Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Vezető hírek

Csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget és pazarlást

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. október 14. 14:42

Világszerte 820 millió ember éhezik, és kétmilliárd fő szenved az alultápláltságtól. Az éhezők számának csökkentéséhez először az élelmiszer-veszteséget és pazarlást kell mérsékelni, amellyel ráadásul a természeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodáshoz, valamint a környezeti fenntarthatósághoz is hozzájárulunk - hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Világ Élelmezés Biztonsági Bizottság 46. ülésén Rómában.

Ismét szállítható Szerbiába a friss sertéshús Magyarországról

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. október 5. 10:23

Több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt. Az egyeztetéseken hazánkat dr. Bognár Lajos országos főállatorvos képviselte. Az exportot lehetővé tévő állategészségügyi bizonyítvány szeptember végi aláírása egyúttal annak is megerősítése, hogy Szerbia eredményesnek ítéli az afrikai sertéspestis járvány ellen megtett magyar állategészségügyi intézkedéseket.

ASP-t igazolt a Nébih Pest megyében talált vaddisznó hullákban

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 29. 15:37

A Budakeszi Erdészet elkerített vadászterületén talált öt elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek – az országos főállatorvos utasítására – haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását. A fertőzés megjelenésének mikéntjére a járványügyi nyomozás adhat majd magyarázatot.

Bemutatták a 2019-es Pálinkakiválóságok Könyvét

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 27. 13:32

Főzőmesterek, pálinkaházak, vállalkozók, a szakmai érdekképviselet és a Kormány is azért dolgozott az elmúlt években, hogy nemzeti italunk magas presztízse ne végcél, hanem kiindulópont legyen.

Az élelmiszerbiztonság területén is nagy jelentősségel bír az állatorvosok munkája

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 6. 22:00

Az élet legfontosabb dolgait: az egészséget, a fiatalságot, a szabadságot természetesnek érzi az ember. Általában csak akkor becsüljük az értéküket, amikor a hiányukkal először találkozunk. Valahogy így vagyunk az élelmiszerbiztonsággal is, hiszen hajlamosak vagyunk magától értetődőnek gondolni. Pedig a fenntartásán nap mint nap több ezer szakember dolgozik, élükön az állatorvosokkal.

A kormány egyik legfőbb célja, hogy az élelmiszeriparban a növekvő feldolgozottság mellett minél jobb termékeket lehessen előállítani

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 5. 9:42

A kormány egyik legfontosabb célja, hogy az élelmiszeriparban az egyre növekvő feldolgozottság mellett minél jobb minőségű termékeket lehessen előállítani - mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán a tizennegyedik Coop Rally második, kiskunfélegyházi állomásán.

Vegyes tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 4. 13:12

4307 létesítmény ellenőrzése, csaknem 12 ezer vizsgált termék, 34 tonnát meghaladó forgalomból kivont élelmiszer és mintegy 22 millió forint kiszabott bírság mutatja számokban az idei nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés végeredményét.

Idén 14. alkalommal indul el az élelmiszer-feldolgozás seregszemléje

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 3. 15:19

Idén immár 14. alkalommal indul el szerdán a Coop Rally, amely a magyarországi élelmiszer-feldolgozás egyik legfontosabb éves seregszemléje - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden a kétnapos rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón, Budapesten.

Egyre erősebbek a magyar-szlovák agrárkapcsolatok

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 22. 15:31

Prioritás az állategészségügyi hatóságok munkájának szorosabbá tétele különösen az afrikai sertéspestis járvány terjedésének megakadályozása és felszámolására tett intézkedések kapcsán – jelentette ki Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár csütörtökön, a szlovákiai Nyitrán.