot. Az Agrárminisztérium és az állategészségügyi szakemberek célja továbbra is a vadállományt érintő járvány terjedésének megfékezése, valamint a házisertés-állomány megóvása.

Hazánkban is növekszik a kekszek gyártása és fogyasztása

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 25. 12:52

Az Agrárminisztérium célja, hogy biztosítsa az élelmiszerek kiváló minőségét és visszaszorítsa a gyenge minőségű élelmiszerek piacát. Kiemelt szerepe van ebben a Magyar Élelmiszerkönyvnek, hiszen hiteles információkat nyújt és iránymutatást ad a gyártóknak és a fogyasztóknak egyaránt.

A Bizottság is támogatja a hosszú távú élőállat szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 16. 9:00

Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos a Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. július 15-i, brüsszeli ülésén üdvözölte azon tagállamok hatóságainak intézkedéseit, melyek az extrém nyári hőség során szigorítják a hosszú távú, rendszerint Törökországba irányuló élőállat szállítások feltételeit.

Népszerű a Nemzeti Pálinkakiválóság Program

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 11. 15:08

A minőségi pálinka fogyasztása és népszerűsítése érdekben hozta létre az Agrárminisztérium a Nemzeti Pálinkakiválóság Programot – hangsúlyozta Felkai Beáta az Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztályának vezetője a Márton és Lányai Pálinkafőzde ünnepi sajtótájékoztatóján.

Szigorúbb büntetést kaphatnak az élelmiszerhamisítók

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 8. 10:07

Az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető személyekkel szembeni büntetőjogi fellépést.

Elkészült a kiskereskedelmi élelmiszer-forgalmazás jó higiéniai gyakorlati útmutatója

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 2. 11:42

Négy szakágazat új jó higiéniai gyakorlati útmutatója (GHP) érhető el mától az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Július elsejével indul a nyári szezonális ellenőrzés

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 1. 10:06

Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen megszervezett nyári ellenőrzés sorozat. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akcióval kapcsolatban kiemelte, hogy idén fókuszba kerülnek a nyári fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszerforgalmazó és vendéglátó létesítmények, valamint a mozgó egységek.

A Nébih Zöld Számán jelenthetőek a méhpusztulási esetek

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 26. 13:31

Hamarosan megkezdődik a napraforgó virágzása, amikor is a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. A méhelhullási esetek hatékony és szakszerű kivizsgálása érdekében az Agrárminisztérium kéri, hogy a méhészek haladéktalanul jelentsék az eseteket a Nébih Zöld Számán (06-80/263-244).

Az egységes élelmiszerlánc a fogyasztók biztonságának alapja

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. június 21. 13:01

Az élelmiszerlánc elemei nem választhatók szét, kizárólag egységben garantálhatják a fogyasztók biztonságát, megalapozva a korszerű élelmiszerbiztonságot - jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának tanévzáró ünnepségén.