Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Vezető hírek

Oktatási honlapot indított a Nébih

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. június 5. 10:21

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította oktatási honlapját az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából. A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszerbiztonsági és fenntartható élelmiszerfogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét. S hogy ne csak a felület legyen friss, a Nébih szakemberei egy új kiadványt és munkafüzetet is összeállítottak a felső tagozatos korosztály számára.

Sikeres volt és tovább folytatódik az elkobzott fatermékek ingyenes átadása

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. július 7. 10:16

Az elkobzott fatermékek közérdekű célú felhasználására meghirdetett pályázat első fordulója véget ért, de már indul az újabb pályázati lehetőség. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által februárban indított tűzifaosztás során a pályázók a meghirdetett teljes mennyiséget, összesen 1273,83 m3 faterméket elvitték. Az EUTR ellenőrzések során elkobzott fatermékekből önkormányzatok és egyházi jogi személyek részesültek. A július 7-én induló második körben több mint 1500 m3-re, meghatározóan szintén tűzifára pályázhatnak az intézmények.

Biztosított az ország élelmiszer-ellátása

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. április 21. 13:45

Biztosított az ország élelmiszer-ellátása, az Agrárminisztérium folyamatos kapcsolatban van az élelmiszerellátó-lánc szereplőivel - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. április 14. 15:23

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

Megújult a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 12. 11:01

Új tagokkal kezdte meg munkáját a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, hamarosan pedig az új szakbizottságok is megkezdik működésüket. A tagok kinevezése ismét 5 évre történik, azonban megújult a működési szabályzat, ami gyorsabb, hatékonyabb, tervezhetőbb munkát tesz lehetővé a tagok számára.

A rászorulókat segíti majd a lefoglalt, illegális eredetű tűzifa

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 11. 12:04

Az illegális eredetű fatermékek közérdekű célú felhasználására indított pályázati lehetőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Agrárminisztériumban tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az EUTR ellenőrzések során elkobzott termékekből a program első szakaszában csaknem 1300 köbméter (mintegy 13 ezer mázsa) tűzifára pályázhatnak ingyenesen önkormányzatok, közhasznú szervezetek, valamint egyházak és egyházi jogi személyek.

Pécsi csapat győzelmével zárult a közétkeztetési szakácsverseny döntője

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 7. 10:41

Február 6-án a Sirha Budapest kiállítás versenyhelyszínén mérte össze tudását a „Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020” 12 döntős csapata. A teltház előtt zajló megmérettetésre a 39 indulóból a régiós elődöntők legjobbjai juthattak be. A verseny tematikája ezúttal a „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A győztes menüt a Hungast Pécs csapata készítette el.

A kiváló hazai alapanyagokkal sikeresek lehetünk

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 5. 14:44

Szívügyünk, hogy a magyar gasztronómia csúcsteljesítményei a hétköznapokat is szebbé tegyék. Minőségi gasztronómia, de sikeres élelmiszeripar sem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

Az élelmiszeripar fejlesztésére 360 milliárd forint támogatás jutott 2014-2020 között

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. február 4. 11:52

A magyar élelmiszeripar 2014-2020 között több mint 360 milliárd forint támogatásban részesült, az agrártárca következő hétéves fejlesztési terve pedig megalapozza a szektor további innovációját - közölte Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.