Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Vezető hírek

Országszerte zártan kell tartani a baromfit

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 9:41

Január 16-án megjelent az országos főállatorvos legújabb határozata, amely Magyarország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását. Az intézkedés célja, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal való érintkezés lehetősége, ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázata.

Egyszerűbbé váltak a szarvasmarha-gümőkór elleni védekezés szabályai

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 17. 16:00

Megjelent a gümőkór elleni védekezésről szóló módosított rendelet. Az új szabályzat – a magas fokú élelmiszerlánc-biztonság fenntartása mellett – enyhíti az állatszállításhoz és az ellenőrző vizsgálatokhoz kapcsolódó jelenlegi előírásokat, ezáltal növelve az ágazat versenyképességét.

Dinamikusan fejlődik a magyar élelmiszeripar

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 13:28

Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő reáljövedelme a hazai élelmiszeripar lehetőségeit is bővítik, ugyanis idén csak az első félévben több, mint 5 százalékkal nőtt az értékesítésük. A mezőgazdasági termelők számára ez rendkívül nagy jelentőséggel bír, mivel az erős élelmiszeripar stabil és kiszámítható piacot jelent számukra is – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Magyar Édességgyártók Szövetsége rendezvényén.

A magas minőséget képviselik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer termékei

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 16:32

A magyar kormány évek óta kiemelt figyelmet fordít az élelmiszerek minőségére és biztonságára. 2017-ben például életbe lépett a ”20 pontos akciótervként” ismert határozat, melynek egyik sarokköve az élelmiszerek minőségének növelése és a vásárlói tudatosság fejlesztése. 2019-ben pedig létrehoztuk a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszert, mely mögött hatósági tanúsítás áll és minőséget garantál a vásárlóknak – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Siófokon tartott Agrárszektor konferencián.

Téli szezonális kontroll az élelmiszer-biztonságért

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. december 2. 10:20

December 1-jén elindult az egész hónapban tartó téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az akció elsősorban az ünnepekhez kötődő termékekre, valamint az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásokra összpontosít.

Fákat ültettek Bácsalmáson is

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. november 22. 16:23

Az Országfásítási Program keretében jelképes faültetéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott Bácsalmáson Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és Németh Balázs, a város polgármestere.

A 2021-2027 időszakban is kiemelt figyelmet kap az élelmiszeripar

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 15:25

Az Agrárminisztérium már megkezdte a felkészülést a 2021-2027-es időszak fejlesztéseire az élelmiszeriparban – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Agóra konferencián Etyeken.

A kormány 100 millió forinttal segíti a kóbor ebek ivartalanítását

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. november 11. 9:44

Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma, melyet a nem kívánt szaporulatok megelőzésével, az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni. A kormány elkötelezett amellett, hogy a programnak köszönhetően újabb mérföldkőhöz érkezzünk az állatvédelem és a felelős állattartás terén.

Csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget és pazarlást

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. október 14. 14:42

Világszerte 820 millió ember éhezik, és kétmilliárd fő szenved az alultápláltságtól. Az éhezők számának csökkentéséhez először az élelmiszer-veszteséget és pazarlást kell mérsékelni, amellyel ráadásul a természeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodáshoz, valamint a környezeti fenntarthatósághoz is hozzájárulunk - hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Világ Élelmezés Biztonsági Bizottság 46. ülésén Rómában.